Chris Stoffer: ‘Omikron legt bom onder coronapas, 2G de prullenbak in’

in CoronaMens en Dier 21 januari 2022 

 

Het OMT geeft zelf toe dat de modellen voor ziekenhuisopnames te pessimistisch waren. Spanje beschouwt corona voortaan als een griepvirus en in het Verenigd Koninkrijk wordt de coronapas afgeschaft, net als de mondkapjesplicht en de thuiswerkplicht. “Mijn vraag is: wanneer gaan we in Nederland ook dergelijke stappen zetten?” zei SGP-Kamerlid Chris Stoffer donderdag in de Kamer.

Minister Kuipers zei in één van zijn eerste interviews dat hij niet alleen maar wil kijken naar de modellen van het RIVM over de verwachte aantallen besmettingen en ziektegevallen, maar dat hij ook wil luisteren naar andere adviezen en geluiden in de samenleving, merkte hij op.

“Hij wordt op zijn wenken bediend, want vandaag luiden 30 burgemeesters de noodklok. Zij zeggen: de crisisaanpak is onhoudbaar, dus herzie het coronabeleid fundamenteel,” sprak Stoffer.

Is dat nog wel houdbaar?

Afgelopen maandag ontvingen we het onderzoek naar de effectiviteit van de coronapas. De conclusie is glashelder: omikron legt een bom onder de coronapas. Ik neem aan dat de plannen voor de coronapas in het onderwijs en op de werkvloer, en de 2G-wet, nu in de prullenbak verdwijnen, zei het Kamerlid.

“Op dit moment is de coronapas op verschillende plaatsen nog verplicht. Is dat na dit onderzoek nog wel houdbaar?” vroeg Stoffer.

Hij merkte daarnaast op dat de begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Covid-19 – die kritisch adviseerde over de coronapas, vaccinatiedwang en 2G – nu alleen nog maar mag adviseren als VWS daarom vraagt.

Slecht besluit

“Ik lees dat als ‘jullie worden bedankt voor bewezen diensten’. Een slecht besluit, wat mij betreft, van de vorige minister. Mijn vraag aan de nieuwe minister, die aangeeft dat hij zich breed wil laten adviseren, is: draait u dit besluit alstublieft terug,” aldus Stoffer.

Vorige week waarschuwde het Europese medicijnagentschap in een persconferentie voor herhaalde boosterprikken, want dat zou de immuunrespons verzwakken. “Wat betekent dit voor het Nederlandse prikplan?” wilde hij weten.

Zorgminister Kuipers antwoordde dat dit ‘nadrukkelijk wordt bekeken’ en dat hij de Gezondheidsraad heeft gevraagd ‘daarover mee te denken’.

 

Arts legt in 6 minuten uit waarom de maatregelen nutteloos zijn

in Buitenland 10 augustus 2021 

 

Arts Dan Stock zei tijdens een bijeenkomst met schoolfunctionarissen in Mount Vernon in de Amerikaanse staat Indiana dat de coronamaatregelen die van kracht zijn in de stad en die men overweegt te nemen, nutteloos zijn.

Hij voegde toe dat de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid in Indiana en het CDC, het Amerikaanse RIVM, ‘haaks staan op de wetenschappelijke regels’. De deeltjes van coronavirussen zijn klein genoeg om door mondkapjes heen te gaan, vervolgde Stock. Hij zei ook dat vaccins niet effectief zullen zijn tegen corona.

Je kunt de verspreiding niet tegenhouden

De arts merkte op dat het virus zich verspreidt midden in de zomer, een tijd waarin respiratoire virussen normaal gesproken nauwelijks voorkomen. Mensen krijgen het virus van gevaccineerden. Hij wees erop dat de meerderheid van de mensen die afgelopen maand besmet raakten tijdens de corona-uitbraak in Massachusetts, gevaccineerd was. Vaccins voorkomen besmetting niet, benadrukte Stock.

“Je kunt de verspreiding niet tegenhouden, je kunt de cijfers niet verbeteren door de dingen te doen die jullie doen,” zei de arts. “En jullie kunnen het niet voorkomen met een vaccin omdat ze niet werken zoals je wilt dat ze werken.”

https://twitter.com/i/status/1424603849952829442

 

Oud-GGD-directeur over corona: ‘Er zijn helemaal geen maatregelen nodig!’

in Mens en Dier 25 februari 2021 

 

De gepensioneerde GGD-directeur Jan Vosters vindt de coronamaatregelen disproportioneel. Hij bekritiseert met name het feit dat het RIVM corona classificeerde in categorie A. “Ik vind dat het RIVM de overheid de keuze had moeten laten om het virus al dan niet in categorie A te plaatsen, waarbij men de argumenten voor en tegen erbij had moeten vermelden,” zei Vosters bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie.

Al na een maand of drie

“Ik heb ernstige kritiek op het feit dat het RIVM corona toen niet-tijdelijk in categorie A heeft ondergebracht en dat de overheid dus ook niet aldus heeft gehandeld. Dit onderbrengen van het virus in categorie A gaf de overheid bevoegdheden waarvoor nu medisch-epidemiologisch gezien geen reden meer is.”

Vosters wees erop dat al na een maand of drie duidelijk werd dat het virus niet in die categorie thuishoorde. “Dat kunnen we nu veilig zeggen, omdat na drie maanden het reproductiegetal al omlaag ging. Daarmee bedoel ik dat het aantal mensen dat door een besmet persoon wordt besmet, inmiddels was afgenomen. Dat was nog voordat de maatregelen, zoals de anderhalve meter, werden ingevoerd.”

De mond gesnoerd

De voormalige GGD-directeur zei verder dat hij tenminste drie artsen persoonlijk kent die kritiek hebben op het huidige coronabeleid, maar die van hun werkgever niet met hun kritiek naar buiten mogen komen. Deze artsen is de mond gesnoerd.

Vosters zei onlangs in een filmpje van de stichting Artsen Covid Collectief, waar hij deel van uitmaakt: “Als tegen de bevolking gezegd wordt: doe een kapje om omdat je je oma toch niet dood wilt hebben, dan is dat pure chantage. Morele chantage. Daar moet je dus van wegblijven.”

https://twitter.com/i/status/1364234432547352577

 

Verpleegkundige Nadia slaat alarm: ‘We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!’

in CoronaBinnenland 11 januari 2022 

 

Verpleegkundige Nadia is bewust niet gevaccineerd en draagt in het dagelijks leven geen mondkapje. Ze werkt al ruim een jaar met coronapatiënten, als buddy op de IC en ook is ze korte tijd werkzaam geweest op de spoedeisende hulpafdeling.

In een ervaringsverhaal dat is gepubliceerd op de website van Zorgmedewerkers Verenigd schrijft ze dat ze zich oprecht zorgen maakt over de toekomst. Personeel loopt weg uit de zorg, komt in de ziektewet en er is weinig nieuwe aanwinst.

“Waarom gaat er zoveel geld naar boa’s en GGD-teststraten en niet naar de zorg?” vraagt Nadia. “Waarom moet de hele maatschappij op slot? De gevolgen hiervan zijn niet te beschrijven. De impact hiervan is onomkeerbaar.”

Het is niet oké om mensen uit te sluiten

De verpleegkundige wordt nu steeds geconfronteerd met de vraag of patiënten al dan niet gevaccineerd zijn. Dat terwijl ze zowel gevaccineerde als ongevaccineerde patiënten ziet.

“Ik ben ruim 10 jaar verpleegkundige en heb nog nooit onderscheid gemaakt tussen de diversiteit aan patiënten. Waarom maakt dit nu wel uit?” vraagt ze. “Discriminatie wordt niet geaccepteerd, waarom accepteren we deze vorm van discriminatie dan wel? Het is niet oké om mensen uit te sluiten.”

Stop deze waanzin en angstcultuur

Nadia zegt dat ze vertrouwt op haar eigen gezondheid en geen (experimenteel) vaccin neemt. “Voorkom de tweedeling, stop de QR, samen staan we sterker. Stop deze waanzin en angstcultuur.”

“We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!”

Zorgmedewerkers Verenigd is een onafhankelijke non-profitorganisatie die bestaat uit een groep zorgmedewerkers uit vele sectoren van de gezondheidszorg.

 

Stop met anderhalve meter afstand en het verplicht dragen van mondkapjes

HP De Tijd

Stop de anderhalve meter-maatregelen en het verplicht dragen van mondkapjes: er is onvoldoende evidence en draagt niet bij aan een betere gezondheid en economie

 

De praktijk leert dat de maatregelen van de anderhalvemetereconomie en het dragen van mondkapjes geen aanwijsbare positieve impact hebben op de vermindering van het aantal besmettingen met het SARS-COV-2-virus. Integendeel: steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen dat de maatregelen een averechts effect hebben op de gezondheid en economie. Door het wegnemen van deze maatregelen kan de angst afnemen waardoor mensen weer gezonder eten, meer bewegen en beter slapen. Factoren die een positieve invloed hebben op de gezondheid en daardoor een betere immuniteit en bescherming tegen de verspreiding van virussen, die meer kansen creëren voor een duurzaam herstel van de economie en minder schadelijk zijn voor het milieu.

In recent gepubliceerde onderzoeken is geen aanvullend bewijs voor het dragen van mondkapjes gevonden

De onderzoeken die veel in de media geciteerd worden, leveren geen aanvullend bewijs voor het stimuleren van het dragen van mondkapjes door gezonde mensen. Het door de WHO gefinancierde onderzoek gepubliceerd in de Lancet presenteert een indirecte conclusie over de effectiviteit van het dragen van mondkapjes door gezonde mensen om de verspreiding van het virus te voorkomen, aan de hand van enkele case studies in een gezinssituatie. De Duitse studie van het onderzoeksinstituut IZA toont aan dat de introductie van mondkapjes geen effect had op de infectieverspreiding. Alleen in de stad Jena werd een sterke afname van infecties gezien. Tegelijkertijd introduceerde Jena strikte quarantaine maatregelen bij griepverschijnselen en positieve besmettingen. Dat lijkt een aannemelijkere verklaring voor het waargenomen effect. Begin juni verklaarde WHO-expert dr. Maria van Kerkhoven dat transmissie door personen die drager zijn van het virus en geen verschijnselen vertonen, zelden voorkomt. Bij de weinige personen bij wie dit wel kon worden aangetoond bleek sprake te zijn van direct lichamelijk contact.

Steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen dat de corona-maatregelen een averechts effect hebben op de gezondheid en economie.

WHO adviseert negatief voor het dragen van maskers tijdens het sporten

Indiase sportonderzoekers publiceerden een artikel in Medical Hypotheses dat de fysiologie verandert wanneer tijdens intensief sporten een masker wordt gedragen. Door de WHO wordt het dragen van een mondkapje/masker tijdens het sporten ten sterkste afgeraden (Nieuwsbrief 22 juni 2020). In Nederland heeft 58% van de bevolking een chronische ziekte die mogelijk veel eerder met een mondkapje dan door intensief sporten ernstig negatieve effecten op de fysiologie kunnen ervaren. Het dragen van mondkapjes kan het immuunsysteem verzwakken en leiden tot fysieke en emotionele klachten. Maskers en mondkapjes worden onvoldoende gecheckt op aanwezigheid van toxische of carcinogene stoffen.

Experts vinden het dragen van maskers risicovol voor het vormen van infectiehaarden

De Duitse viroloog prof. dr. Streeck vindt het dragen van mondmaskers in publieke ruimtes een potentiële infectiehaard van bacteriën en schimmels. Ook dr. Jenny Harries, plaatsvervangend medisch officier in Engeland (Independent, 12 maart 2020) is van mening dat het dragen van een masker door gezonde mensen eerder een risico vormt door ondeskundig gebruik ervan. Het Nederlandse straatbeeld met mensen die medische maskers onder de kin dragen bevestigt dit.

Positieve waarnemingen bevestigen dat het virus kan uitdoven

Met de hoge temperaturen en een krachtige zomerzon zien we ondanks de versoepeling van de maatregelen een steeds verdere daling van de verspreiding van het virus en het aantal mensen dat ten gevolge van COVID-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen en overlijden. In de periode van 18 mei t/m 21 juni 2020 (weken 21 t/m 25) werden 130 keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie die de huisarts bezochten. In deze monsters werd 13 maal rhinovirus, één maal enterovirus en één maal SARS-COV-2 gevonden. Na de demonstratie van Black Lives Matter in Amsterdam, waarbij door meer dan duizend deelnemers de 1,5 meter of mondkapjes maatregelen niet opgevolgd zijn, is er geen stijging van besmettingen waar genomen. Ook na de  versoepeling van de bezoekersregelingen voor kwetsbare mensen in verpleeghuizen, het heropenen van scholen en horeca, volle stranden en recreatieparken blijft de daling zich voortzetten. Het seizoensprofiel van het COVID-19-virus, dat bekend is van andere virussen die bovenste luchtweginfecties veroorzaken, verloopt vergelijkbaar met dat van de andere Europese landen en de UK. Berekeningen van het sterftecijfer resulteert in 0,1% tot maximaal 0,4 %, dat in sommige infectiehaarden zoals New York wordt bereikt. Dit sterftecijfer van 0,1-0,4 %  is vergelijkbaar met de jaarlijks seizoensgebonden griepepidemie.

De angst en stress in de maatschappij heeft een tegengesteld effect en verzwakt het immuunsysteem

Gezonde mensen beschikken over een krachtig natuurlijk beschermingssysteem 

Al eeuwen wordt het menselijk lichaam dagelijks blootgesteld aan vocht en druppels met daarin aanwezige infectieuze micro-organismen (virussen en bacteriën). Het binnendringen van deze mico-organismen wordt door een geavanceerd werkingsmechanisme voorkomen. De eerste barrière is het voorkomen dat micro-organismen zich aan weefsel kunnen hechten. Dit gebeurt door hoesten, niezen, neusharen, trilhaarcellen en slijmvormende cellen. Wanneer mico-organismen zich wel hechten aan weefsel kunnen bepaalde cellen van het immuunsysteem (de zgn. macrofagen) ervoor zorgen dat de micro-organismen worden ingekapseld en vernietigd. De derde barrière wordt gevormd door cellen, die geactiveerd worden tot een humorale of cellulaire immuniteit, wanneer de eerste en tweede barrière onvoldoende effectief blijken te zijn om het virus te neutraliseren. Dit zijn de humorale (IgM- en IgG-antistoffen), mucosale (IgA-antistoffen) en cellulaire (B- en T-cel-activatie) immuniteit die in contact met een lichaamsvreemde stof of micro-organismen kan worden opgewekt. De humorale, mucosale en/of cellulaire immuniteit helpt ter bescherming bij een volgende besmetting met hetzelfde of een daarop gelijkend infectieus micro-organisme. Een recent onderzoek gepubliceerd in Nature legt een mogelijke relatie in beschermende/neutraliserende antistoffen voor SARS-COV-2 en SARS-COV-1. Een ander onderzoek in Cell toont aan dat de meeste mensen het coronavirus neutraliseren door de mucosale (IgA) en cellulaire immuniteit (T-cellen) terwijl ze weinig of geen symptomen ondervinden.

Om erger te voorkomen is een tijdige en maximale inzet voor een krachtig immuunsysteem nodig

Hoewel de maatregelen van de intelligente lockdown sinds een maand enigszins versoepeld zijn, blijft voor velen het gevoel van angst en stress. Onzekerheid wordt gevoed door het continueren van de maatregelen van de 1,5 meter economie, het dragen van mondkapjes terwijl de besmettingscijfers en het aantal mensen dat wekelijks overlijden aan COVID-19 de noodzaak hiertoe niet kunnen onderbouwen. Dit gevoel wordt versterkt door de aankondiging van een noodzakelijke noodwet waarbij de burger zijn grondrechten dreigt te verliezen en de waarschuwingen voor een tweede piek gebaseerd op aannames en rekenkundige modellen. Natuurlijk is het belangrijk om voorbereid te zijn op worst case scenarios. Het opschalingsplan naar 1700 ic-bedden dat vorige week aan minister Van Rijn werd aangeboden, wordt nog niet door verpleegkundigen en intensivisten omarmd. Een onderzoeksteam van het UMCG en het LUMC adviseren dat bij een tweede golf het verpleeghuis zelf de bezoekersregelingen mag bepalen. Het ziekteverzuim onder het personeel stijgt. Er is vrees voor een tweede golf. Kortom: er zijn op dit moment veel factoren die de stress verhogen van zorgpersoneel en de burger. Langdurige stress (langer dan 2-3 weken) kan de natuurlijke bescherming door het lichaam onderdrukken.

Het bevorderen van gezondheid is de basis van de gezondheidszorg en de innerlijke drive van alle mensen die in de zorg werken.

Door de immuniteit te versterken kan het virus uitdoven

Juist nu is het ontwikkelen van een effectief werkende natuurlijke bescherming nodig om het virus uit te doven en een eventuele volgende explosieve piek met het SARS-COV-2-virus of de infectie door een ander griepvirus te voorkomen. Bij oudere kwetsbare mensen, waarvan 20% of meer ondervoed is en die weinig in het zonlicht kunnen komen, blijkt het immuunsysteem door het suppleren van extra nutriënten (o.a. Vitamine D) effectiever te beschermen voor de ernstige gevolgen van COVID-19. In Zweden en Engeland wordt dit beleid met Vitamine D-suppletie al geïmplementeerd. Ook voor zorgmedewerkers is een goed functionerend immuunsysteem essentieel. De besmettingsgraad van infectieziekten blijkt in ziekenhuizen en verpleeghuizen vaak groter. Met 30% van het zorgpersoneel dat de COVID-19-situatie als traumatisch heeft ervaren is extra zorg en aandacht hiervoor op zijn plaats. Zorgmedewerkers verdienen de mogelijkheid om effectieve immuun versterkende en goede beschermende persoonlijke middelen (medische maskers) te kunnen gebruiken die geen nadelige gevolgen hebben op hun gezondheid. Het bevorderen van gezondheid is de basis van de gezondheidszorg en de innerlijke drive van alle mensen die in de zorg werken. 

Arts: ‘De grote vraag is waarom de regering doorgaat met dit zinloze coronabeleid’

DE WARE WERELD23 UUR GELEDEN GEEF EEN REACTIE

Arts Jannes Koetsier uit Blauwestad zag na de afkondiging van de eerste lockdown met verbazing het gebrek aan democratische controle in de Tweede Kamer. Er werd niet verlangd dat naast het verwachte nut van de lockdown ook de nadelige effecten in kaart werden gebracht. Vanaf dat moment is Koetsier het nieuws en de wetenschap rond het coronabeleid gaan volgen en opzoeken. Van deze speurtocht deed hij zaterdag verslag bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie.

De voormalige huisarts komt tot de slotsom ‘dat wetenschappelijk bezien het coronabeleid disproportioneel en onlogisch is’. Hij bestudeerde de wetenschappelijke literatuur en ontdekte tot zijn schrik dat voor het nut van bijvoorbeeld social distancing of lockdowns eigenlijk geen goed bewijs is.

“Uiteindelijk is op 27 december mijn conclusie ook bevestigd door het American Institute for Economic Research dat een overzicht publiceerde van 25 studies naar het nut van lockdowns wereldwijd. Conclusie: geen relatie tussen lockdowns en viruscontrole,” aldus de arts.

IETS DERGELIJKS IS NOG NOOIT EERDER GEBEURD MET EEN NIEUW MEDICIJN OF VACCIN

Koetsier verwijst naar een ander artikel van datzelfde instituut waaruit blijkt dat er geen enkele aanwijzing is voor asymptomatische verspreiding van corona. “Dit betekent dus dat het in quarantaine plaatsen van mensen die geen gezondheidsklachten hebben – ook met een positieve PCR-test – volstrekt zinloos is.”

De arts staat daarnaast sceptisch tegenover het coronavaccin. “Vaccins tegen Sars-CoV-2 werden niet getest op relevante uitkomstmaten zoals ziekenhuisopname, opname op de ic of overlijden. Risicopatiënten die er het meest baat bij zouden kunnen hebben, zijn niet of nauwelijks geïncludeerd in de onderzoeksgroepen die in de trials onderzocht werden. De bijwerkingen op de lange termijn zijn uiteraard nog niet getest gezien de recente start van het fase 3-onderzoek.”

“Feitelijk is de fase 3-trial nog gaande, maar nu dus eigenlijk als een experiment op de hele wereldbevolking. Iets dergelijks is nog nooit eerder gebeurd met een nieuw medicijn of vaccin. Bovendien is er nooit eerder gevaccineerd met behulp van genetisch materiaal, mRNA, als werkzame stof. En dat voor een virale luchtweginfectie die niet ernstig is behalve voor een beperkte risicogroep. Wat een pandemie-verklaring door de WHO al niet teweeg kan brengen.”

OVERHEID EN MEDIA COMMUNICEREN EENZIJDIG EN VOEDEN VOORAL ANGST

De arts merkt op dat in het Pfizer-vaccin polyethyleenglycol (PEG) zit, een hulpstof die ‘nog niet eerder in vaccins gebruikt is’. “Hiermee wordt sinds circa 10 jaar met wisselend resultaat geëxperimenteerd met als doel om medicatie langer in het lichaam vast te houden. PEG is echter een stof waarvoor mensen overgevoelig kunnen zijn of worden met nare auto-immuunreacties zoals anafylactische shock tot gevolg. Ik ben dan ook zeer benieuwd of de tweede prik meer auto-immuunbijwerkingen zal veroorzaken, dan nu gemeld worden na de eerste prik.”

Koetsier zegt verder ‘dat er sprake is van een capaciteitscrisis in de zorg waarvan corona de schuld krijgt, dat overheid en media eenzijdig communiceren en vooral angst voeden en dat er kennelijk koste wat kost gevaccineerd moet worden’.

“De grote vraag is natuurlijk waarom de regering doorgaat met dit zinloze beleid en waarom zelfs de linkse partijen niet kritisch zijn terwijl hun kiezers – ‘gewone werknemers, middenstanders, de zwakkeren in de samenleving’ – de komende jaren het geld moeten opbrengen dat nu verspild wordt aan zinloos coronabeleid,” stelt hij.

Lees hier de volledige verklaring van arts Jannes 

https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fde-ware-wereld.nl%2F2021%2F01%2F17%2Farts-de-grote-vraag-is-waarom-de-regering-doorgaat-met-dit-zinloze-coronabeleid%2F&t=Arts%3A%20%27De%20grote%20vraag%20is%20waarom%20de%20regering%20doorgaat%20met%20dit%20zinloze%20coronabeleid%27

Rubikon: Dr. Wolfgang Wodarg zur Corona-Krise (Ostern 2020)
Hij roept op om de scholen weer open te stellen.

https://www.youtube.com/watch?v=bZcG_7k4LaM