Vergoedingen

De basisverzekering vergoed geen behandelingen en de aanvullende verzekeringen vergoeden elk jaar steeds minder en het is de vraag of dat nog wel interessant is. Het is de afweging waard om te bekijken wat interessanter is; of zelf betalen of via een aanvullende verzekering slechts een deel of niets meer vergoed te krijgen.

Zoals het er nu voor staat wens ik me niet aan de eisen van (bepaalde) verzekeringsmaatschappijen te conformeren. Steeds weer komen ze met nieuwe irrelevante eisen en de vergoedingen worden steeds slechter en daar pas ik voor.

Ik wens niet in een keurslijf te worden geperst. Dit betekent dat mijn consulten per 1 maart 2019 door de meeste ziektekostenverzekeraars niet meer vergoed worden. Per deze datum is mij de ABG-code ontnomen, omdat ik me dus niet wens te conformeren aan hun eisen. Ik wil vrij kunnen handelen en dat heeft nu blijkbaar zijn prijs.

 

Ik was t/m 2022 aangesloten bij de NVKH, maar ook deze partij conformeert zich te zeer aan de verzekeringsmaatschappijen. Zodoende is het lidmaatschap na vele jaren beëindigd en ga ik verder als onafhankelijk klassiek homeopaat.

 

Per 1 januari van elk jaar kunt u veranderen van ziektekostenverzekeraar.

Verder vindt u informatie op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/homeopathie

en https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/homeopathie.aspx