Rechtsfilosoof legt bij Jinek in 1 minuut uit waarom ongevaccineerden onterecht zwartepiet toegespeeld krijgen

in Mens en Dier 27 oktober 2021 

 

De spanningen liepen op aan tafel bij Jinek tussen rechtsfilosoof Raisa Blommestijn en beddenbaas Ernst Kuipers rondom de mogelijke maatregelen voor ongevaccineerden. “Raisa is tot nu toe niet één keer in staat gesteld om normaal een zin af te maken. Wat een farce dit,” klaagde politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

Toch slaagde Blommestijn erin om in ongeveer een minuut het overheidsnarratief te doorprikken. Ze legde uit waarom de schuld van de druk op de zorg onterecht bij ongevaccineerden wordt gelegd.

Andersom

“De directeur van het Maastrichts medisch centrum zegt dat het beeld vooral andersom is. We zien in het Verenigd Koninkrijk dat twee derde van de mensen in het ziekenhuis gevaccineerd is,” zei Blommestijn aan tafel bij Jinek.

“En het punt dat ik ook nog even wil maken is: in Nederland is er jarenlang aan afbraakbeleid gedaan in de zorg. Het aantal IC-bedden is eerder afgeschaald dan dat er is bijgekomen. Er kunnen wel boa’s worden opgeleid, maar het is heel lastig om IC-personeel op te leiden,” zei ze, terwijl Kuipers haar met priemende ogen aankeek.

Gemaskeerd

“Het feit dat we nu al anderhalf jaar in deze crisis zitten en dat er überhaupt geen IC-bed structureel bijkomt, dat er niet meer verpleegkundigen worden opgeleid, dat daar niet op is ingezet – ik heb het idee dat jarenlang politiek falen en wanbeleid nu gemaskeerd wordt door de schuld te leggen bij mensen die ongevaccineerd zijn,” benadrukte Blommestijn.

https://twitter.com/i/status/1453259766315245575

Professor die onderzoek deed naar covidprik: dit is geen pandemie van de ongeprikten

in Buitenland 10 augustus 2021 

 

Je hoort overal dat er sprake zou zijn van ‘een pandemie van de ongevaccineerden’. De Amerikaanse president Joe Biden zei het, evenals dr. Anthony Fauci en de directeur van het Amerikaanse CDC, Rochelle Walensky. Onze minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, schreef op social media dat ‘verreweg de meeste COVID-patiënten niet gevaccineerd zijn’.

Volgens de regering van Biden is 95 procent van de coronapatiënten ongevaccineerd. De NOS schreef dat ‘veruit de meeste covidpatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd zijn’. Klopt dat?

Mensen die geprikt zijn, raken nog steeds besmet

Het is absoluut niet waar dat we nu te maken hebben met een pandemie van de ongevaccineerden, zei professor Byram Bridle van de Universiteit van Guelph in Canada op Fox News. Het is ook niet waar dat ongevaccineerden nieuwe coronavarianten voortbrengen, vervolgde hij.

Professor Bridle legde uit dat het juist de vaccins zijn die nieuwe varianten veroorzaken. Ze richten zich op één enkel eiwit van het virus, dus het hoeft slechts één eiwit te veranderen om de vaccins te kunnen omzeilen. En dat zie je nu gebeuren: mensen die geprikt zijn, raken nog steeds besmet, zei de professor.

IJsland en Denemarken: vaccinatie heeft niet geleid tot groepsimmuniteit

Presentatrice Laura Ingraham voegde daaraan toe dat men op dit moment probeert om ongevaccineerden te demoniseren en intimideren. “Het is belachelijk,” benadrukte dr. Bridle. “De ongevaccineerden bouwen natuurlijke immuniteit op, die veel betere bescherming biedt tegen nieuwe varianten dan het vaccin.”

Steeds meer landen komen tot dezelfde conclusie. Zo hebben IJsland en Denemarken, landen met een hoge vaccinatiegraad, inmiddels erkend dat vaccinatie niet heeft geleid tot groepsimmuniteit.

 

Withete Van der Staaij: ‘Ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele gevaarlijke ontwikkeling’

in Mens en Dier 28 oktober 2021 

 

De ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele bedenkelijke en gevaarlijke ontwikkeling als je die kant opgaat, zei SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij voor de camera van EenVandaag.

“Waarom?” vroeg de verslaggever. Van der Staaij reageerde boos: “Moet ik uitleggen waarom ik het een gevaarlijke ontwikkeling vind om zondebokken te maken?”

Er wordt nu een soort grens overgegaan

“De allochtonen zijn het probleem, de zwaarlijvigen zijn het probleem, zo willen wij niet met elkaar omgaan,” benadrukte hij. “Zo gaan wij nooit met ziekenhuiscapaciteit om. Er wordt nu een soort grens overgegaan door wel zo over ongevaccineerden te spreken.”

Van der Staaij zei eerder tegen BNR dat het ‘bedenkelijk en gevaarlijk’ is om ongevaccineerden tot zondebok te maken. Hij sprak van stigmatisering nu het kabinet maatregelen overweegt tegen ongevaccineerden.

Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving

Tijdens het debat over de VWS-begroting riep hij het kabinet op om ongevaccineerden geen zondebok te maken. “Als de minister zegt tegen ongevaccineerden: dit bed had niet bezet hoeven zijn, dat heeft er bij heel veel mensen echt wel ingehakt,” zei Van der Staaij. “Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving. Dan is dat ervaren als olie op het vuur. Dan voelen mensen zich daardoor gegriefd.”

 

Artsen zeer kritisch op IC-baas Gommers: ‘Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?’

in Mens en Dier 21 oktober 2021 

 

IC-baas Diederik Gommers beweerde woensdag in Op1 dat IC’s niet langer kunnen opschalen voor ongevaccineerden. “Je kunt niet vragen aan de IC: jullie moeten gaan opschalen, maar alle maatregelen zijn weg. Een opschalingsplan kan alleen maar werken als we met elkaar in een ramp zitten of in een crisis. Dat zitten we nu niet, want we hebben versoepeld,” zei Gommers.

Hij vindt dat de politiek strenger moet worden voor niet-gevaccineerden. René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, zei tegen de IC-chef: “Ik hoor je bijna zeggen dat er een vaccinatieplicht doorgevoerd moet worden.” Gommers zei dat hij ‘daar niet over gaat’.

Diederik doet het domste wat je kunt doen

De intensivist krijgt veel kritiek van andere artsen. “Wie niet prikken wil moet maar voelen, lijkt het adagium van onze zelfbenoemde pseudopoliticus. Kortom: ongevaccineerden moeten vrij vertaald maar eens flink door elkaar gerammeld worden en we moeten vooral geen empathie, laat staan ook maar enig mededogen, hebben met die eigenwijze mensen. In een samenleving die snakt naar verbinding doet Diederik het domste wat je kunt doen: verder polariseren,” schrijft huisarts Jan Vingerhoets.

“Met het ‘advies’ van Gommers om de ongevaccineerden maar eens harder aan te pakken, steunt hij in feite de volstrekt immorele oproep van Hugo de Jonge die eerder al stelde dat ongevaccineerden ten onrechte bedden bezet houden,” vervolgt hij.

“Geen enkele arts die zijn vak serieus neemt, zal zich hierin kunnen vinden. Maar Diederik kennelijk wel. Hiermee legt hij het fundament van het arts-zijn naast zich neer en geeft hij er blijk van dat voor hem de eed van Hippocrates niet langer leidend is. Het zal je arts maar wezen,” verzucht Vingerhoets.

Ik voorspel je dat over een maand de IC’s vol liggen met gevaccineerden

Ook huisarts Felix van der Wissel haalt hard uit naar Gommers. “Waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Hoe kun jij als arts oproepen om ongevaccineerden harder aan te pakken en daardoor de tweedeling in de maatschappij verder aan te wakkeren? Hoe kun jij je voor dit karretje van Hugo blijven laten spannen? Ik neem werkelijk aan dat je dit niet meent!?”

“Door nu de bal te spelen op de ongevaccineerden, als dokter, is spelen met vuur. Ik voorspel je dat over een maand de IC’s vol liggen met gevaccineerden omdat het vaccin minder werkzaam zal zijn en de coronapas vrij spel geeft aan geïnfecteerde gevaccineerden,” benadrukt Van der Wissel.

“Ga je Hugo echt eens de waarheid zeggen dat het overheidsbeleid de afgelopen jaren de echte oorzaak is dat er 27.000 verpleegkundigen de zorg hebben verlaten het afgelopen jaar en dat er daardoor een IC-beddentekort is? In plaats daarvan wijs jij liever een zondebok aan in de vorm van ongevaccineerden?” vraagt de huisarts.

 

‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’

in Binnenland 22 oktober 2021 

 

In de media wordt het beeld geschetst dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg. Zo schrijft de NOS vandaag: “Het had niet gehoeven, denk ik vaak als ik naar hele zieke patiënten kijk. Dat maakt het heftig, vertelt verpleegkundige Arjan van den Broek aan de telefoon, kort voordat zijn nachtdienst op de intensive care begint. Hij verzorgt onder meer coronapatiënten, die vaak ongevaccineerd zijn.”

De NOS beweert verder dat ‘grofweg 80 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd is’.

10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen

Dr. Charifa Zemouri ergert zich aan de berichten in de media. “Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg, of tekort aan IC-bedden,” schrijft Zemouri op Twitter. Zij promoveerde vorig jaar op het onderzoek naar aerosolen.

“De Nederlandse zorg plukt de veRutte vruchten van 10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen,” vervolgt ze. “Je doen denken dat ongevaccineerden het probleem zijn, houdt je aandacht weg bij de oorzaak.”

Slagveld

“Voor De Jonge had je de kwaadaardige Edith Schippers die de boel sloopte. Daar begon het. De Jonge opereert in een slagveld dat toch al naar de filistijnen was,” aldus Zemouri, beleidsmaker en adviseur in de Tweede Kamer voor Denk.

Ze verwijst naar een artikel op de website van werkgeversorganisatie VNO-NCW waarin valt te lezen dat Schippers, tot 2017 minister van Volksgezondheid, ‘trots is op de bijdrage die de zorgsector levert aan de bezuinigingen van het kabinet’.

Zemouri schrijft in een reactie op het bericht van de NOS: “En de nieuwe coronagolf die we deze herfst krijgen, gaat toegewezen worden aan ‘zij die niet zijn geprikt’. Passieve politiek op z’n allerbest.”

 

Huisarts spreekt zich uit tegen uitsluiting ongeprikten: ‘Nee tegen Great Reset-discriminatie’

in Mens en Dier 26 september 2021 

 

De Belgische huisarts Conrad Haelterman spreekt zich op social media uit tegen het uitsluiten van ongevaccineerden. Hij zei als gevaccineerde een feest te willen geven uitsluitend voor niet-gevaccineerden.

“Verbroedering, groepsknuffel en gekus inbegrepen,” schreef hij op Twitter. “Hopelijk is dit niet discriminerend ten overstaan van collega-gevaccineerden. Iedereen is vrij. Nee tegen de Great Reset-discriminatie.

Iemand reageerde: “Ik zou dat niet doen. Je werkt dan mee aan de tweedelingen.” Waarop Haelterman zei: “De meeste gevaccineerden willen geen contact met niet-gevaccineerden. That’s the point.”

Ik wil deze uitsluiting uitsluiten

Op de vraag hoe hij aanwezigen gaat controleren, antwoordde de huisarts: “Knuffelen is voldoende voor mij.”

Marcel schreef in een reactie: “Wat is de reden van het vermelden van uw eigen medische status én die van de mogelijke gasten? Sluit u tevens wél-gevaccineerden uit? Het klinkt leuk, maar ik zie niks beters dan wat overal gebeurt, uitsluiten van een bepaalde groep en het voortrekken van een andere.”

Haelterman: “Gevaccineerden sluiten niet-gevaccineerden SYSTEMATISCH uit. Ik wil deze uitsluiting uitsluiten. Wij gevaccineerden zijn overal welkom. Nu wil ik verzusteren met de niet-gevaccineerden.”

Crimineel

De plannen lijken licht te zijn gewijzigd. De huisarts liet later weten op korte termijn een samenkomst van gevaccineerden te gaan organiseren, mét niet-gevaccineerden. “Geen elleboogjes. Iedereen knuffelt en zoent elkaar.” Iedereen welkom dus.

Begin deze maand zei Haelterman dat hij het vaccineren van jongeren met een gezond immuunsysteem ‘crimineel’ vindt. “We maken ze ziek. Ik zie het elke dag in mijn praktijk. Twintigers en dertigers, sportief en harde werkers, kunnen plots niet meer vooruit.”

“Ik zie elke dag jongvolwassenen met problemen die ze niet hadden voor vaccinatie,” voegde de huisarts toe.

 

Pfizer-baas noemt mensen die ‘misinformatie’ over coronavaccins verspreiden ‘criminelen’

in Mens en Dier 9 november 2021

 

Mensen die ‘misinformatie’ over coronavaccins verspreiden, zijn ‘criminelen’. Dat zegt althans de directeur van farmareus Pfizer. Tijdens een gesprek met de globalistische denktank Atlantic Council beschuldigde hij een ‘hele kleine’ groep mensen van het verspreiden van informatie die leidt tot vaccinatietwijfel.

“Die mensen zijn criminelen,” zei hij tegen directeur Frederick Kempe van de Atlantic Council. “Het zijn geen slechte mensen. Het zijn criminelen omdat ze letterlijk miljoenen doden op hun geweten hebben.”

Terug naar normaal

Bourla zei verder dat we pas weer teruggaan naar normaal als de ongevaccineerden gevaccineerd zijn. “Het enige wat tussen de nieuwe manier van leven en de huidige manier van leven staat, is vaccinatietwijfel,” zei hij.

Mensen die vraagtekens zetten bij de veiligheid en effectiviteit van vaccins worden dus niet langer ‘complotdenkers’, maar ‘criminelen’ genoemd.

Eén van de grootste criminele organisaties ter wereld

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl noemde Pfizer enkele dagen geleden ‘één van de grootste criminele organisaties ter wereld’.

“Pfizer stond jarenlang in de top drie van bedrijven die de hoogste boetes kregen voor illegale praktijken. Zij vonden het niet ethisch om de controlegroep in hun coronavaccin-onderzoek niet te vaccineren. En de registratieautoriteiten keurden dat goed, want zij vonden het ook niet ethisch dat deze fabrikant inkomsten zou mislopen. Dit is ongeveer de situatie waarin we nu leven. Uiteraard heeft Pfizer iedereen weer bedonderd,” aldus Bijl.