Deze Chinese wetenschapper vroeg vóór de pandemie patent aan voor coronavaccin

in Buitenland 8 juni 2021 

 

Een Chinese wetenschapper die banden had met de Verenigde Staten heeft een patent aangevraagd voor een coronavaccin voordat het virus werd uitgeroepen tot pandemie. Yusen Zhou, die werkte voor het Chinese leger, diende het papierwerk op 24 februari 2020 in namens de Chinese Communistische Partij, schrijft de krant The Australian. De pandemie werd in maart uitgeroepen.

Zhou werkte naar verluidt nauw samen met wetenschappers van het Wuhan Instituut voor Virologie, waaronder ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli, die bekend werd vanwege haar onderzoek naar coronavirussen bij vleermuizen.

Veel eerder

De wetenschapper stierf drie maanden nadat hij de patentaanvraag had ingediend op mysterieuze wijze. De New York Post schrijft dat er in de Chinese media slechts één bericht over zijn dood is verschenen, terwijl hij één van de meest prominente wetenschappers van het land was. Zhou had eerder gewerkt aan onderzoek dat gelinkt is aan de Universiteit van Minnesota en het New York Blood Center, aldus de krant.

 

“Dit is iets wat we nog nooit eerder hebben zien gebeuren en doet de vraag rijzen of ze hier misschien al veel eerder mee zijn begonnen,” zei professor Nikolai Petrovsky van de Australische Flinders University.

Genetische manipulatie van coronavirussen

Wetenschappers van het Wuhan Instituut voor Virologie deden onderzoek naar de genetische manipulatie van coronavirussen. Het onderzoek werd deels gefinancierd door het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH, waar Anthony Fauci aan het roer staat van het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten. Het geld ging via Amerikaanse universiteiten naar Wuhan.

De afgelopen weken hebben veel van ’s werelds topwetenschappers erop aangedrongen om uit te zoeken of het virus uit het lab in Wuhan is ontsnapt. Mensen die vorig jaar suggereerden dat corona uit een lab afkomstig is, werden door de media weggezet als complotdenkers. Afgelopen week gaf de Amerikaanse president Joe Biden inlichtingendiensten de opdracht om te onderzoeken of deze theorie hout snijdt.