Professor Amsterdam UMC spreekt zich uit: ‘Ik kan niet meedoen aan een systeem dat leidt tot vaccinatiedwang’

in Mens en Dier 30 oktober 2021 

 

Biomedisch wetenschapper Connie Jimenez heeft besloten dat het tijd is om op te staan en zich uit te gaan spreken. Connie Jimenez is niet zomaar iemand. Ze is als professor verbonden aan het Amsterdam UMC, waar zij ook aan het hoofd staat van een laboratorium.

“Dit is mijn coming out,” zei prof. dr. Jimenez zaterdag tijdens het evenement ‘Overbruggen’ van Vrouwen voor Vrijheid. Ze benadrukte op persoonlijke titel te spreken. “Ik sta hier als vrouw, moeder en bioloog.”

“Wat vrijheid betekent, weet je pas als je het kwijt bent,” zei ze. “Veel festiviteiten na een promotie of oratie zijn nu alleen met QR-code toegankelijk. Ik word daar geweerd en dat doet pijn. Het enige waar ik nu nog heen kan gaan, zijn de recepties op de universiteit.”

Er is geen echte vrijheid wanneer die keuze uitsluiting tot gevolg heeft

Jimenez zegt zich het afgelopen jaar breed te hebben geïnformeerd. “Ik – en vele wetenschappers met mij – heb nog twijfels over de veiligheid van de op DNA- en RNA-gebaseerde coronavaccins. De safety profiles zijn echt anders dan van bijvoorbeeld een griepvaccin.”

“Het spike-eiwit is het pathogene eiwit van het virus en ik wil daar de code voor niet in mijn lichaam gespoten krijgen,” benadrukte ze. “Ik wil niet dat het in mijn lichaam gaat circuleren en bloedproppen of andere ellende veroorzaakt.”

“Ik vertrouw op mijn immuunsysteem,” zei ze. “Het is ons in Nederland nu dus niet meer gegund om in alle vrijheid een individuele afweging te maken tussen wel of niet vaccineren tegen corona. Er is geen echte vrijheid wanneer die keuze uitsluiting tot gevolg heeft.”

 

Strikt genomen is het QR-paspoort het begin van een social credit-controlesysteem

“Het argument ‘je doet het voor een ander’ gaat ook niet op. De coronavaccins zijn leaky: ook gevaccineerden kunnen nog steeds besmet raken en de ziekte doorgeven,” vervolgde ze. “Kuddeimmuniteit met deze vaccins is dus niet mogelijk.”

“Het coronapaspoort geeft dus slechts schijnveiligheid,” sprak Jimenez. “Strikt genomen is het QR-paspoort het begin van een social credit-controlesysteem. Dat hoort niet thuis in een democratie.”

“Ik doe niet mee aan de QR-codesamenleving,” liet ze weten. “Ik kan gewoon niet meedoen aan een systeem dat leidt tot vaccinatiedwang en discriminatie.”

Veel is nog onbekend

Toen het stigmatiseren van ongevaccineerde mensen in de media begon en haar eigen biochemisch vakblad bereikte, schreef ze in een opiniestuk dat de zeldzame, maar waarschijnlijk ondergerapporteerde bijwerkingen van de coronavaccins op korte termijn soms ernstig zijn (o.a. anafylactische shock, verlamming, bloedstolsels, myocarditis en ook overlijden).

Ze voegde toe dat nog onbekend is wat de bijwerkingen op de lange termijn zijn. Jimenez schreef ook dat diverse groepen wetenschappers in de afgelopen maanden in brieven en petities hun zorgen hebben geuit over massavaccinatie.

“Ik zou willen dat er meer begrip is voor mensen die hun eigen afweging maken, het is al moeilijk genoeg. Oordeel niet, misschien weet je niet alles en veel is nog onbekend.”