Internist haalt stevig uit naar Marion Koopmans: ‘Het totaal ontkennen van de werkelijkheid, ongelooflijk’

in Corona 9 januari 2022 

 

In Nederland gaat het aantal besmettingen nu ‘razendsnel steil omhoog’, zei OMT-lid Marion Koopmans in een interview met het AD. Dat betekent dat de R-waarde voor omikron een stuk hoger is. Delta zou met deze maatregelen echt aan het uitdoven zijn, maar omikron heeft dat spel veranderd, aldus Koopmans.

Ze zei verder dat dit ‘echt nog maar het begin’ is en dat het eind januari of begin februari gaat pieken. “Bij het begin van de stijgende besmettingen in Engeland, Frankrijk en Denemarken zag je echt een piek bij de twintigers. Dat kan betekenen dat als de besmettingsgolf ouderen bereikt er alsnog meer mensen op de ic terechtkomen,” zei de viroloog.

Koopmans is het contact met de realiteit verloren

Internist Jeroen van der Hilst haalt in een bericht op LinkedIn stevig uit naar Koopmans. “Toen omikron in Zuid-Afrika veel milder bleek te verlopen, moesten we vooral niet denken dat dat ook bij ons zo zou zijn. Kijk eerst naar Denemarken en Groot-Brittannië. Nu daar geen enkele toename van de ic-bezetting is gebleken en het beloop precies gelijk is aan Zuid-Afrika moeten we daar nu vooral niet naar kijken,” vat hij samen.

“Nu is het Frankrijk. Als ze nu eens naar de cijfers had gekeken dan had ze gezien dat de grote stijging in Frankrijk is gebeurd tijdens de deltagolf en dat juist nu er een afvlakking is van ic-opnames,” benadrukt Van der Hilst. “Het totaal ontkennen van de werkelijkheid. Ongelooflijk.”

Orthopedagoog Hans Koppies reageert: “Ook OMT-lid Marion Koopmans is het contact met de realiteit verloren.”

 

 

Meeste mensen die nu sterven met corona zijn gevaccineerd (maar volgens de media is dat geen slecht teken)

in Buitenland 28 juni 2021 

 

De Daily Mail schreef op 13 juni dat 29 procent van de 42 mensen die waren gestorven met de ‘deltavariant’ volledig was gevaccineerd. Uit een rapport van het Engelse openbare gezondheidsinstituut PHE van 25 juni blijkt dat dit percentage is opgelopen naar 43 procent (50 van de 117), waarbij de meerderheid (60 procent) minstens één dosis heeft gehad.

Dat betekent dat in Engeland de meerderheid van de mensen die sterft met de overheersende ‘deltavariant’ gevaccineerd is. Je zou zeggen dat het vaccin ineffectief is. Nee hoor, schrijven David Spiegelhalter en Anthony Masters voor The Guardian. Dit is precies wat je zou verwachten van een effectief, maar imperfect vaccin, zeggen zij.

De vaccins zijn ‘niet perfect’

Ze komen met een aantal aannames die kant noch wal raken. Zo willen ze dat je je een hypothetische wereld voorstelt waarin iedereen een imperfect vaccin krijgt toegediend. Hoewel het sterftecijfer laag zou zijn, zou iedereen die sterft volledig gevaccineerd zijn. Hoe weten zij zo zeker dat het sterftecijfer laag zou zijn?

Spiegelhalter en Masters erkennen dat de vaccins ‘niet perfect’ zijn, maar beweren dat ze het risico op sterfte aanzienlijk verlagen. Ze voegen daaraan toe dat het risico op sterfte sterk afhangt van leeftijd en dat iemand van 80 die volledig gevaccineerd is net zoveel risico loopt als een ongevaccineerde vijftiger. “Dus we kunnen wat sterfgevallen verwachten.” Met andere woorden: dat ouderen dood neervallen na de prik komt niet door de prik, maar door de leeftijd.

Ruim 26.000 sterfgevallen

De auteurs gaan volledig voorbij aan de talloze sterfgevallen na vaccinatie die gemeld zijn bij het Amerikaanse VAERS, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de VigiAccess-database van de WHO. Begin deze maand stond de teller bij het VAERS op 5165, bij het EMA zijn bijna 15.500 overlijdens gemeld en bij de WHO waren eind mei 5640 sterfgevallen geregistreerd. Dat zijn ruim 26.000 sterfgevallen. Bedenk daarbij dat slechts een fractie van het totale aantal wordt gemeld.

 

Uitvinder mRNA-technologie bevestigt: gevaccineerden worden superverspreiders

in Mens en Dier 1 juni 2021 18:30 71 Reacties

 

 

Al maanden gaan er berichten rond waarin wordt gesteld dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona het spike-eiwit kunnen verspreiden en overdragen aan ongevaccineerde mensen. Ze zouden ook superverspreiders van het virus worden. De berichten worden nu bevestigd door Luigi Warren, de uitvinder van de mRNA-technologie.

De mRNA-technologie wordt gebruikt voor de productie van het coronavaccin van onder andere Moderna. Wat steeds is afgedaan als ‘samenzweringstheorie’ is nu door Warren bevestigd in meerdere tweets. Eén daarvan is door Twitter verwijderd omdat hij in strijd zou zijn met de regels.

Ik weet waar ik het over heb

Ik denk dat het idee achter het ‘shedden’ is dat de gevaccineerden niet het virus, maar het spike-eiwit shedden. En het klopt dat mensen die gevaccineerd zijn met mRNA-vaccins het spike-eiwit shedden, maar in minuscule hoeveelheden die vrijwel zeker geen ziekte/malaise bij anderen kunnen veroorzaken, twitterde Warren.

Toen Twitter het bericht verwijderde, schreef hij: “De tweet waarvoor jullie me hebben geblokkeerd, is correct. Ik ben de bedenker van de technologie waar Moderna op is gebaseerd. Zoek maar op. Ik weet waar ik het over heb.”

mrna

Beeld: Gab/Luigi Warren

Superverspreiders

Een tweet die Warren op 26 mei plaatste, is nog niet weggehaald:

Daarin zegt hij dat sommige gevaccineerden superverspreiders van het virus kunnen worden als gevolg van lymfocytopenie (een tekort aan witte bloedcellen), ADE (antilichaamgemedieerde versterking van infectie) of het feit dat de vaccins slechts een deel van de virale antigenen tot expressie brengen.