Klaus Schwab in 2017: ‘Wij zijn er heel trots op dat wij kabinetten binnendringen’

in Great ResetMens en Dier 26 januari 2022 

 

In 2017 gaf Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, een lezing bij de Harvard Kennedy School. Tegenover moderator David Gergen deed hij enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij merkte op dat leiders als toenmalig bondskanselier Merkel en zelfs Vladimir Poetin stuk voor stuk Young Global Leaders van het World Economic Forum zijn geweest. “Waar we heel trots op zijn, is dat we met de jonge generatie – premier Trudeau, de president van Argentinië, enzovoorts – de kabinetten binnendringen,” zei Schwab.

Meer dan de helft

Hij voegde toe dat hij de dag voor de lezing op een receptie van premier Trudeau was. “En ik weet dat de helft van zijn kabinet of zelfs meer dan de helft van zijn kabinet bestaat uit Young Global Leaders van het World Economic Forum,” aldus Schwab.

“Dat is ook het geval in Argentinië en in Frankrijk,” zei hij, toevoegende dat de Franse president een Young Global Leader is.

 

‘Het World Economic Forum is machtiger dan de Europese Unie’

in Great ResetMens en Dier 22 januari 2022 

 

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen waarschuwde in het derde Ongehoord Nieuwscafé op NPO Radio 1 voor de toenemende macht van het World Economic Forum. Wie is machtiger: het WEF of de Europese Unie? “Ik neig naar het WEF,” zei Van Houwelingen.

“Uit de WEF Papers blijkt vooral dat onze Staat, ons staatsapparaat helemaal verweven is geraakt met deze buitenlandse organisatie,” zei Van Houwelingen. Hij noemde als voorbeeld de Known Traveller Digital Identity, een initiatief waar Nederland bij betrokken is en dat de doorstroming moet vergemakkelijken door middel van biometrische gegevens.

“Ons staatsapparaat is helemaal verweven met het World Economic Forum,” stelt @PvanHouwelingen (#FVD) over de grote invloed van het #WEF op de Nederlandse politiek. #TheGreatReset #Kaag #RutteIV
Luister ‘Ongehoord Nieuwscafé’ #3:https://t.co/94dfJjn2OY pic.twitter.com/0Rodr7xb3T

— Ongehoord Nederland TV (@ongehoordnedtv) January 22, 2022


Grote gevolgen

“Er wordt een heel informatiesysteem opgetuigd, wat waarschijnlijk grote gevolgen heeft voor onze privacy, zoals bij de QR-code die nu is ingevoerd en de covidpassen die over heel Europa verspreid zijn geraakt. Dus uiteindelijk is het een controlesysteem. Dat is wat wordt opgetuigd,” zei het Kamerlid.

Wat uit de WEF Papers ook blijkt, is dat Nederlandse politici zaken coördineren voor het World Economic Forum. “Minister Kaag is de facto in heel veel opzichten een WEF-projectleider,” lichtte Van Houwelingen toe. “Ze zitten onder andere in een Global Action Group. Kaag stuurt een lokale groep in het Midden-Oosten en Afrika aan. Daar is ze voorzitter van.”

Vervolgvragen

Nu is de vraag: wat zijn de doelen van die groep? “Dat zijn vervolgvragen,” zei hij. “We constateren nu al dat deze minister uitgebreid betrokken is bij allerlei WEF-projecten.”

 

Kuipers heeft er gewoon voor gekozen de geldigheidsduur van de coronapas te verkorten en dat is het dan

in CoronaMens en Dier 31 januari 2022 

 

Meer dan 500.000 Nederlanders zullen hun coronapas begin februari verliezen omdat ze niet op tijd een boosterprik hebben gehaald, schat zorgminister Ernst Kuipers in. Maximaal 540.000 mensen krijgen te maken met een coronatoegangsbewijs dat op basis van vaccinatie vervalt, schrijft Kuipers.

Op de vraag waarom hij ervoor heeft gekozen om de Nederlandse geldigheidsduur van de coronatoegangspas aan te passen, antwoordt de minister: “Een wetenschappelijke onderbouwing voor een exacte geldigheidstermijn is niet te geven, maar hoe langer de primaire vaccinatieserie geleden is, hoe lager de effectiviteit tegen ziekenhuisopname, infectie en besmettelijkheid.”

Hij licht toe dat de Europese Commissie in overleg met de lidstaten gekozen heeft voor een geldigheidsduur van de primaire vaccinatieserie van 270 dagen, opgebouwd uit 180 dagen primaire geldigheid plus 90 dagen om de boostervaccinatie te regelen.

Drie argumenten

Kamerlid Fleur Agema (PVV) confronteert Kuipers met een drietal wetenschappelijke argumenten tegen het coronatoegangsbewijs. Uit onderzoek van bloedbank Sanquin blijkt dat de daling van antistoffen in het bloed bij gevaccineerden sterker is dan bij bloeddonors die geïnfecteerd zijn geweest.

Daarnaast heeft Pfizer twijfels bij meer dan één vaccinatie per jaar. Ten derde wijst het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een vierde prik af. Waarom gaat Kuipers dan tóch door met de coronatoegangsbewijzen en beperkt hij nog steeds de geldigheidsduur?

De minister: “Het beperken van de geldigheidsduur van de coronatoegangsbewijzen zorgt voor een verdere risicoreductie tegen ziekenhuisopname en transmissie. Tevens zal de inzet met deze aanpassing een groter effect hebben op de verspreiding van het virus en individuele risico’s verkleinen.”

Kuipers is onderdeel van het probleem

“De inhoud doet er ook voor de nieuwe minister van VWS niet toe,” verzucht Agema. “Hij heeft er gewoon voor gekozen de geldigheidsduur van de vaccinatie- en herstelbewijzen te verkorten en dat is het dan.”

Columniste Marianne Zwagerman voegt toe: “Alleen een verse minister had de tunnelvisie op VWS kunnen slopen. Kuipers is onderdeel van het probleem.”

 

Mona Keijzer kritisch over coronakoers: ‘We kunnen niet doorgaan van lockdown naar lockdown’

in Corona 10 januari 2022 

 

Mijn opvattingen over het coronabeleid zijn niet veranderd. Ik sta nog steeds volledig achter mijn verklaringen van 27 september jongstleden. Dat schrijft oud-staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) in een verklaring op Twitter waarin ze aangeeft dat ze nu niet toetreedt tot de Kamer.

Keijzer stond voor de verkiezingen op de CDA-lijst, maar gaf in september haar zetel op. Omdat Wopke Hoekstra opnieuw het kabinet in gaat, kon ze kiezen alsnog haar zetel op te eisen. Daar ziet ze dus vanaf.

Vele nadelige effecten

“Maatregelen hameren het virus niet kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd dierbaar zijn geweest,” schrijft ze. “De coronamaatregelen zijn sinds september verzwaard. Naar mijn mening ook nu weer ondoordacht en op onderdelen niet-proportioneel.”

“De ellende die dit veroorzaakt, neemt nog elke dag toe,” benadrukt Keijzer. “We kunnen niet doorgaan van lockdown naar lockdown, met alle schade die wordt toegebracht aan onze samenleving, ondernemers, jongeren en mensen die alleen wonen.”

Het grote geloof in technocratische oplossingen via digitale middelen zoals 2G zal naar mijn mening niet de zo gewenste oplossing geven, maar wel vele nadelige effecten hebben op ons samen leven zoals we dat met elkaar in vrijheid en verbondenheid gebouwd hebben, aldus de ex-staatssecretaris.

Veranderingen ten goede

Hoewel Keijzer niet terugkeert in de Kamer, gaat ze wel een ‘actieve, onafhankelijke rol spelen’ in het publieke debat over corona. “Ik vraag jullie om met mij te werken aan veranderingen ten goede.”

Eind september werd ze ontslagen door premier Rutte nadat ze zich had uitgesproken tegen de bredere invoering van de coronapas. De prominente CDA’er deed twee keer een gooi naar het lijsttrekkerschap, zonder succes.

 

Medisch adviseur haalt uit naar Ursula von der Leyen: ‘Waar komt die obscene obsessie vandaan?’

in Mens en Dier 14 december 2021 

 

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei begin deze maand dat de Europese Unie ‘het moet hebben over het verplichten van een coronaprik’. Ze zei dat het niet aan haar is om een vaccinatieplicht voor te stellen of aan te bevelen, maar aan de EU-landen zelf. Sommige landen, zoals Oostenrijk en Duitsland, bereiden een verplichte vaccinatie al voor.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman trekt op social media fel van leer tegen Von der Leyen. “Helaas bepaalt zij met haar kornuiten al een tijdje wat er in Nederland gebeurt. En dan vraag ik me af waar die obscene obsessie vandaan komt om iets te verplichten dat niet doet wat beloofd is, serieuze risico’s kent en tegen onze grondrechten indruist,” schrijft ze op LinkedIn. “Tunnelvisie, maar ook gebrek aan kennis en compassie is het eerste wat in me opkwam.”

Gespecialiseerd in gentherapie

Dr. Mittemeijer-Ooteman wijst erop dat de man van Von der Leyen directeur is bij Orgenesis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gentherapie, waaronder twee coronavaccins.

De medisch adviseur, werkzaam bij het toezichtsorgaan van een grote farmaceut, plaatste een foto bij haar bericht waarop Von der Leyen en Pfizer-baas Albert Bourla elkaar innig omhelzen. Onlangs werd bekend dat Von der Leyen weigert sms’jes van Bourla vrij te geven. De sms’jes zijn verstuurd in de periode dat de EU onderhandelde met Pfizer over de levering van coronavaccins.

Grote rol

In april schreef The New York Times dat Von der Leyen sms’jes uitwisselde en belde met Bourla. De berichten en gesprekken zouden een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de vaccindeal.

De Europese Ombudsman verzocht de Europese Commissie de berichten vrij te geven, maar die zegt ze niet te hebben.

 

Fleur Agema: kans op transmissie nu groter voor gevaccineerden dan voor ongevaccineerden

in Mens en Dier 7 december 2021 

 

Nooit eerder waren er zoveel mensen besmet met corona. Onze zorg bezwijkt. De intensive cares lopen vol. De ziekenhuizen verzorgen inmiddels bijna 3000 coronapatiënten. Operaties worden afgebeld en onderzoeken uitgesteld. De huisartsen en de thuiszorg kunnen de toeloop van coronapatiënten niet meer aan. Er zijn nu meer verpleeghuizen waar corona heerst dan ooit en de sterfte onder onze alleroudsten neemt hand over hand toe, zei Fleur Agema (PVV) vorige week woensdag in de Tweede Kamer.

Agema vindt dat er in ieder geval moet worden gestopt met het coronatoegangsbewijs. “Het biedt schijnveiligheid. In het Verenigd Koninkrijk is de kans op transmissie in alle leeftijdsgroepen nu groter voor gevaccineerden dan voor ongevaccineerden. Wij zijn daar nog niet, maar er waart daar geen ander virus dan hier.”

Iedereen was gevaccineerd

“Er zijn overal besmettelijken, gevaccineerd of niet. Kijk naar het drama van de klaverjasdag in Sappemeer met 27 besmettingen en één overlijden, of naar het uitje van oud-Kamerleden met 50 procent besmettingen. Bij beide uitjes was iedereen gevaccineerd en had iedereen een coronatoegangsbewijs,” aldus Agema.

Daarnaast heeft zich een corona-uitbraak voorgedaan op een cruiseschip in de buurt van New Orleans. Alle passagiers en bemanningsleden waren volledig gevaccineerd. Tien passagiers die positief waren getest, moesten in quarantaine.

Stop de afbraak

Het PVV-Kamerlid brak ook een lans voor de zorg. “Zorg voor de zorg. Stop de afbraak, investeer in mensen, spullen en gebouwen. Wees niet iedere keer verrast bij weer een coronategenslag, minister, om daarna op dezelfde voet door te gaan. Sta voor de zorg, maak geld vrij voor inhaalzorg. Haal de ziekenhuizen van de 0 procent volumegroei af. Wees voorbereid op grote dingen en regel dingen die klein lijken, zoals het feit dat ic-verpleegkundigen ’s nachts kunnen parkeren bij het ziekenhuis. Verbeter de arbeidsvoorwaarden voor al onze verpleegkundigen en verzorgenden. Hou het niet bij mooie woorden. Ik verwacht substantiële investeringen in het nieuwe regeerakkoord. Het is onze zorg,” besloot Agema.

 

Strijdbare Gideon van Meijeren: ‘Wij zullen nooit zwichten voor tirannen. Wij zullen nooit zwijgen’

in Mens en Dier 24 november 2021 

 

Het schaapachtige deel van de bevolking – dat gelukkig steeds kleiner wordt – wordt stelselmatig geïndoctrineerd en gemanipuleerd met angstpropaganda zodat ze maar onderdanig blijven en vooral blijven gehoorzamen. Dat zei Gideon van Meijeren (FVD) vandaag in de Kamer.

En wie fundamentele kritiek durft te uiten op het beleid wordt zoveel mogelijk tegengewerkt of zelfs monddood gemaakt. Gerenommeerde artsen, wetenschappers, tal van andere experts die vanuit hun deskundigheid waarschuwen voor de gevaren van het gevoerde beleid worden met het grootste gemak als kwakzalver weggezet of gecensureerd.

En burgers die in collectief verband op vreedzame wijze hun onvrede willen uiten door deel te nemen aan een demonstratie tegen het overheidsbeleid lopen de aanmerkelijke kans om in het ziekenhuis te belanden omdat oppositiedemonstraties aan de lopende band worden neergeslagen door een agressieve oproerpolitie die handelt in opdracht van het bevoegde gezag, aldus Van Meijeren.

https://youtu.be/cOaPR5tNfHM

Toen heb ik ook heel weinig verontwaardiging gehoord

Hanneke van der Werf (D66) onderbrak zijn betoog. Zij vroeg hem: “Veroordeelt u het geweld tegen de politie en hulpverleners in Rotterdam?” Van Meijeren zei alle vormen van geweld af te keuren, maar voegde daaraan toe dat het niet als een verrassing komt. Van der Werf zei dit niet normaal te vinden. “Het is volstrekt onnodig om politiemensen op deze manier in de steek te laten, wat u en uw partij doet.”

“Na de grootschalige rellen en plunderingen rondom allemaal Black Lives Matter-demonstraties – waarbij complete steden in brand gestoken werden, massale plunderingen plaatsvonden – heb ik ook heel weinig verontwaardiging gehoord vanuit deze Kamer. En op NOS verscheen zelfs een artikel met de titel ‘Protesten in de VS zijn een natuurlijke reactie van mensen die geen uitweg zien’,” antwoordde de FVD’er. Van der Werf droop af.

Lijstje van verboden meningen

Toen Van Meijeren vervolgens stelde dat het regeringsbeleid misdadig is en we het hierbij hebben over ambtsmisdrijven, landverraad, dood door schuld en in het ergste geval zelfs massamoord, greep voorzitter Vera Bergkamp (D66) in. “Ik sta het niet toe dat u mijn collega’s misdadig noemt.”

PVV-Kamerlid Gigi Markuszower beschuldigde de voorzitter ervan het debat te snoeren, waarna andere Kamerleden voor Bergkamp in de bres sprongen. Die kregen daarna de wind van voren. “Het zou u sieren dat u als u zoiets hoort oprecht geïnteresseerd naar de interruptiemicrofoon loopt en zegt: meneer Van Meijeren leg eens uit, welke misdrijven en hoe komt u daarbij? Dat gebeurt allemaal niet. Deze opvatting dat er misdrijven worden gepleegd, moet kennelijk worden toegevoegd aan het lijstje van verboden meningen,” zei de FVD’er.

“Dit soort paniekerige reacties en pogingen om ons te raken, maken ons alleen maar sterker. Wij zullen nooit zwichten voor tirannen. Wij zullen nooit zwijgen. En wij zullen altijd de waarheid blijven benoemen, hoe ongemakkelijk die soms ook is. De waarheid zal zegevieren,” besloot Van Meijeren.

 

 

Kliklijnen, betaalde influencers, de Inspectie als sterke arm: voor VWS lijkt niets te ver te gaan in hun strijd tegen ‘desinformatie over corona’

nov 12, 2021

Het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) houdt artsen extra scherp in de gaten als het om corona en de vaccins gaat. De monitoring voert het ministerie zelf uit, maar zij moedigt ook burgers en apothekers aan om artsen te verklikken via hun meldpunt. Als artsen zich in het openbaar al te kritisch uitlaten, schakelt het ministerie hun “experts” van “Denktank Desinformatie” in, die via sociale media commentaar leveren. Dat doen deze influencers overigens zonder daarbij hun banden met de overheid te vermelden. Ook heeft VWS de Inspectie voor Volksgezondheid en Jeugd (IGJ) opdracht gegeven om hard op te treden tegen coronakritische artsen. De vraag rijst of er op deze manier nog sprake is van onafhankelijk toezicht en of een arts nog veilig naar eer en geweten zijn vak kan uitoefenen.

Veel artsen hebben in coronatijd ondervonden dat de Inspectie buitengewoon intimiderend optreedt tegen alles wat afwijkt van de officiële verhaallijn. De Inspectie stuurde al vijftig “corrigerende brieven” naar corona-kritische artsen, al dan niet voorzien van een waarschuwing. Dit roept vragen op. Waarom is de Inspectie zo gespitst geraakt op de corona-kritische artsen en laat zij meer voor de hand liggende misstanden, zoals de uitgestelde zorg of zwaar overbelaste GGZ, links liggen? Dit zijn we niet gewend van de Inspectie.

Lees bijvoorbeeld dit interview van afgelopen maart met Marina Eckenhausen, inspecteur-generaal en zelf opgeleid tot kinderarts. Haar betoog over gezond vertrouwen als basis voor de omgang met zorgprofessionals is alleszins redelijk. Over het afwijken van de richtlijnen zei zij destijds het volgende: “In deze tijd waarin de zorg in Nederland onder druk staat, is de kwaliteit nooit in het geding geweest. Er zijn vast dingen niet goed of minder goed gegaan. Echter, we hebben geen grote misstanden geconstateerd. We hebben als toezichthouder uitgesproken dat veiligheid in deze tijd het belangrijkste is en houden rekening met de bijzondere omstandigheden waaronder de zorg op dit moment wordt verleend. Als zorgverleners moeten afwijken van de gebruikelijke werkwijze, vragen we dat vast te leggen. Zo is achteraf altijd uit te leggen waarom bepaalde keuzes werden gemaakt. Niet alleen naar ons, maar vooral aan patiënten en collega’s. Als inspectie vertrouwen we op de professionaliteit en deskundigheid van zorgverleners.”

 

‘Artsen hard aanpakken’

 

De vraag is dus, wat is er ineens veranderd bij de Inspectie? Een antwoord op Kamervragen begin vorige maand gaf meer licht op de zaak. Het blijkt dat de Inspectie rechtstreeks opdracht heeft gekregen vanuit het Ministerie van Volksgezondheid om artsen die een andere mening hebben over de corona-aanpak hard aan te pakken. De belangrijkste punten uit het antwoord van demissionair minister Hugo de Jonge:

  • VWS monitort artsen op het verspreiden van “desinformatie” over corona en vaccins. Het ministerie heeft een “Denktank Desinformatie” in het leven geroepen om te reageren op uitspraken van artsen. Dit zijn “experts” die reageren via hun eigen kanalen.
  • Demissionair minister Hugo de Jonge heeft de Inspectie gevraagd “veel aandacht te geven aan de signalering en waar nodig maatregelen te treffen” bij desinformatie over corona. VWS bekijkt nog andere mogelijkheden voor de IGJ om op te treden tegen artsen die “desinformatie verspreiden”.
  • Demissionair minister Hugo de Jonge wil dat de IGJ stappen onderneemt tegen artsen die afwijken van de richtlijnen binnen hun eigen beroepsgroep.
  • Onderdeel van de maatregelen is een ‘meldknop’, waarbij burgers anoniem een klacht kunnen indienen over een zorgaanbieder.

Als VWS waarneemt dat artsen zich al te kritisch uiten, schakelen zij hun groep van aangewezen “experts” in van hun “Denktank Desinformatie”, die doen alsof zij op eigen initiatief reageren, maar in feite deel uitmaken van de “actieve informatiestrategie” van de regering en wellicht zelfs daarvoor betaald worden. De identiteit van de leden van de “Denktank Desinformatie” zijn niet openbaar gemaakt. Welke personen deel uitmaken van deze Denktank is echter van belang: als blijkt dat bepaalde opiniemakers op de sociale media in feite betaalde influencers van het ministerie zijn, dan stelt dat hun mening in een heel ander daglicht.

Daarnaast zet VWS de Inspectie aan om hard op te treden tegen artsen die kritisch zijn op het coronabeleid. Opvallend is dat VWS wil dat IGJ stappen onderneemt tegen artsen die “afwijken van de richtlijnen”. Richtlijnen zijn echter precies wat de naam zegt, een hulpmiddel om richting te geven aan het behandelbeleid, volgens de gangbare praktijk binnen de beroepsgroep. Beredeneerd afwijken is voor artsen toegestaan, wat de inspecteur-generaal in het genoemde interview bevestigde. De opmerking van Hugo de Jonge over het dwingend volgen van richtlijnen was opvallend genoeg alleen voor Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FvD) reden om vervolgvragen  te stellen aan de demissionair minister.

 

Zorgelijke verstrengeling

 

Het Artsen Collectief vindt de toenemende verstrengeling tussen VWS en de Inspectie zorgelijk. In Nederland moet niet een situatie ontstaan dat artsen bang worden om hun patiënten voor te lichten over coronavaccins, te voldoen aan ‘informed consent’ of te zoeken naar ‘best practices’, omdat zij dan maatregelen kunnen verwachten. In dat geval schiet het toezicht van Inspectie haar doel voorbij, ten nadele van de patiënt. De Inspectie heeft het woord “onafhankelijk” opgenomen in hun motto. Het is echter de vraag of de IGJ nog onafhankelijk toezicht kan uitoefenen, als de politieke agenda zo zeer de boventoon voert. Een terugkeer naar een “gezond vertrouwen in de zorgprofessional” lijkt ons een betere weg.

 

Gideon van Meijeren zet VVD-Kamerlid klem: ‘Dit is geen onmacht, maar onwil’

in Mens en Dier 16 november 2021

Het valt mij op dat mevrouw De Vries volledig meegaat in die grote leugen dat al die vrijheidsbeperkende en discriminerende maatregelen noodzakelijk zouden zijn om onze volksgezondheid te beschermen, zei Gideon van Meijeren (FVD) dinsdag tijdens het coronadebat tegen het VVD-Kamerlid.

“Ze heeft het over de ic-capaciteit die we moeten beschermen. Maar als het daar daadwerkelijk om te doen zou zijn, dan zou het toch veel voor de hand liggender zijn om te pleiten voor een forse en structurele uitbreiding van de ic-capaciteit, waar Forum voor Democratie al twintig maanden voor pleit? Waarom horen we mevrouw De Vries daar niet over?” vroeg Van Meijeren aan haar.

“Als het zou helpen en we zouden het kunnen doen, dan zou ik de ic graag willen opschalen. Maar we zien gewoon dat de beperking op dit moment het personeel is,” beweerde het VVD-Kamerlid. “Het is geen toverstaf waarmee je het eventjes gaat regelen. Was het maar zo makkelijk.”

Waarom heeft mevrouw De Vries dan tegen de motie gestemd?

Van Meijeren confronteerde haar vervolgens met een aantal feiten. “Er zijn op dit moment nul extra ic-verpleegkundigen opgeleid. Er zijn geen wervingscampagnes gestart. Er zijn geen verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden doorgevoerd. Er zijn geen oproepen gedaan aan de vele honderden ic-verpleegkundigen die de afgelopen jaren zijn wegbezuinigd om terug te keren.”

“Natuurlijk kun je ook kijken naar de ic, dat moet ook en dat is ook gebeurd, maar het is niet iets wat je maar eventjes met een knip van de vinger regelt. Ik vind dat we die illusie ook niet moeten wekken,” herhaalde De Vries.

Vervolgens zette Van Meijeren haar klem. “Waarom heeft mevrouw De Vries dan tegen de motie gestemd waarin de regering wordt verzocht om de ic-capaciteit fors en structureel uit te breiden?” vroeg hij.

Er gebeurt helemaal niets

“Wij hebben niet voor die motie gestemd omdat je het met die motie niet regelt. Je draait mensen ook een rad voor de ogen dat het met zo’n motie wel geregeld gaat worden. Er wordt aan gewerkt. Er wordt gekeken hoe we die opleidingen op een bredere manier kunnen inzetten,” reageerde ze.

Van Meijeren liet daarna de val behendig dichtklappen. “Het is feitelijk onjuist dat op dit moment alles op alles wordt gezet om ic-verpleegkundigen extra op te leiden. Er gebeurt helemaal niets. Het excuus dat een motie het niet gaat redden is flauwekul, want in de motie wordt alleen opgeroepen om zich daarvoor in te spannen. Dat mevrouw De Vries tegen die motie stemt en er dus helemaal niets gebeurt op het gebied van het uitbreiden van de ic-capaciteit, kan alleen maar tot de conclusie leiden dat er geen sprake is van onkunde, maar van onwil.”

 

Van Haga waarschuwt: de misdaden die dit kabinet aan het plegen is, zullen niet zonder gevolgen blijven

in Mens en Dier 17 november 2021 

 

Discrimineren en het schenden van de grondwet is geen kleinigheid en de misdaden die dit kabinet aan het plegen is, zullen niet zonder gevolgen blijven. Dat zei Kamerlid Wybren van Haga dinsdag tijdens het coronadebat.

“Dit debat zou eigenlijk moeten gaan over het ethische aspect van het overheidsbeleid en over het moreel kompas van dit kabinet,” voegde hij toe.

De aangekondigde invoering van het discriminerende 2G-regime is de apotheose van een foute staat, benadrukte Van Haga. “Onder het mom van zorgzaam collectivisme worden onze individuele grondrechten opgeofferd. Het is een overgang naar een totalitair regime en Belang van Nederland zal zich hier met hand en tand tegen blijven verzetten.”

Deze stupiditeit heeft niets te maken met het bestrijden van een virus

“Het 2G-regime is ook nog eens onlogisch. Goedgelovige mensen die wel de gentherapie hebben genomen, blijken steeds minder beschermd te zijn tegen corona. En door de QR-pas kunnen zij wel overal naar binnen om vervolgens elkaar daar te besmetten,” zei het Kamerlid.

Deze stupiditeit heeft echt niets meer te maken met het bestrijden van een virus. Vanwege de dreigende 2G-dictatuur zijn gezonde mensen elkaar nu proactief aan het besmetten omdat je anders wordt uitgesloten van de samenleving, aldus Van Haga.

De geschiedenis zal met u afrekenen

Hij wees erop dat de nieuwe maatregelen opnieuw onlogisch en schadelijk zijn. Inmiddels loopt de oversterfte verder op. “Zijn dit vaccinatiedoden?” wil hij weten.

“Het beleid is een glijdende schaal naar een gitzwarte samenleving waarin een minderheid wordt uitgesloten door uit de hand gelopen machthebbers. De geschiedenis zal met u afrekenen.”

https://twitter.com/i/status/1460681786619576330

 

Kuzu confronteert VVD met cijfers over vaccins, coronacoalitie schreeuwt door hem heen

in Mens en Dier 16 november 2021 

 

Tweede Kamerlid Aukje de Vries (VVD) beweerde dinsdag tijdens het coronadebat dat de vaccinatie-effectiviteit tegen infectie

-75 procent en tegen ernstige ziekte -95 procent is.

Tunahan Kuzu (Denk) merkte op dat het hierbij niet gaat over de volle 100 procent, terwijl onze minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een paar maanden geleden nog de uitspraak deed dat vaccinatie de enige uitweg is uit deze coronacrisis.

“Eén van de maatregelen die nu genomen wordt, is de boosterprik. Na zes maanden is de beschermingsgraad van Janssen 13,1 procent, van Pfizer 43,3 procent en van Moderna 58 procent. Ik heb deze cijfers van het CDC van de Verenigde Staten,” zei Kuzu. Hij bedoelde deze bron.

https://twitter.com/i/status/1460650133717237760

VVD: deze cijfers kloppen gewoon niet

De Vries reageerde: “Ik vind het heel verontrustend en frustrerend dat deze cijfers hier zo genoemd worden. Dat maakt mensen die dit debat thuis volgen of het misschien straks in de media terugzien extra bezorgd. Als er cijfers zijn, wil ik daar zeker niet mijn ogen voor sluiten, maar deze cijfers kloppen gewoon niet.”

Terwijl Kuzu antwoord probeerde te geven, schreeuwde Kamerlid Kuiken (PvdA) achter zijn rug: “Ze zijn weerlegd. Dat is het probleem.”

https://twitter.com/i/status/1460629106924703747

Mensen kunnen nog steeds besmetten en in een ziekenhuis belanden

“Mijn bron is het Amerikaanse RIVM. Ik ben hier het Amerikaanse RIVM aan het citeren. Het is goed dat u het weerlegt, maar mijn punt is als volgt. Wat betreft virusoverdracht of ziekenhuisopnames kan mevrouw De Vries toch niet volhouden dat een vaccin waterdicht is? Mensen kunnen nog steeds besmetten en in een ziekenhuis belanden. Waarom dat fetisjisme van het sturen op een coronapas die ervoor zorgt dat de tweedeling in de samenleving vergroot wordt?” vroeg Kuzu.

 

Kamer stemde halfjaar geleden nog unaniem tegen 2G: ‘Wat zijn aangenomen moties nog waard?’

in Binnenland 14 november 2021 

 

De Tweede Kamer is door minister De Jonge gevraagd om aanstaande woensdag al te debatteren over het veranderen van de wet om de coronapas in winkels en op het werk in te voeren. De VVD, D66, CDA en ChristenUnie steunden het verzoek van de minister.

Er wordt verbaasd gereageerd. Velen maken hieruit op dat de partijen de wetswijziging zullen steunen. “Onbegrijpelijk dat ze akkoord gaan om zoiets ingrijpends erdoorheen te willen jassen,” stelt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Nu lopen ze allemaal braaf achter faalhaas Hugo de Jonge aan

“Na de coronapas komt 2G. Omdat er een meerderheid is die eerst unaniem ertegen stemt, en het vervolgens gewoon doet,” aldus een verbaasde Fleur Agema (PVV).

Ze verwijst daarbij naar een motie van Segers en Wilders over het in beleid en wetgeving garanderen dat een vaccinatiebewijs in geen geval als exclusief toegangsbewijs voor voorzieningen of locaties mogelijk wordt. Die motie werd Kamerbreed aangenomen.

PVV-leider Geert Wilders is woest. “Een halfjaar geleden was de hele Tweede Kamer nog tegen 2G! Nu lopen ze allemaal braaf achter faalhaas Hugo de Jonge aan,” schrijft hij op Twitter.

 

We worden keihard voorgelogen en bedrogen

Denk-voorman Farid Azarkan verwijst naar een andere motie, over geen coronavaccinatieplicht. Ook die motie werd aangenomen. Alleen D66 en VVD stemden tegen. Azarkan vraagt zich hardop af: “Wat zijn aangenomen moties nog waard?”

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) antwoordt: “We worden samen met de bevolking door het kartel keihard voorgelogen en bedrogen, continu, aan alle kanten en met droge ogen.”

 

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

in Mens en Dier 18 september 2021 

 

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, deed in oktober vorig jaar tijdens de jaarlijkse Lof der Geneeskunst enkele opvallende uitspraken. Op de vraag of de capaciteit op de IC’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

De IC-baas zei dus in oktober, terwijl de coronacijfers volgens de media op dat moment fors stegen, dat de capaciteit op de IC’s niet drastisch vergroot moet worden omdat hij niet wil dat zorgmedewerkers zich dood vervelen. Wel pleitte Gommers diezelfde maand in de media voor een harde lockdown vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt op Twitter hard uit naar de IC-chef. “Wat een totaalidioot, alsof die IC-verpleegkundigen buiten het griepseizoen niets anders zouden kunnen doen,” schrijft Van Houwelingen.


Opmerkelijk genoeg zei Gommers in maart dit jaar teleurgesteld te zijn dat het niet is gelukt om de IC-capaciteit in Nederland structureel te vergroten. In de podcast Virusfeiten zei hij: “Het is heel frustrerend. We zijn een jaar verder en er is geen bed extra geregeld.”

 

Gideon van Meijeren reageert op ‘ophef’ rond corona-uitspraken: ‘Steeds hetzelfde trucje’

in Mens en Dier 19 september 2021 

 

Vijf Joodse organisaties willen dat Tweede Kamerfracties zich expliciet uitspreken tegen het gebruik van Holocaustvergelijkingen in het coronadebat. Ze hebben een brief gestuurd naar alle politieke partijen in het parlement.

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zei in een debat op 9 september dat de invoering van het coronatoegangsbewijs betekent dat ‘het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zo is dat mensen weer een pasje krijgen aan de hand waarvan ze moeten bewijzen of ze wel of niet toegang krijgen tot het sociaal-maatschappelijk leven’.

Hij werd vervolgens onderbroken door Kamervoorzitter Vera Bergkamp en uiteindelijk werd zijn microfoon zelfs uitgezet.

Zo doorzichtig

JA21-voorman Joost Eerdmans zei in WNL Op Zondag: “Het was vreselijk. Ik was daarbij en het hele debat ging uiteindelijk om Gideon. Hij begon van ja, de Joden mochten eerst ook de bus niet in en daarna het park niet in. Dit is gênant, dit is ongepast, dit is verschrikkelijk. Je kwetst mensen hiermee. Maar hij deed het ook puur voor de ophef, want daar gaat het ze dan om.”

Van Meijeren reageert op social media op de ‘ophef’. “Zo doorzichtig: eerst iemand zijn standpunt onvolledig en verkeerd weergeven, om vervolgens met zijn allen moreel verontwaardigd te zijn over dat verdraaide standpunt. Steeds hetzelfde trucje om niet in te hoeven gaan op de feiten en de ongemakkelijke waarheid die FVD benoemt.”

Eenzelfde glibberig pad

Voorzitter Bosma (PVV) liet hem tijdens het debat wel uitspreken. Van Meijeren zei zich genoodzaakt te voelen de valse aantijgingen te weerspreken. “Zoals ik meermaals herhaald heb, zijn de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in de Tweede Wereldoorlog in de verste verte niet te vergelijken met het leed dat ongevaccineerden vandaag de dag wordt aangedaan,” aldus Van Meijeren.

Hij voegde toe: “Dat neemt niet weg dat er in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog delen van de bevolking werden aangemerkt als ‘gevaarlijk’ en werden uitgesloten van het sociaal-maatschappelijk leven. Nu er eenzelfde glibberig pad van rechtsongelijkheid, discriminatie en sociale uitsluiting wordt bewandeld, zouden bij alle partijen de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Maar net als in de jaren dertig blijft het oorverdovend stil. Forum voor Democratie zal zich altijd met hand en tand blijven verzetten tegen al het beleid dat leidt tot een staat van apartheid in welke vorm dan ook.”

 

Kuzu vlamt tijdens coronadebat: ‘We krijgen fabeltjes voorgeschoteld van fabeltjesfabrikanten Rutte en De Jonge’

in Mens en Dier 4 november 2021 

 

Waarom doen de heren Rutte en De Jonge alsof Nederlanders achterlijk zijn? Waarom denken ze dat zij in hun leugens trappen? Waarom wordt de boel constant besodemieterd en gemanipuleerd? Die vragen stelde Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) woensdag tijdens het coronadebat.

“Het is elke keer weer dezelfde poppenkast, en ik ben dat spuugzat. In het weekend voor de persconferentie worden de mogelijke maatregelen gelekt vanuit bronnen rondom het kabinet. Vervolgens wordt er gepolst hoeveel weerstand deze maatregelen opleveren. Die worden dan uiteindelijk tijdens de persconferentie netjes opgedreund door de heren Rutte en De Jonge,” merkte hij op.

“Op kritische vragen van de pers komt vaak wat gewauwel. Uiteindelijk wordt het parlement voor een voldongen feit geplaatst. De maatregelen worden door de strotten van miljoenen Nederlanders geduwd,” zei Kuzu.

Fabeltjeskrant

Als ik naar zo’n persconferentie kijk, doet dat me denken aan een aflevering van de Fabeltjeskrant, waarin Meneer de Uil de kijker meeneemt naar Fabeltjesland. Fabeltjes zijn het. We krijgen fabeltjes voorgeschoteld van de fabeltjesfabrikanten Rutte en De Jonge en niet voor de eerste keer, maar voor de zoveelste keer, aldus het Kamerlid.

“Ik vraag me af: wanneer houdt het op? Een voorbeeld van zo’n fabeltje is dat er geen avondklok zou komen. Ik hoor het Rob Jetten van D66 nog zeggen. Toen moest er toch een avondklok komen om het aantal besmettingen in te dammen. D66 verkocht dit principe voor een halfuurtje extra verruiming van de avondklok, en later bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat de avondklok helemaal niet heeft bijgedragen aan het indammen van de besmettingen,” zei hij.

“Nog zo’n fabeltje: er zou nooit een coronapaspoort komen. Ik hoor het Hugo de Jonge nog zeggen op 10 maart 2021. Later moest zo’n coronapas toch ingevoerd worden om gevaccineerde mensen hun vrijheid terug te geven,” vervolgde Kuzu.

Nederland is een coronadictatuur geworden

“Dat de werking van de coronapas niet zou worden uitgebreid is ook weer zo’n fabeltje. Toch wordt dat nu gedaan, zogenaamd om het zorgpersoneel te beschermen en de druk op de ic’s niet te doen toenemen,” zei het Denk-Kamerlid.

“Elke keer wanneer de Kamer een grens trekt, een Kameruitspraak doet, staan de minister-president en de minister van Volksgezondheid te popelen om over die streep te springen. Ze hebben lak aan Kameruitspraken. Nederland is een coronadictatuur geworden. De coronacoalitie, met de heer Paternotte voorop, loopt met kwispelende staart achter haar baasje aan. Mensen vragen zich ook echt af: waar houdt het op, wanneer houdt het op, en houdt het überhaupt op?” vroeg Kuzu.

Meldpunt vaccinatiedwang

“Nu het kabinet toch heeft gekozen voor deze heilloze weg van dwang en drang en mensen opzadelt met een vaccinatieplicht, lanceert mijn partij vandaag het meldpunt vaccinatiedwang,” kondigde Kuzu aan.

“Want op 10 maart 2021 zei Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid, tijdens het coronadebat – het liefst had ik daar een groot bord van gemaakt: ‘Het zal nooit een verplichting worden dat mensen moeten bewijzen dat ze gevaccineerd zijn. Nooit!’ In het woordenboek van minister De Jonge betekent ‘nooit’ ‘misschien toch wel, maar dan een halfjaar later of zo’,” sloot Kuzu af.

https://youtu.be/DhmQp7arKeg

 

Overheid past website stilletjes aan: mag een werkgever wel/niet vragen of een werknemer geprikt is?

in Binnenland 21 september 2021 

 

Veel mensen vragen zich af of een werkgever mag vragen of een werknemer gevaccineerd is. Tot voor kort viel op de website van de Rijksoverheid te lezen: “U mag niet aan uw werknemers vragen of ze zijn gevaccineerd. U mag ook niet vragen om een vaccinatiebewijs.”

En verder: “Dit mag niet door hun privacy. Informatie over vaccinatie is een gegeven over de gezondheid van die persoon. Gegevens over gezondheid zijn volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bijzondere persoonsgegevens. U mag geen bijzondere persoonsgegevens verwerken, behalve als er een uitzondering is.”

Werkgevers willen controleren of medewerkers zijn gevaccineerd

Begin deze maand meldde werkgeversvereniging AWVN na een ledenonderzoek dat 70 procent van de werkgevers wil kunnen controleren of medewerkers zijn gevaccineerd. De meerderheid van de ondervraagde werkgevers zei zich ‘zorgen te maken’ over de veiligheid van medewerkers nu steeds meer mensen naar kantoor of werkplek terugkeren.

De belangenvereniging wil dat er tijdelijke wetgeving komt zodat het in bepaalde omstandigheden en functies is toegestaan om naar de vaccinatiestatus van medewerkers te vragen.

Ook werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ervoor dat bedrijven moeten kunnen zien of personeel is gevaccineerd om ‘werkplekken veiliger te maken’.

Website overheid aangepast

De website van de Rijksoverheid is afgelopen week stilletjes aangepast. Nu luidt het antwoord op de vraag of een werkgever mag vragen of een werknemer is gevaccineerd: “Ja, dat mag. De werkgever mag zijn werknemers vragen of ze gevaccineerd zijn.”

“Daar moet dan wel een goede reden voor zijn. Dat kan in beginsel alleen als de werkgever een duidelijk plan heeft hoe te handelen als de werknemer niet gevaccineerd is of de werknemer daarover geen mededeling wil doen. De werknemer hoeft op de vraag van de werkgever geen antwoord te geven.”

 

 

Van Haga probeert Klaas Dijkhoff wakker te schudden: ‘U vindt DIT proportioneel?’

in Mens en Dier 17 december 2020 

 

FVD-Kamerlid Wybren van Haga stelde VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dinsdag tijdens het coronadebat de vraag of hij de lockdownmaatregelen proportioneel vindt. “Ja,” antwoordde Klaas ‘Winterslaap’.

Van Haga zei dat vreemd te vinden. “Als we kijken naar de cijfers zijn er onder de 65 jaar slechts 500 mensen overleden van de 9000 mensen die met corona zijn overleden. In diezelfde tijd zijn er 45.000 mensen aan kanker overleden en 30.000 mensen aan hart- en vaatziekten. Op dit moment gaan door deze maatregelen, die echt de druppel zijn voor veel ondernemers, het hele MKB en de horeca op de fles.”

Hij vroeg Dijkhoff nog eens of hij vindt dat de maatregelen proportioneel zijn. “Ja,” antwoordde de VVD’er opnieuw. Hij beschuldigde Van Haga ervan ‘te goochelen met cijfers’. Van Haga benadrukte dat hij harde getallen gebruikt. “Er zijn 9000 mensen aan corona overleden. Daarvan zijn er 500 mensen onder de 65 overleden: 250 in het cohort 60 tot 65 en onder de 60 maar 250 mensen. Ik heb die 9000 mensen vergeleken met al die andere mensen die aan kanker en hart- en vaatziekten zijn overleden.”

Wel degelijk

Hij stelde vervolgens nogmaals zijn vraag. “Ja,” antwoordde Dijkhoff voor de derde keer. Van Haga ging in op de inhoud, maar de VVD-fractievoorzitter speelde vooral op de man.

Van Haga adviseerde Dijkhoff het rapport van hoogleraar Michaéla Schippers eens te lezen waarin ze de medische nevenschade van de lockdowns in beeld heeft gebracht en die heeft afgezet tegen de opbrengst van de coronamaatregelen.

“Dat was nog vóór deze dystopische maatregelen van deze totale lockdown, dus er is wel degelijk sprake van totale disproportionaliteit wat mij betreft.”

Op social media voegde hij toe: “Duidelijk. De VVD vindt de coronamaatregelen proportioneel. Scholen dicht, winkels dicht, horeca dicht, contactberoepen verboden, geen Kerst met familie, MKB failliet.”

https://youtu.be/nN2oNyb8org

 

 

 

Open brief aan Mark Rutte

 

Door  - 

Deel dit artikel

 

Een aantal maanden geleden was Mick Boskamp van plan om een positieve open brief aan Mark Rutte te schrijven. Het is even anders gelopen. Hier is een brief aan onze Minister President, maar of hij er blij mee is, valt te betwijfelen.

Met grote dank aan Anne Steenkamp

Waarom leven we in een wereld waarin krankzinnige boetes worden uitgedeeld omdat men doet wat mensen tot mensen maakt?

Beste Mark Rutte,

In Mannenzaken is het een traditie geworden om open brieven te schrijven aan bekende Nederlanders, die in onze ogen lof verdienen. Je stond al lang op mijn verlanglijstje. Vorige week was je tien jaar Minister President van Nederland. En in die tien jaar heb je bewezen een krachtige, menselijke leider te zijn, iemand die ook vriendelijk, warm en benaderbaar is, zoals ik zelf een keer aan den lijve heb mogen ondervinden.

Ik woonde nog in Den Haag toen ik je vlakbij mijn woning koffie zag drinken op een terras. Ik ben toen naar huis gegaan om daar een exemplaar van mijn Nachtboek te pakken, een verzameling krankzinnige verhalen, gepubliceerd in 1998, over nachtenlang doorhalen op feesten en in clubs. Daarna ben ik naar het terras gelopen om het boek, gesigneerd en wel, te overhandigen aan je. Je was aangenaam verrast: 'Oh, dat ga ik zeker lezen! Dank je wel!' Later bedacht ik me nog dat het misschien helemaal geen goed idee was als je het zou lezen. Dan zou ik meteen als staatsgevaarlijk in de boeken staan.

Toen je op 16 maart op televisie verscheen vanuit het Torentje van het Binnenhof en je zonder te dralen krachtig begon met: 'Goedenavond, het coronavirus houdt ons land in de greep. Ons, én de rest van de wereld. Samen staan we voor een opgave van enorme omvang,' schoot die brief weer door me heen. Dit was wel het allerbeste moment om die te gaan schrijven.

Het is er niet van gekomen, Mark. Waarom? Ik weet het niet. Misschien had ik in die periode wel de uitstellers over de vloer (die komen soms onaangekondigd langs), misschien was de achtbaan waar je het in je toespraak over had, nog sneller gaan rijden, misschien had ik een onderbuikgevoel dat ik nu niet meer kan reproduceren. Maar het doet er niet toe om me dat af te vragen. Wat telt is, dat ik heel blij ben dat ik die lofzang over jou toen niet geschreven en gepubliceerd heb.

Want ik had het mezelf de rest van mijn mijn leven kwalijk genomen als ik dat wel had gedaan.

Ik werd bedolven onder de reacties, waarvan het gros vond dat het de hoogste tijd werd dat ik mijn ogen open deed.

Vanaf het moment dat de maatregelen, die je in je toespraak van 16 maart had aangekondigd, openbaar werden gemaakt en van kracht werden, ben ik een goed burger geweest. Inmiddels weet ik dat goed burger zijn een rekbaar begrip is, maar de dolle weken na de nieuwe wereldtelling AC (After Corona) deed ik wat er van me gevraagd werd. Buiten en in de supermarkten hield ik anderhalve meter afstand van mensen, bekenden op straat groette ik door naar ze te zwaaien en ik waste mijn handen tot ze er bijna afvielen.

Ook ging ik op social media de confrontatie aan met iedereen die het niet eens was met de maatregelen. Ik schrijf dat nu met het schaamrood op de kaken, Mark. Op de Facebook-pagina Nee tegen 1,5 meter (inmiddels met 141.381 leden!), die o.a. gestart is door de initiatiefrijke Papendrechtse horecaondernemer Michel Schreuders, plaatste ik stukjes en links naar artikelen. Waaronder van het AD, waarin het Zweedse experiment (nauwelijks tot geen corona-maatregelen) een mislukking werd genoemd.* Met daarbij de tekst: 'Zie je wel? We kunnen die 1,5 meter simpelweg niet afschaffen!' Ik werd bedolven onder de reacties, waarvan het gros vond dat het de hoogste tijd werd dat ik mijn ogen open deed en moest inzien dat het AD tot de MSM behoorde. En dat die zogenaamde Main Stream Media niets anders deed dan angst zaaien, manipuleren, liegen, bedriegen en stemming maken. Daar gaan we weer, dacht ik. Met Trumps paradepaardje Fake News. Ik besloot om de complotgekkies op afstand te houden, veel ruimer dan 1,5 meter in ieder geval. Mij maakten ze niet gek.

Als ik terugkijk op de afgelopen drie maanden, Mark, weet ik wanneer de kiem werd gelegd voor mijn ontwaken. Dat gebeurde toen ik las dat Jaap van Dissel van het RIVM vond dat mondkapjes voor de burger geen enkele zin hadden. En dat ze zelfs gevaarlijk waren om twee redenen: 1) we zouden vaker aan ons gezicht zitten met daarmee een grotere kans op besmetting 2) we waanden ons veilig met een mondkapje op en daardoor zouden we de 1,5 meter voor lief nemen. Ik kon het op dat moment (nog) niet staven, maar mij klonk dat als onlogisch in de oren. Omdat de vriend van mijn nicht in tandartsartikelen handelt, kreeg ik van hem een aantal mondkapjes. En ik besloot voor een tijdje de proef op de som te nemen. Er gebeurden twee dingen: 1) ik heb weleens de smerige gewoonte om aan mijn neus te pulken en met een mondkapje op kon dat simpelweg niet meer. Sterker nog: ik kwam helemaal niet meer aan mijn gezicht. 2) In de supermarkt merkte ik juist dat mensen meer afstand bewaarden. Misschien werden ze door mijn mondkapje geattendeerd op het feit dat dit alles geen boze droom was.

Toen ik ook nog van een goede vriend, die voor lange tijd met zijn lief in Tsjechië verblijft, hoorde dat iedereen daar (zelfgemaakte) mondkapjes droeg tot aan de ministers en de Tsjechische Eva Jinek aan toe, ook op televisie, en dat het aantal corona-doden opmerkelijk laag was in dat land, besloot ik op 30 maart een stuk te schrijven voor Mannenzaken met als kop Gaan mondkapjes het verschil maken?  Ook nu kreeg ik reacties toen ik het artikel deelde op social media, maar dit keer van mensen die mondkapjes bespottelijk vonden. Eén van de reacties luidde: 'We volgen gewoon wat ons wordt voorgeschreven. Om daar van af te wijken, is waanzin. Ben jij viroloog? Nou dan.' Het is waar, Mark, Nederland telde opeens 17 miljoen mensen met een corona-mening, waarvan het gros echter precies deed wat op de wekelijkse persconferentie door jou, Hugo de Jonge en het RIVM werd gedicteerd. Ook ik. Buiten het feit dat er bij mij niet inging dat die mondkapjes zo stoïcijns werden verketterd door Van Dissel, de RIVM en de WHO (zie bijlage) bleef ik de maatregelen in acht nemen en verdedigen, zij het wel minder gedreven dan een aantal weken daarvoor.

Hoe kon De Jonge dan als verantwoordelijke minister stellen dat er geen festivals plaats konden vinden zonder vaccin? Wist hij iets wat de rest van de wereld nog niet wist?

Achteraf ben ik die mondkapjes heel erg dankbaar, Mark. Niet in de laatste plaats omdat hierdoor mijn aandacht werd gevestigd op een fantastisch stuk van Maurice de Hond, die ik daarna zou blijven volgen. Op zijn website schreef hij een blogpost met als titel Waarom mondbescherming buiten de verstandige beslissing is (zie bijlage).

Steeds meer landen komen tot de conclusie dat de inwoners van Oostelijk Azië toch niet zo raar zijn met het dragen van die mondbeschermers. Nogmaals: niet omdat ze daarmee zelf beschermd worden, maar omdat ze zo anderen beschermen. Ik zeg het maar ronduit: ik vind het onverantwoordelijk dat we in Nederland niet onmiddellijk ook de verplichte mondbescherming buitenshuis gaan invoeren.

En dat heeft ook nog bijkomende voordelen. Als iedereen die mondbescherming draagt, dan hoeven we niet meer thuis te blijven en kunnen we naar buiten. Het zou me zelfs niet verbazen (maar nu nog niet doen!) dat 1,5 meter afstand dan steeds minder relevant wordt. De eerste stap in de richting van normalisering van ons menselijk gedrag.

En toen werd het 7 mei, waarop ik het bericht las dat jouw corona-minister Hugo de Jonge stelde dat er pas weer festivals en evenementen plaats konden vinden als er een vaccin was. Let wel, Mark, we schrijven begin mei en er is op dat moment weliswaar meer bekend over het virus, maar tot op de dag van vandaag zijn nog lang niet zijn alle eindjes aan elkaar geknoopt, laat staan een volle maand geleden. Hoe kon De Jonge dan als verantwoordelijke minister stellen dat er geen festivals plaats konden vinden zonder vaccin? Wist hij iets wat de rest van de wereld nog niet wist? En ik bedacht met mijn lekenhoofd nog iets. Misschien sloeg het helemaal nergens op, maar wanneer kreeg ik als 60plusser een oproep voor de griepprik? Een paar maanden voordat het griepseizoen begint. Want het heeft geen zin om die griepprik te gaan halen als iedereen al lang en breed ziek is. Als de WHO beweert dat de pandemie nog steeds voortwoekert, wat heeft een vaccin dan voor zin? En iets anders: waarom werd er zo gehamerd op een vaccin, terwijl er over een zoektocht naar een medicijn niets werd gecommuniceerd? Waarom sprak iedereen elkaar toch zo tegen? (zie bijlage).

Ze bespraken de intelligente lockdown die in hun ogen niet bestond. We leefden gewoon in een staat van beleg en waren onze burgerrechten kwijt.

Omdat er zoveel vragen waren en ik nauwelijks een antwoord kon vinden in de reguliere kranten en tijdschriften, die nagenoeg alleen maar met angstverhalen en met een dagelijkse mantra aan sterftecijfers kwamen, ging ik zelf maar op zoek. En ik kan je verzekeren, Mark, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open, waarin niets is wat het lijkt.

Begin mei had ik op aanraden van iemand gekeken naar een gesprek op Youtube tussen Karel van Wolferen, journalist, voorheen hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en Kees van der Pijl, politicoloog en hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit van Sussex (zie bijlage). Bepaald geen complotgekkies. Ze bespraken de intelligente lockdown die in hun ogen niet bestond. We leefden gewoon in een staat van beleg en waren onze burgerrechten kwijt. Ik kon er met mijn pet niet bij, Mark, wat er werd besproken. Maar nu met terugwerkende kracht zag ik het. Letterlijk en figuurlijk. De grote filosoof Johan Cruijff heeft ooit gezegd: 'Je gaat het pas zien als je het door hebt.' En ik begon het door te krijgen. Nog niet alles natuurlijk, maar in ieder geval wel hoe bepaalde machinaties werken en hoe je verbindingen kunt maken.

Die video was een uitzending van Café Weltschmerz, een burgerjournalistiek platform waarin deskundigen over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden worden geïnterviewd. Heb je weleens zo'n interview gezien, Mark? Ik kan je met name de interviews met Willem Engel en Michaéla Schippers aanraden. Zo zag ik (weer op de site van De Hond) een verwijzing naar een interview met Willem Engel met de introductie: 'Ik geef de ruimte in dit blog, met een diepe buiging, aan dit gesprek met Willem Engel. By far het beste interview dat ik de laatste maanden over COVID-19 wereldwijd heb gezien.' Engel, in 2001 afgestudeerd als Biofarmaceutisch wetenschapper, liet de kijker ruim een uur lang in zijn belevingswereld toe, die haaks staat op wat we wekelijks mee krijgen op jullie persconferentie. Terwijl jij blijft hameren op 1,5 meter, vertelde Engel dat het virus niet meer woekert in Nederland. Wat me ook verraste was iets waar ik notabene als hoofdredacteur van Mannenaken zelf mee te maken had gehad toen ik in een vroeg stadium, namelijk op 5 maart, een stuk plaatste van de beroemde vitaalcoach Edward Kalisvaart. Dat verhaal ging over hoe je met oefeningen en goed eten een gezond immuunsysteem kan opbouwen. In het interview vertelde Willem Engel dat er in de maatregelen en het advies van de overheid tot nu toe niets over het belang van gezondheid was gecommuniceerd. Zo zou zink de reproductie van het virus stoppen en vitamine D ervoor zorgen dat zink de cellen binnen kan gaan.

Andere eye-openers uit het gesprek (zie bijlage) waren:

Nooit onderzoek gedaan naar effect social distancing 1,5m.

OMT weet eigenlijk niet wat ze aan het doen zijn.

Dit is niet het killervirus waar we bang voor waren.

Case mortality rate is 0,1 á 0,2, wat FEITELIJK 30 x lager dan werd aangenomen.

99,8% van de gezonde mensen heeft – wanneer besmet – weinig last van coronavirus. De lockdown is een veel te hoge prijs.

RIVM meet te conservatief, foutief en zijn steeds te traag met hun maatregelen.

1,5 meter afstand is super ongezond voor sociale wezens, want ook intermenselijk contact zorgt voor een goed immuunsysteem.

Groepsdenken houdt in dit geval in: we hebben een crisis en er moet snel een besluit worden genomen. En dan is er geen ruimte voor andere geluiden, voor dissenting information.

Het Weltschmerz-interview met Michaéla Schippers was ook al zo bijzonder, Mark. Je zou het moeten zien, vooral omdat ze in het gesprek liet weten dat ze aan jou een brief heeft gestuurd over haar bevindingen. Als professor gedrags- en prestatiemanagement aan de Erasmus Universiteit houdt ze zich o.a. bezig met het in kaart brengen van wat deze crisis buiten het virus om aan slachtoffers heeft gemaakt en gaat maken. In het gesprek vertelde ze dat door corona alleen al 100 miljoen mensen aan honger zullen sterven op de wereld. In Europa zouden we 60 miljoen werkelozen krijgen. Ze zei ook dat er in Engeland een onderzoek was geweest waaruit bleek dat 80 procent van de mensen met mentale problemen er aanzienlijk slechter bij zaten sinds de lockdown. Ze vertelde over ouderen in verzorgingstehuizen die hun kinderen niet meer konden zien en niet meer aten en dronken om op die manier aan zelf-euthanasie te doen. Ze had het over de ernstig zieken die niet behandeld werden en over de paradox dat de overheid maatregelen nam die voor grote stress zorgden bij mensen waardoor het immuunsysteem een klap kreeg met een grotere kans op infectie. Op de vraag waarom de overheid zo halsstarrig vast hield aan maatregelen die beduidend meer slachtoffers maakten dan het virus zelf, had ze een eenduidige verklaring. Het kwam door wat in de psychologie het groepsdenken heet. Heb je daar weleens van gehoord, Mark? Groepsdenken houdt in dit geval in: we hebben een crisis en er moet snel een besluit worden genomen. En dan is er geen ruimte voor andere geluiden, voor dissenting information.

Net als Willem Engel en Maurice de Hond was ze de mening toegedaan dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat die 1,5 meter en social distancing belangrijk zijn in de strijd tegen corona. De 1,5 meter is een proefondervindelijk vastgestelde vuistregel, gebaseerd op onderzoek in de jaren 30 van de vorige eeuw door William Firth Wells. Lijkt me niet echt een stevige basis om beleid op te voeren en toch gebeurt dat, nu al drie ontiegelijk lange maanden lang. En als het aan de noodwet ligt, die er straks met grote kracht doorheen wordt geperst, zitten we er nog minstens een jaar aan vast. Michaela vertelde in het gesprek ook nog dat ze met een buitenlandse collega had gesproken en had gezegd tegen hem: 'Het is onze morele taak als wetenschappers om open brieven aan regeringen te sturen.' Haar collega zei toen: 'Dat hebben we allang gedaan, maar vanuit de regering kwam geen enkele reactie. Daarbij moet je niet vergeten dat de politici die de strengste maatregelen voorstaan het hoogst in de peilingen staan.'

Feit blijft dat mensen als Willem Engel, Michaéla Schippers en Maurice de Hond worden genegeerd door de overheid waar jij de eindbaas van bent. Alsof ze niet bestaan.

Ik weet dat onlangs jouw moeder is overleden. En dat je haar niet hebt kunnen zien in het verzorgingstehuis. Hoe verschrikkelijk moet dat geweest zijn voor je, Mark. Ik geloof ook niet, of laat ik het anders zeggen: ik wil ook niet geloven dat je een vooropgezet plan hebt gehad om een heel land te knevelen en in het ongeluk te storten. Ik wil er niets van weten dat je hebt gedacht: 'Never waste a good crisis.' Maar feit blijft dat mensen als Willem Engel, Michaéla Schippers en Maurice de Hond worden genegeerd door de overheid waar jij de eindbaas van bent. Alsof ze niet bestaan. En kom niet aan met dat die dialoog ook niet nodig is, want dankzij de maatregelen is het land nu nagenoeg verschoond van corona. Dat is niet dankzij de maatregelen, Mark. Laten we daarvoor als voorbeeld de demonstratie voor Black Lives Matter op de Dam nemen. Duizenden mensen die nagenoeg op elkaar stonden urenlang en hoeveel demonstranten hebben corona gekregen? (zie bijlage).

Het was weer Maurice de Hond, die er als eerste mee kwam dat de kans om besmet te raken in de buitenlucht nagenoeg nihil is. En dat uitbraken van corona voornamelijk worden veroorzaakt door superspreaders; afgesloten ruimtes met veel mensen, een lage luchtvochtigheid en een slechte circulatie, zoals in kerken en vleesfabrieken, waar en besmet iemand alle aanwezigen kan besmetten. Want De Hond is misschien geen viroloog, hij weet wel met data om te gaan en te analyseren als geen ander. Ook springt hij veel sneller in op actuele gebeurtenissen dan het RIVM, zoals hij hier aan de hand van een parabel trefzeker schetst:

Het lijkt op de situatie dat je op een onbewaakte overweg afrijdt met een enkel spoor. Dankzij het spoorboekje van het RIVM weet je dat je alleen maar naar links hoeft te kijken om niet door een trein aangereden te worden. Dat doe je dan ook heel goed. Je stopt voor de overweg. Kijkt goed naar links, tot heel ver of er een trein aankomt. Die zie je niet aankomen, dus rijd je de overweg over. Maar je wordt gepakt door de trein die van rechts komt. Die stond niet in het spoorboekje van het RIVM, want die betrof de dienstregeling uit 2019.

Is het niet vreselijk en intriest dat in de grote 'bruisende' steden die ik de afgelopen weken heb bezocht, al het leven is verdwenen en er zelfs met mooi weer een grauwsluier over de centra ligt?

Wat is dat toch, Mark? Waarom zitten we willens en wetens met 17 miljoen Nederlanders in deze erbarmelijke situatie, economisch en menselijkerwijs? Waarom leven we in een wereld waarin krankzinnige boetes worden uitgedeeld omdat men doet wat mensen tot mensen maakt, namelijk samen zijn, contact maken met elkaar, een hand op elkaars schouder leggen, elkaar aanraken, een zoen geven, een hug of een high-five? Is het niet vreselijk en intriest dat in de grote 'bruisende' steden die ik de afgelopen weken heb bezocht, al het leven is verdwenen en er zelfs met mooi weer een grauwsluier over de centra ligt? Is het niet afgrijselijk dat we op straat en in de supermarkt bang zijn voor elkaar en bij elkaar uit de buurt moeten blijven alsof we de builenpest hebben? Wat doet dat met ons zelfvertrouwen? Black Lives Matter. Ik ben het daar helemaal, maar dan ook helemaal mee eens. Maar dat neemt niet weg dat ik op dit moment All Lives Matter toch belangrijker vind. Want of je nu zwart of wit bent, katholiek of Mohammedaans, transgender of macho, we zijn met z'n allen slaven geworden, gevangenen op een olietanker die nauwelijks meer te keren is, zoals Michaéla Schippers zei in het gesprek op Weltschmerz. Straks komt de noodwet en dan zijn we helemaal nergens meer. Het enige dat nog ontbreekt, is een soort Jodenster op onze kleding. En dat, Mark, in ons eigen veilige, gezellige Nederland.

Hoe is het in Godsnaam zover gekomen? Vaak is het antwoord daarop: follow the money. Houd me ten goede. Wat ik nu schrijf is een aanname, die ik niet kan staven. Maar dit is wat er gebeurt als een bevolking en masse met een kluitje in het riet wordt gestuurd. Dan zijn er mensen die het papegaaien van Nederlands grootste 'staatscouranten' AD en Telegraaf niet meer trekken en ondergronds gaan op zoek naar antwoorden en verbintenissen. Ik zal een voorbeeld geven van wat er recent door mijn hoofd speelde. Op 10 juni las ik het bericht dat een 'Nederlands' coronavaccin al in juli op mensen getest wordt. Het bedrijf dat met het vaccin komt heet Jansen Vaccins en is onderdeel van de farmaceutische reus Johnson & Johnson. Over Johnson & Johnson hoef ik niet eens te zoeken om te weten dat dit bedrijf misschien wel de grootste misdaad van de laatste 20 jaar heeft gepleegd. Uit een stuk van de NOS van 28 mei 2019:

In de Verenigde Staten is een uitzonderlijke rechtszaak van start gegaan tegen farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson. De openbaar aanklager in de staat Oklahoma eist miljarden van het bedrijf vanwege het bijdragen aan de 'opiatencrisis' in het land. Johnson & Johnson fabriceert onder meer zware pijnstillers die erg verslavend zijn.

De afgelopen jaren stierven in de VS tienduizenden mensen aan een overdosis drugs. "Alleen al in 2018 waren het er 72.000, twee derde daarvan was gerelateerd aan opiaten", zegt correspondent Marieke de Vries in Nieuws en Co op NPO Radio 1.

En:

De procureur-generaal in Oklahoma sprak al van de "ernstigste door de mens veroorzaakte gezondheidscrisis ooit in de VS". Volgens hem heeft Johnson & Johnson daarin een leidende rol gespeeld. "Hoe het zover kon komen?", vroeg hij zich hardop af. "Hebzucht."

Ik ga je niet lastig vallen met de stroom aan rechtszaken en claims die dit bedrijf sinds 2000 aan de broek heeft hangen. Misschien toch een paar.

Is het geen volstrekt perverse gedachte, Mark, als de redding komt van een bedrijf dat de afgelopen decennia bijna net zoveel dodelijke, onschuldige slachtoffers heeft gemaakt in de VS alleen als het corona-virus mondiaal? En toch wordt op 14 juni in een stuk op de site van de Volkskrant de volgende suggestie gedaan: 'En wat ligt er bij de vaccinmakelaar nog meer in de etalage? In het segment ‘aangeklede verkoudheidsvirussen’ zal De Jonge wellicht kiezen voor het coronavaccin van biotechbedrijf Janssen, dat in Leiden wordt ontwikkeld.' Datzelfde artikel met als kop Nederland heeft miljoenen doses van het ‘oxfordvaccin’ besteld, gaat over dat Nederland miljoenen doses van het ‘oxfordvaccin’ heeft besteld, dat mede ontwikkeld wordt door farmaceut AstraZeneca. Ik ga je niet lastig vallen met de stroom aan rechtszaken en claims die dit bedrijf sinds 2000 aan de broek heeft hangen. Misschien toch een paar:

Uit de New York Times van 21 juni 2003:

AstraZeneca, the large pharmaceutical company, pleaded guilty today to a felony charge of health care fraud and agreed to pay $355 million to settle criminal and civil accusations that it engaged in a nationwide scheme to illegally market a prostate cancer drug.

Van de site Washington State, Office of the Attorney General van 10 maart 2011:

Attorneys general announced today the largest multistate, consumer protection settlement with a pharmaceutical company in history. AstraZeneca Pharmaceuticals LP will pay a record $68.5 million to settle allegations of improper marketing of the antipsychotic drug Seroquel.

Met dit soort bedrijven doet onze vaccin-minister (geen schrijffout) De Jonge namens jou dus goede zaken, Mark. Voor complotdenkers (overigens een naam die door de CIA bedacht is om mensen die zelf op onderzoek gaan meteen te kunnen ridiculiseren) is het gefundeses Fressen dat 750.000.000 dollar is geschonken aan de ontwikkeling van het vaccin van Ofxord University en AstraZeneca door de Bill en Melinda Gates Foundation. Wat misschien meteen verklaart waarom je zo een enthousiast promotiefilmpje (zie bijlage) hebt gemaakt voor Gavi, The Vaccine Alliance, die opgericht is door Bill en Melissa Gates en vaccins maakt ter voorkoming van kinderziektes in derde wereldlanden. Per ongeluk (zo gaat het vaak, merk ik) vond ik als toetje nog een artikel in Le Monde (zie bijlage). Over dat kinderen in Malawi en Kenia een test-vaccin krijgen, bestaande uit een onderhuidse injectiekaart met nano-deeltjes.

Als je geen Antivaxxer bent, dan zou je er spontaan één worden van dat soort info!

Straks wordt het herfst, winter. Zoals elk jaar worden mensen dan verkouden of krijgen griep. De paniek breekt uit en het land gaat weer in lockdown.

Ik ga stoppen, Mark. Ik merk dat als ik door ga, dat ik het spoor bijster ga raken en dat wil ik niet. Het is net als met iemand die net uit zijn bed komt, die moet je ook niet teveel info geven, want dat kunnen de radertjes nog niet aan. En ik ben amper een week wakker! Zeker is in ieder geval dat er spannende dagen voor de boeg liggen. Op zondag 21 juni vindt er op het Malieveld in Den Haag de demonstratie Samen terug naar normaal plaats, een initiatief van viruswaanzin.nl van de al eerder genoemde Willem Engel en jurist Jeroen Pols. Als je tijd hebt, kom je dan ook? Op donderdag 25 juni vindt het kort geding plaats dat viruswaanzin.nl tegen de Nederlandse Staat heeft aangespannen met als eis het onmiddellijk staken van alle Corona maatregelen. Je zou voor de grap de Dagvaarding eens moeten lezen (zie bijlage). Wat daar in staat – en dan hebben we het over harde feiten – kan geen complotdenker bedenken. Die zou zeggen: 'Voel eens aan je voorhoofd?'

Tot slot nog even dit: gisterenavond, vlak voordat ik naar bed ging, voelde ik me niet zo lekker. Ik had een beetje pijn in mijn keel en een loopneus. Ik heb de halve nacht niet geslapen omdat ik me zorgen maakte over mijn gezondheid. Ik wist dat het onzin was, maar misschien had ik wel het Covid-19 virus. Toen ik de volgende morgen bij mijn eerste kopje koffie de nieuwskop op de site van de Telegraaf zag, wist ik het zeker. Daar stond Moet Nederland vrezen voor een tweede Corona golf? En het antwoord was 'ja'. Sterker nog: ik wist zeker dat die tweede golf eraan ging komen. Straks wordt het herfst, winter. Zoals elk jaar worden mensen dan verkouden of krijgen griep. De paniek breekt uit en het land gaat weer in lockdown.

Ik weet dat je geschiedenis hebt gestudeerd, Mark. Hoe wil je zelf in de geschiedenisboeken komen te staan? Ik ben daar heel nieuwsgierig naar. Wat ik zo hoop, Mark, is dat je in ieder geval in je hart kunt kijken, nu het nog kan. Laat dit alles alsjeblieft niet langer duren. Jij kunt in je eentje gemakkelijker het verschil maken dan wij met z'n allen. Maar ik vrees dat als het niet anders kan, wij het met z'n allen toch moeten doen. En dat is wel het laatste dat we zouden willen.

Vriendelijke groet en stay safe,

Mick Boskamp

 

Bijlagen (klik op de zin en je leest of ziet de link):

Waarom het Zweedse experiment GEEN mislukking was.

De WHO adviseert na drie maanden Pandemie toch het mondkapje.

Maurice de Hond: Waarom mondbescherming buiten de verstandige beslissing is.

Het toppunt van chaos en verwarring: jij en Hugo de Jonge, die elkaar ongenadig tegenspreken.

Karel van Wolferen en Kees van der Peijl over de staat van beleg.

Het gesprek met Willem Engel.

Het gesprek met Michaéla Schippers.

Nul mensen besmet op de Dam.

Jouw promo-praatje voor Gavi, The Vaccine Alliance, een initiatief van Melissa en Bill Gates.

Artikel in Le Monde over hi tech vaccin-experimenten op Afrikaanse kinderen.

Dagvaarding tegen de Nederlandse Staat

 

 

 

Spoedarts bij FVD-bijeenkomst: ‘Dit coronabeleid kan niet meer door de beugel!’

in Mens en Dier 16 maart 2021 

 

Ik ben spoedarts en ik spreek me uit. Ik spreek me uit voor onze vrijheid en ook voor de vrijheid van onze kinderen, zei dokter Brian vanochtend tijdens een bijeenkomst van Forum voor Democratie bij het stadion van FC Dordrecht. Hij benadrukte dat hij zich uitspreekt op persoonlijke titel, maar ook als spoedarts met kennis van zaken.

“Mijn boodschap: dit coronabeleid kan niet meer door de beugel. Het kan anders, het moet anders,” aldus de arts. “We leven nu in een situatie waarin het medisch-inhoudelijke debat letterlijk de kop in wordt gedrukt. Alle kritische geluiden worden óf gecensureerd, óf belachelijk gemaakt, óf letterlijk neergeslagen.”

Harde klappen op het Malieveld

De spoedarts stond zondag op het Malieveld, oog in oog met de politiestaat. Hij kreeg van ME’ers forse klappen met een wapenstok. “Ze knuppelden hard op mijn dijbeen en op mijn schouder. En in hún ogen zag ik de doorgesnovenheid. Ze schreeuwden en intimideerden. Ik wist echt niet wat ik meemaakte. Het was surrealistisch.”

De arts heeft het afgelopen jaar in verschillende ziekenhuizen op de spoedeisende hulp gewerkt. “De massa-angstpsychose die afgelopen jaar is ontstaan, is onterecht gebleken. Er is nu sprake van tunnelvisie en het is onbegrijpelijk dat andere partijen hier niet naar willen kijken en luisteren.”

Of het nu gaat om de onzin van het testen van mensen zonder klachten, of de waan van het dragen van een niet-medisch mondmasker om ziekenhuisopnames te voorkomen, het OMT en kabinet luisteren niet naar inhoudelijke kritiek, zei Brian, die Forum stemt.

Juist de coronamaatregelen hebben ons aller welzijn kapotgemaakt

De spoedarts zit

met veel vragen: “Waarom krijgen kritische, onafhankelijke experts als Pierre Capel, Theo Schetters, Carla Peeters en Pieter Borger geen podium? Waarom luistert de politiek niet naar hen? Waarom zijn de onderbouwingen van het OMT geheim? Waarom mag er niemand van het Artsen Covid Collectief in het OMT? En waarom is er geen ziekenhuis dat kritisch is richting het RIVM en het overheidsbeleid? Waarom wordt er gewerkt naar een medische test- en vaccinatie-apartheid?”

De oplossing volgens dokter Brian? “Eén: stop met het bang maken van de bevolking. Twee: draai de afbraak van de zorg terug. Drie: maak vroegbehandeling mogelijk. Als vaccins na acht weken al als veilig worden beschouwd, dan moeten medicijnen die meer dan 30 jaar veilig zijn toch kunnen worden voorgeschreven? Vier: stimuleer gezondheid. Juist de coronamaatregelen hebben ons aller welzijn kapotgemaakt.”

“Laten we een medisch-inhoudelijke discussie voeren met mensen die tot nu toe zijn doodgezwegen.”

https://twitter.com/i/status/1371781735667617797

 

Brief aan de kamerleden van artsen

Om in de beleidsdiscussie over Corona weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen, namelijk het toegankelijk houden van zorg, het beschermen van kwetsbaren en het bevorderen van de volksgezondheid, roepen wij u hierbij op om zich onafhankelijk en kritisch te blijven informeren en de vragen te stellen die een democratische rechtstaat toe behoren.  

https://opendebat.info/brief-kamerleden/?fbclid=IwAR2QN1pEMGPMIGXaV7rdC0x2uRJzG6ND6LnECv0PgTlwFdX_L7bdxmrd8O0

POLITIEK

Een nieuwe politieke beweging": VSN; heeft wel afdoende antwoorden op deze crisis.

https://youtu.be/WP01O_he6JU

Algemeen Burger Collectief ABC:

https://youtu.be/ZLsR0OkaaZY

Wybren van Haga:

https://youtu.be/QRkUpEzX35Y