Curriculum Vitae

Mijn naam is Hans Mertens (1961). Na mijn middelbare school heb ik Economie in Tilburg en Politicologie in Nijmegen gestudeerd. Echter een bijdrage te kunnen leveren aan het geluk van de mens kon ik bij nader inzien hier niet mee verwezenlijken. Aldus een grote switch.

Ik wilde geen tijd meer besteden aan "kennis" die over enkele jaren toch weer achterhaald zou zijn, wilde geen medicijnen bestuderen die de symptomen alleen maar onderdrukken en later toch weer ongezond bleken te zijn, of erger nog waarbij doden zouden kunnen vallen. Ik wilde iets leren wat ongeacht ons niveau van denken over honderden jaren nog steeds waarheid zou zijn en waarmee ik anderen op een gezonde wijze zou kunnen bijstaan. Mijn toenmalige decaan stelde voor dan maar Theologie te gaan studeren, maar dat is het dus niet geworden.

 

Na de vierjarige dagopleiding aan de Nederlandse Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum te hebben afgerond ben ik in 1988 in Nederweert begonnen met mijn praktijk. Ik heb toen voor deze opleiding gekozen, omdat naast de zogenaamde alternatieve geneeskunde ook de meest relevante reguliere medische vakken tot het niveau van basisarts gedoceerd werden.

 

In eerste instantie gebruikte ik velerlei therapieën, waaronder algemene natuurgeneeskunde, fythotherapie (kruiden), iriscopie, acupunctuur, NLP, NEI, orthomoleculaire therapie, Reiki, universele energie therapie, voedingsleer, Schröpfen, Baunscheidt en klassieke homeopathie.

 

Gaandeweg heb ik me steeds meer gespecialiseerd in de klassieke homeopathie, welk vak ik ook heb onderwezen. Sinds enkele jaren is daar de CEASE of Detox therapie en Banerji Protocollen bij gekomen. De andere genoemde therapieën worden eventueel/ook als aanvulling ingezet.

Jaarlijks volg ik nog seminars op het gebied van reguliere, orthomoleculaire en homeopathische kennis.

 

In de praktijk gebruik ik naast de kennis van Hahnemann, Kent, Hering, Allen, Clarke etc. ook de kennis van al de huidige stromingen binnen de homeopathie: Vithoulkas, Jan Scholten, Tinus Smits, Banerji Protocollen, Cease, Peter Chappell, Sankaran, Joshi's, Klein, Sherr, Mangialavori, Bowel Nosoden, etc.