Oud-productiemedewerker NOS: ‘Het NOS Journaal moet worden opgeheven’

in Binnenland 10 januari 2022 

 

Mijn mond valt open wanneer ik zie wat er nu in het openbaar wordt uitgezonden. Ik zie duidelijk dat er gelogen wordt. Dat was vroeger veel beter verborgen, zei Janneke Monshouwer, voormalig productiemedewerker bij de NOS, zaterdag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. “Er wordt gelogen over cijfers en modellen. Dat gebeurt niet alleen in het NOS Journaal.”

“In de huidige praatprogramma’s zie ik erg eenzijdige journalistiek bedreven worden,” aldus Monshouwer. “Ik mis het tegengeluid. Er wordt bijvoorbeeld nergens verteld wat er in de coronavaccins zit. Ook in het NOS Journaal worden dergelijke dingen niet vermeld. Er wordt ook nergens vermeld dat de vaccins nog experimenteel zijn.”

Ze vindt dat het NOS Journaal in de huidige vorm moet worden opgeheven en vervangen door een programma waarin een open gesprek gevoerd kan worden vanuit veelzijdige invalshoeken.

Ik zie het eigenlijk als psychologische oorlogvoering

“Wij betalen voor de publieke omroepen zodat wij gedegen geïnformeerd kunnen worden. Dat gebeurt nu niet. Dat maakt mij erg verdrietig. Er wordt misbruik gemaakt van televisie om eenzijdige informatie te verspreiden,” verzuchtte Monshouwer, die lange tijd werd ingehuurd voor de productie van het Journaal.

Het is al vrij lang mijn indruk dat de NOS alleen datgene uitzendt wat de regering op dat moment wil. Ze brengen geen nieuws en informatie. Ik vind dat wij niet geïnformeerd worden, maar gestuurd, aldus de voormalige NOS-medewerker.

Ze stelt dat de media mensen bang maken voor corona. “Het lijkt op massapsychose. Mensen worden behandeld als kleuters. Ik zie het eigenlijk als psychologische oorlogvoering.”

Ik vind dit zeer gevaarlijk

“Op basis van mijn jarenlange ervaring en mijn observaties tijdens de coronacrisis is het mijn mening dat de berichtgeving van de NOS eenzijdig en sturend is,” benadrukte Monshouwer. “Dit is een patroon dat ik al tientallen jaren zie. Er is geen sprake van enige kritiek op het beleid van de overheid. Ik vind dit zeer gevaarlijk.”

 

Medisch adviseur pleit voor onderzoek naar risico’s massavaccinatie, en wordt gecensureerd: ‘Het is triest’

in Mens en Dier 8 januari 2022 

 

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman schreef onlangs in een bericht op LinkedIn dat we eigenlijk nog helemaal niets weten over massavaccinatie omdat politici nooit eerder de hele wereld wilden vaccineren.

Wat zeggen de experts? Natuurkundige Daniël Miedema schreef voor Trouw: “Door de hele bevolking te vaccineren, zorgen we ervoor dat een resistente variant van Sars-CoV-2 gaat groeien. Hierdoor lopen kwetsbaren gevaar, omdat de vaccins er niet tegen werken.”

Miedema staat niet alleen. Wereldwijd delen duizenden onafhankelijk onderzoekers zijn wetenschappelijke standpunt, stelt Mittemeijer-Ooteman.

Censuur

Ze verwijst naar uitspraken van Hanneke Schuitemaker van Janssen, die in Op1 tegen Jeroen Pauw zei dat het virus onvoorspelbaar wordt door massavaccinatie.

“Hoogste tijd voor een pas op de plaats en gedegen onafhankelijk onderzoek naar de risico’s van massavaccinatie en oversterfte,” schreef de medisch adviseur, waarna haar bericht werd verwijderd door LinkedIn.

In een nieuw bericht, dat inmiddels ook is weggehaald, doet Mittemeijer-Ooteman haar beklag over censuur. “Sinds een tijdje heb ik er ook last van,” schrijft ze. “Zelfs als het gaat om inhoudelijke posts op het gebied van mijn werkveld: onderzoek, ethiek, safety en farmaceutische zorg. Het is triest.”

Ga wat nuttigs doen

“VWS doet onderzoek naar oversterfte af als ‘desinformatie’. Maar dat betekent nog niet dat het desinformatie is. Wie bepaalt dat?” vraagt ze.

Mittemeijer-Ooteman, werkzaam bij het toezichtsorgaan van een grote farmaceut, laat weten dat ze zich niet de mond laat snoeren. En tegen Big Tech zegt ze: “Ga wat nuttigs doen.”