WHO bevestigt (per ongeluk) dat corona niet gevaarlijker is dan griep

in Buitenland 9 oktober 2020 

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft eindelijk bevestigd wat wij (en vele experts en onderzoeken) al maanden zeggen: het coronavirus is niet dodelijker of gevaarlijker dan griep. WHO-kopstukken deden deze aankondiging op maandag tijdens een bijeenkomst, maar niemand leek te begrijpen wat er daadwerkelijk gezegd werd. Sterker nog: ze leken het zelf niet helemaal te begrijpen.

Tijdens de bijeenkomst onthulde WHO-bestuurder Michael Ryan dat naar schatting 10 procent van de wereldbevolking besmet is geweest met corona. Dat is veel meer dan het officiële aantal gevallen (ongeveer 36 miljoen).

Margaret Harris, een woordvoerster van de WHO, bevestigde het getal later en lichtte toe dat het is gebaseerd op uitkomsten van alle seroprevalentiestudies die wereldwijd zijn gedaan.

Hoewel dr. Ryan zei dat ‘de overgrote meerderheid van de wereldbevolking nog steeds risico loopt’, is dit goed nieuws. Het getal bevestigt eens te meer dat het virus veel minder dodelijk is dan iedereen voorspelde.

Waarschijnlijk nog lager

Er wonen ongeveer 7,8 miljard mensen op aarde. Als 10 procent besmet is geweest, kom je uit op 780 miljoen gevallen. Er zijn 1.062.360 mensen gestorven met corona. Dat staat gelijk aan een IFR (infection fatality rate) van ongeveer 0,14 procent, vergelijkbaar met de griep.

0,14 procent is ruim 24 keer lager dan het getal dat de WHO in maart gaf – 3,4 procent. Dit getal werd gebruikt voor alle modellen waar de politici hun draconische beleid op baseerden.

Aangezien er van alles wordt geschaard onder ‘corona’, is de IFR waarschijnlijk nog lager dan 0,14 procent. Dat zou betekenen dat Covid veel minder gevaarlijk is dan griep.

En wat deden de media? Die bedachten er angstaanjagende krantenkoppen bij om nog meer paniek te zaaien. Terwijl dit simpele rekensommetje ons laat zien dat dit goed nieuws is en dat de coronasceptici al die tijd gelijk hebben gehad.

[Zero Hedge via OffGuardian]