Voeding

Het is naast de homeopatische behandeling in het algemeen geen vereiste om de voeding aan te passen. Wel is het zo dat koffie en mint de werking van bepaalde homeopathische middelen kan verstoren. Een gezonde voeding draagt natuurlijk wel bij aan het herstel en werkt preventief!

 

Wat is gezonde voeding?

Dat zijn in ieder geval niet de "light-producten", voeding met glutamaten (smaakversterkers = dikmakers), verontreinigd voedsel etc.  Dus: biologische voeding, natuurlijk en vers.

 

Welke invloed heeft onze manier van leven op onze levenskwaliteit? Om op die vraag te antwoorden volgden Britse wetenschappers gedurende een periode van elf jaar 20000 vrijwilligers in het kader van een zeer groots opgezette studie. De onderzoekers bepaalden dat gezond leven moest beantwoorden aan vier cruciale criteria: niet roken, matig alcohol drinken (1 tot 7 porties per week), dagelijks fruit en groenten eten en aan recreatieve sportbeoefening doen.
Gedurende hun onderzoek stelden ze vast dat die mensen die geen enkele van deze gezonde criteria volgden vier maal meer kans hadden om plotseling te sterven aan een hartziekte of kanker in vergelijking met de mannen en vrouwen die wel beantwoorden aan de gezonde criteria. Daar bovenop komt nog dat de personen die volgens deze normen gezond leven een biologische leeftijd hebben die 14 jaar jonger is dan hun officiële leeftijd.
Bronnen:
Kay-Tee Khaw, Nicholas Wareham, Sheila Bingham, Ailsa Welch, Robert Luben, Nicholas Day Combined Impact of Health Behaviours and Mortality in Men and Women: The EPIC-Norfolk Prospective Population Study PLoS Medicine Vol. 5, No. 1, e12 doi:10.1371/journal.pmed.0050012

 

 

 

Van belang is dat je niet eet wat je niet lust en dat je gevarieerd eet. Van belang is in ieder geval dat voldoende basisch water wordt gedronken (6-8 glazen per dag). Kraanwater bevat steeds meer residuen van bestijdingsmiddelen, medicijnen (hormonen), plastics etc. Goede en slechte voeding onderscheidt zich in de soort en de hoeveelheid afvalstoffen die het in ons lichaam achterlaat. De beste voedingsmiddelen bieden minder zure en meer basisch makende en zuurbindende afvalstoffen. Het immuunsysteem verzwakt, wanneer het lichaam te zuur wordt.

Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je tevens je goede bacteriën dient te voeden, want een goed microbioom is de sleutel tot gezondheid.

 

Gebruik geen geraffineerde oliën en vetten. Laat dus alle kunstmatig geproduceerde oliën en vetten staan; het maakt niet uit of deze verzadigd, onverzadigd of biologisch zijn. Koolzaadolie is zeker niet geschikt voor consumptie. Dus wel: koudgeperste biologische oliën van kokos, olijven, hennep, lijnzaad, sesam, noten, tarwekiem, saffloer, teunisbloem, borage etc.

 

Vaak lees je dat vette vis gezond is. Vroeger was dat ook zo, maar aangezien onze zee niet echt schoon te noemen is, d.w.z. erg vervuild is met onder andere zware metalen, pesticiden etc. en deze stoffen zich m.n. in het vette weefsel afzetten zou ik dit toch echt afraden. Laat zwaardvis en tonijn staan. Neem dan beter de al eerder aangeraden oliën.  Visoliesupplementen zetten je op het snelste spoor in de richting van de ziekte van hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes 2, Atzheimer, dementie en chronisch ontstekingsziekten in de hersenen (B.S. Peskin). Je kunt dan beter plantaardige omega 3 supplementen op algenbasis gebruiken. We krijgen via de voeding al te veel omega 9 en omega 6 binnen. Het is dus verstandig m.n. omega 3 tot je te nemen, zoals lijnzaadolie of hennepzaadolie.

 

Eet niet (te veel) geraffineerde koolhydraten en gebruik vezelrijke voeding.

Gebruik gras-gevoede producten i.p.v. graan-gevoede producten, want de eerste geven omega 3 en de laatste zorgen juist voor omega 6 vetzuren.

De volgende producten kun je het best vermijden: mais, soja, koolzaadolie, geraffineerde bietsuiker, eieren, zuivel, varkensvlees, gekweekte vis, gluten, MSG, zgn. natuurlijke smaakstoffen/aroma's, kunstmatige smaakstoffen, kunstmatige zoetstoffen, citroenzuur, transvetten, linolzuur.

Er is geen relatie tussen een verhoogd cholesterol gehalte in het bloed en hart- en vaatziekten. Wel is er een relatie tussen een langere levensduur en een "verhoogd" cholesterol gehalte in het bloed. Er is echter een vorm van LDL die wel schadelijk is en dat betreft de kleinere deeltjes vorm, welke wordt verhoogd door hoge bloedsuikerspiegels en linolzuur consumptie. Hamazaki T. Okuyama H. Ogushi Y. et al. Towards a Paradigm Shift in Cholesterol Treatment, A Re-examination of the Cholesterol Issue in Japan. Ann Nutr Metab. 2015; 66(4): 1-116. Ramsden C. Zamora D. Boonseng L. et al. Use of linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis. BMJ.2013; 346; e8707.

 

Steeds meer mensen zijn zowel te zwaar als ondervoed. Dat is het gevolg van ons vertrouwen op fabrieksvoedsel. Door een afname van het gebruik van natuurlijke vetten en een toename van snel verteerbare koolhydraten in onnatuurlijke voedingsproducten en dranken zijn de volgende aandoeningen ontstaan: overgewicht, diabetes 2, hartaanvallen, beroertes, kanker, gewrichtsaandoeningen en dementie (W. Cortvriendt).

Er zijn maar weinig effectievere manieren om een onbedwingbare trek en daardoor obesitas, te veroorzaken dan het eten of drinken van iets waar veel fructose in zit, zoals (gedroogd) fruit, vruchtensappen of frisdrank. Fructose veroorzaakt verder: hartaandoeningen, beschadigde en verouderde slagaders, atherosclerose, voeding van de slechte darmbacteriën, nierstenen, jicht etc.

 

Onderzoek bij ongeveer 80.000 vrouwen toonde aan dat diegenen die een jaar lang kunstmatige zoetstoffen hadden gebruikt i.p.v. suiker juist meer waren aangekomen (Stelman S. Garfinkel L. Artificial sweeteners use and one-year weight change among women. Prev Med.1986; 15(2): 195-202).

In een ander onderzoek, dat 8 jaar duurde bij meer dan 5.000 deelnemers, werd aangetoond dat frisdrank met kunstmatige zoetstoffen de kans op obesitas met 47% verhoogt (Fowler S. Williams K. Resendez R. et al. Fueling the obesity epidemic? Artificial sweetened beverage use and long-term weight gain. Obesity. 2008; 16(8): 1894-1900).

Of het nu suiker, honing of andere zoetstoffen betreft, alle verhogen de insulineproductie en zijn zeer ongezond en dragen bij aan o.a. overgewicht, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten etc.

 

Lees etiketten

De meeste e-nummers zijn niet gezond. Gebruik geen suiker, maar stevia of xylitol om te zoeten.  

Rokers wordt aangeraden extra vitamine C te gebruiken: een natuurlijke, biologische wel te verstaan van minstens 1000 mg per dag (time released). Stoppen met roken is natuurlijk nog beter.

 

Gebruik veel biologisch fruit.

 

Wees matig met alcohol, koffie, frisdranken (het is zelfs gezonder dit achterwege te laten). Vrouwen die bijv. 1 of meer glazen frisdrank per dag drinken hebben 80% meer kans op diabetes 2 (Harvard School of Public Health: Nurses' Health Study 2). 1 Sportdrankje per dag kan tot 6 1/2 kg gewichtstoename per jaar leiden volgens een rapport van de Universiteit van Californië in Berkeley.

 

Gebruik liefst verse producten en geen kant en klaar maaltijden

Gebruik geen magnetron. De microgolven veranderen de structuur van de eiwitten in het voedsel, zodat ze schadelijk worden voor de gezondheid. Bij experimenten met zwangere muizen, die men in de buurt van magnetrons bracht, was het percentage misvormingen met een veelvoud verhoogd. Bij een experiment met 100 jonge katten werden 50 katten (1e groep) met afgekolfde melk gevoed. Bij de andere 50 katten (2e groep) werd de kattenmelk van te voren in de magnetron verwarmd. De 1e groep ontwikkelde zich goed terwijl in de 2e groep alle katten binnen 3 maanden stierven. De Zwitserse milieubioloog dr. H.U. Hertel had in wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat voedsel, dat in een magnetron werd verwarmd, toxisch veranderd is en in het bloedbeeld van de mens duidelijke veranderingen veroorzaakt. Nadat dr. Hertel voor het publiceren van zijn onafhankelijke onderzoeksresultaten door de Zwitserse fabrikanten van keukenapparatuur was aangeklaagd, moest hij aansluitend als 1e wetenschapper voor het Europese gerechtshof voor mensenrechten zijn recht op vrije meningsuiting bevechten. Hij won het proces op 25-8-1998. (uit: Dr. J. Wurster, de homeopatische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren).

 

Problemen met de bloedsuikerspiegel

Veganistische voeding, dus geen dierlijke eiwitten (vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas, koemelk); 1 theelepel kaneel per dag; kurkuma of geelwortel; extra broccoli; vitamine D, dus blootstellen van het lichaam aan zonlicht. Dit alles naast de eerder gegeven adviezen. (uit "weg met diabetes!" van Andreas Moritz: www.ener-chi.com).

Van belang zijn in ieder geval gezonde vetten.

 

Verzuring

 Een langdurig (enkele jaren) dieet van voornamelijk vlees en aardappelen zonder voldoende groenten en fruit zorgt er voor dat het lichaam steeds zuurder wordt. Als wij ouder worden onttrekt het lichaam daarom calcium aan de botten om het evenwicht in de pH-waarde te herstellen, de botten worden broos, waardoor osteoporose ontstaat. Dit laatste komt ook door een tekort aan vitamine D3 en K2 in de voeding.

Overtollig gewicht bestaat uit vetzuren. Wanneer we te veel koolhydraten innemen en die niet verbranden veranderen zij in vetzuren. Dit is onze "voorraadkamer", maar als deze niet wordt aangesproken ontstaat er overgewicht. 

De beste oplossing is om gedurende enkele jaren basisch water te drinken en de koolhydraat-inname te beperken.

Japanse wetenschappers zijn van mening dat de oorzaak van ouderdomsziekten ligt in een ophoping van zuren in het lichaam, evenals een slechte bloedcirculatie (zuren doen het bloed stollen) en een te geringe cel-activiteit.

 

 

Kijk voor meer informatie op bijv.: www.natuurdietisten.nl, www.haiboerhai.nl, www.ikkiesnatuurlijk.nl

 

Literatuur:          - Corinne Gouget: Wat zit er in uw eten?;

                          - Weston A. Price: Voeding en fysieke degeneratie;

                          - Sang Whang: Jonger door ontzuren;

                          - William Cortvriendt: Lichter;

                          - Brian Peskin: Het verzwegen verhaal over kanker.


Studie: kokosolie doodt 93% darmkankercellen binnen twee dagen

 

Overal ter wereld wordt gezocht naar een medicijn voor kanker. Er zijn zoveel verschillende soorten kanker en een echt medicijn is er nog altijd niet, maar er is in ieder geval goed nieuws.

Aan de universiteit van Adelaide is onderzoek gedaan naar de effecten van kokosolie. Een bepaald bestanddeel in kokosolie, laurinezuur, doodt darmkankercellen stellen de onderzoekers in tijdschrift Cancer Research. Na twee dagen kokosolie gebruiken was al meer dan 90% van de darmkankercellen afgestorven.

Laurinezuur in Kokosolie

In het onderzoek is verder gekeken wat laurinezuur allemaal kan en daaruit bleek dat het in vitro en in vivo kankercellen kan doden. In vitro heeft te maken met organismen buiten het lichaam (denk aan in een reageerbuis) en in vivo gaat om processen die zich afspelen in het lichaam zelf. Laurinezuur blijkt dus erg effectief in het gevecht tegen kankercellen, maar hoe ver dit precies gaat, is nog lastig te zeggen. Bij darmkankercellen werkt het in ieder geval zeer goed. Ook moedermelk bevat laurinezuur. Dit vetzuur ondersteunt het immuunsysteem en heeft antibacteriële eigenschappen.

Experimenteren

Het onderzoek wordt vervolgt in de hoop dat het nog meer zal opleveren. Uit de eerste resultaten blijkt dat kokosolie niet alleen helpt tegen darmkanker, maar ook tegen andere ziekten zoals osteoporose, hepatitis C, diabetes en ook de ziekte van Crohn. Aan de Universiteit van de Verenigde Naties worden momenteel experimenten uitgevoerd om te kijken op welke manier kokosolie kan werken tegen kanker en andere ziekten. Hieruit zijn al eerste resultaten gekomen, echter is het een duur onderzoek en dat maakt het verdere experimenteren lastig.

 

Voor het onderzoek zijn beperkte financiële middelen beschikbaar. Farmaceuten willen geen medewerking verlenen aan het onderzoek omdat kokosolie een natuurlijk product is en niet gepatenteerd kan worden

Uit: www.ikkiesnatuurlijk.nl


.