Onderzoekers: baby's krijgen microplastics binnen via flesjes
ONDERZOEK
Welke invloed heeft onze manier van leven op onze levenskwaliteit? Om op die vraag te antwoorden volgden Britse wetenschappers gedurende een periode van elf jaar 20000 vrijwilligers in het kader van een zeer groots opgezette studie. De onderzoekers bepaalden dat gezond leven moest beantwoorden aan vier cruciale criteria: niet roken, matig alcohol drinken (1 tot 7 porties per week), dagelijks fruit en groenten eten en aan recreatieve sportbeoefening doen.
Gedurende hun onderzoek stelden ze vast dat die mensen die geen enkele van deze gezonde criteria volgden vier maal meer kans hadden om plotseling te sterven aan een hartziekte of kanker in vergelijking met de mannen en vrouwen die wel beantwoorden aan de gezonde criteria. Daar bovenop komt nog dat de personen die volgens deze normen gezond leven een biologische leeftijd hebben die 14 jaar jonger is dan hun officiële leeftijd.
Bronnen:
Kay-Tee Khaw, Nicholas Wareham, Sheila Bingham, Ailsa Welch, Robert Luben, Nicholas Day Combined Impact of Health Behaviours and Mortality in Men and Women: The EPIC-Norfolk Prospective Population Study PLoS Medicine Vol. 5, No. 1, e12 doi:10.1371/journal.pmed.0050012
BLOEDSUIKERSPIEGEL
Veganistische voeding, dus geen dierlijke eiwitten (vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas, koemelk); 1 theelepel kaneel per dag; kurkuma of geelwortel; extra broccoli; vitamine D, dus blootstellen van het lichaam aan zonlicht. Dit alles naast de eerder gegeven adviezen. (uit "weg met diabetes!" van Andreas Moritz: www.ener-chi.com).
Van belang zijn in ieder geval gezonde vetten.
Wees matig met alcohol, koffie, frisdranken (het is zelfs gezonder dit achterwege te laten). Vrouwen die bijv. 1 of meer glazen frisdrank per dag drinken hebben 80% meer kans op diabetes 2 (Harvard School of Public Health: Nurses' Health Study 2). 1 Sportdrankje per dag kan tot 6 1/2 kg gewichtstoename per jaar leiden volgens een rapport van de Universiteit van Californië in Berkeley.
Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen met een voedingspatroon van hoge kwaliteit 10 procent minder kans hebben om met het coronavirus besmet te worden en maar liefst 40 procent minder kans hebben om ernstig ziek te worden.
EIWITTEN
Wat het moderne westerse voedingspatroon betreft hebben zelfs mensen met een normaal zoutzuur gehalte in de maag moeite met het afbreken van alle eiwitten naar aminozuren. Vandaar dat er zo veel darmproblemen zijn tot en met een lekkende darm aan toe.
Gebruik liefst VERSE PRODUCTEN en geen kant en klaar maaltijden
Gebruik geen magnetron. De microgolven veranderen de structuur van de eiwitten in het voedsel, zodat ze schadelijk worden voor de gezondheid. Bij experimenten met zwangere muizen, die men in de buurt van magnetrons bracht, was het percentage misvormingen met een veelvoud verhoogd. Bij een experiment met 100 jonge katten werden 50 katten (1e groep) met afgekolfde melk gevoed. Bij de andere 50 katten (2e groep) werd de kattenmelk van te voren in de magnetron verwarmd. De 1e groep ontwikkelde zich goed terwijl in de 2e groep alle katten binnen 3 maanden stierven. De Zwitserse milieu-bioloog dr. H.U. Hertel had in wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat voedsel, dat in een magnetron werd verwarmd, toxisch veranderd is en in het bloedbeeld van de mens duidelijke veranderingen veroorzaakt. Nadat dr. Hertel voor het publiceren van zijn onafhankelijke onderzoeksresultaten door de Zwitserse fabrikanten van keukenapparatuur was aangeklaagd, moest hij aansluitend als 1e wetenschapper voor het Europese gerechtshof voor mensenrechten zijn recht op vrije meningsuiting bevechten. Hij won het proces op 25-8-1998. (uit: Dr. J. Wurster, de homeopatische behandeling en genezing van kanker en gemetastaseerde tumoren).
|
De afgelopen week (november 2021) zijn de resultaten bekend gemaakt van een studie naar het voedselaanbod in Nederland. De Wageningen University & Research, De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht zijn tot zeer ernstige conclusies gekomen: zeker 80% van het aanbod in de supermarkt is ongezond en precies hetzelfde geldt voor de aanbiedingen. In de horeca is het nog erger, daar is meer dan 90% van het aanbod absoluut niet verantwoord. In deze nieuwsbrief kijken we kort naar het resultaat hiervan en besteden we aandacht aan hoe we ons kunnen verweren tegen het ziekmakende voedselaanbod.
Dat er iets aan de hand is, is een feit. Er zijn in ons land meer zieke mensen dan ooit. Volgens het CBS telt Nederland 9,9 miljoen mensen met een chronische ziekte (1). Het is niet alleen dramatisch gesteld met het voedselaanbod in de supermarkt en horeca, want een recent onderzoek toont aan dat ook ziekenhuiseten al in 2 weken een dramatisch effect op je bloedwaarden kan hebben (2). Volgens een recente voedselconsumptiepeiling haalt 84% van de Nederlanders de 200 gram groente per dag niet, terwijl de norm 250 gram groente per dag is (3). Het slechte bewerkte voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander, kan niet alleen ziek maken (4, 5, 6, 7, 8), het kan er ook voor zorgen dat we depressief en futloos worden (9, 10, 11).