Canadees vrijheidskonvooi werpt vruchten af: meerdere provincies schrappen alle coronamaatregelen

in CoronaBuitenland 8 februari 2022 

 

De ontwikkelingen in Canada volgen elkaar in razend tempo op. De Canadese vrijheidstruckers die al 12 dagen protesteren bij het parlement in hoofdstad Ottawa hebben maandagavond ook de belangrijkste grensovergang tussen de Verenigde Staten en Canada geblokkeerd.


Het gaat om de Ambassador-brug die Windsor in Canada verbindt met de Amerikaanse stad Detroit. De Canadese premier en Young Global Leader van het World Economic Forum Justin Trudeau zei maandag tegen het parlement dat ‘individuen onze economie, onze democratie en het dagelijks leven van onze medeburgers proberen te blokkeren’.


Het protest in Canada tegen de coronamaatregelen heeft zich afgelopen weekend uitgebreid naar meerdere steden. In tal van steden werd gedemonstreerd tegen de coronabeperkingen. In Toronto reden boeren met allerlei landbouwvoertuigen naar het centrum. Voor het parlementsgebouw van de provincie Quebec in de gelijknamige hoofdstad staan sinds donderdag truckers. Er waren ook betogingen in de provinciehoofdsteden van Manitoba en Saskatchewan.

Ook de grensovergang naar de VS bij Coutts is al dagenlang geblokkeerd door de vrijheidstruckers. Er wordt inmiddels grof geschut ingezet. Zware dumptrucks hebben zich aangesloten bij het konvooi:


De premier van Saskatchewan, Scott Moe, heeft aangekondigd dat inwoners van de provincie vanaf maandag niet langer een vaccinatiebewijs of negatieve test hoeven te tonen en dat er op 28 februari een einde komt aan de mondkapjesplicht. De premier van de naburige provincie Alberta gaat ook een datum vastleggen voor de afschaffing van alle coronaregels.


Het protest waait ook over naar andere landen. Onder andere in de VS, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Australië en Nieuw-Zeeland ontstaan vrijheidskonvooien. Een konvooi van auto’s, trucks en busjes heeft dinsdag de straten rond het Nieuw-Zeelandse parlement geblokkeerd. Het protest valt samen met de opening van het parlementaire jaar. In de Australische hoofdstad Canberra werd maandag een soortgelijke actie gehouden. Veel mensen droegen Canadese vlaggen bij zich.

 

In Oostenrijk is er een lockdown van de niet-gevaccineerden, dit is het resultaat

in CoronaBuitenland 30 januari 2022 

 

Maandag maakt Oostenrijk na meer dan twee maanden een einde aan de lockdown voor ongevaccineerden. Volgens de regering is dat mogelijk nu ‘de druk op de ziekenhuizen is afgenomen’. Het aantal coronapatiënten op de ic’s ligt op het laagste niveau sinds september.

Sinds halverwege november mogen ongevaccineerden alleen naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te sporten of te werken. De lockdown werd ingesteld na een flinke toename van het aantal ‘besmettingen’.

Verder versoepelen

Tijdens de lockdown voor de ongevaccineerden rijzen de ‘besmettingen’ de pan uit, wat inhoudt dat het de gevaccineerden zijn die elkaar ‘besmetten’.

Zaterdag maakte de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer bekend dat Oostenrijk de coronamaatregelen voor ongevaccineerden verder gaat versoepelen. Vanaf 12 januari mogen ze weer naar niet-essentiële winkels. Ook mogen ze vanaf 19 februari weer naar binnen bij horecagelegenheden en toeristische attracties.

Dit is het resultaat

Op veel binnenlocaties geldt in Oostenrijk het 2G-beleid, maar die regel wordt over enkele weken afgeschaft. Daarnaast wordt de avondklok met twee uur verlaat.

“Oostenrijk ging op 12 november in lockdown vanwege een toenemend aantal positieve testen. Op 3 januari trad het 2G-beleid in werking in delen van het maatschappelijke leven. Het aantal ‘besmettingen’ gaat nu echter door het plafond,” stelt data-analist Daniël van der Tuin vast.

Advocaat Michael Verstraeten schrijft: “In Oostenrijk is er een lockdown van de niet-gevaccineerden. Dit is het resultaat.”

 

Huisarts trekt van leer: ‘Degenen die mij verplichte vaccinatie willen opleggen, zijn gevaarlijke idioten’

in CoronaBuitenland 31 januari 2022 

 

Voor zo’n 50.000 Belgische zorgmedewerkers dreigt ontslag of zes maanden schorsing als ze zich niet voor 1 april laten vaccineren. De laatste wettelijke stappen voor de verplichte vaccinatie van gezondheidswerkers worden momenteel gezet en in principe kunnen we de komende weken landen, zei hoofd van de Belgische Taskforce Vaccinatie Dirk Ramaekers.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kwam in augustus vorig jaar met een voorstel om een verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Hij zei op de Vlaamse televisie dat ‘de geesten er stilaan rijp voor zijn’.

Niet te rechtvaardigen

Vorige week werd in het federaal parlement gedebatteerd over de vaccinatieplicht. Vlaams Belang schoof viroloog Geert Vanden Bossche naar voren. Hij pleit er al langer voor om alle coronavaccinaties stop te zetten.

Vanden Bossche benadrukte dat ‘geen enkele verplichting tot vaccinatie wetenschappelijk te rechtvaardigen valt’. De vaccinexpert herhaalde daarbij dat vaccinatie alleen buiten een pandemie nut heeft. “Nu zijn we massaal aan het vaccineren om wat symptomen te onderdrukken zonder dat we de verspreiding echt kunnen indijken. Het virus wordt daardoor onder druk gezet, wat een recept is voor meer infectieuze varianten. We drijven het zo tot het extreme dat het virus straks resistent wordt tegen de antistoffen,” zei hij.

Totaal onverantwoord

De viroloog zei dat het ‘totaal onverantwoord is om nu te spreken over massale vaccinatie tegen omikron’.

De Belgische huisarts Frank Peeters haalt op social media hard uit. “Ik heb enkele dagen isolatie achter de rug omwille van de omikronvariant en morgen ga ik weer aan het werk,” schreef de huisarts zondag. “Degenen die mij nu als huisarts een verplichte vaccinatie willen opleggen voor 1 april om mij tegen de omikronvariant te beschermen, zijn gevaarlijke idioten.”

 

Tot wel 10.000 trucks verwacht bij parlement Canada: ‘Ik heb nog nooit zo’n enorm konvooi gezien’

in CoronaBuitenland 25 januari 2022 

 

Vanuit heel Canada zijn truckers onderweg naar het parlement in Ottawa om te protesteren tegen de vaccinatieplicht die president Trudeau heeft ingesteld voor vrachtwagenchauffeurs. In verschillende delen van het land zijn konvooien vertrokken die over een aantal dagen aankomen in de hoofdstad.

Truckers staan voor de keuze: vaccineren of niet werken. Er is in korte tijd een enorme beweging ontstaan, inmiddels ook wel Freedom Convoy of vrijheidskonvooi genoemd, die zich met hand en tand verzet tegen de maatregel.

Onderweg worden truckers opgewacht door duizenden, zo niet tienduizenden mensen. Ook hebben ze een crowdfundingactie opgezet, waarmee in korte tijd een slordige 4,5 miljoen dollar is ingezameld. Dat laat zien hoeveel steun de betogers genieten. Het geld wordt uitgegeven aan brandstof, voedsel en onderdak voor de truckers.

Overweldigend

Zondag verliet een enorme groep truckers Vancouver. Er zijn al groepen onderweg vanuit Ontario en het oosten van Canada. Eenmaal aangekomen vormen ze samen een groep genaamd Canada Unity om te demonstreren tegen de prikplicht.

Ze zijn van plan te blijven tot de maatregel is afgeschaft. “We gaan duizenden vrachtwagens parkeren op Parliament Hill tot de vaccinatieplicht is afgeschaft,” zei hoofdorganisator Tamara Lich tegen The Epoch Times. “Het is overweldigend. Canadezen komen samen als nooit tevoren.”

Wegen blokkeren

Lich zei dat de protestgroep van plan is om in Ottawa en bij de Amerikaanse grens wegen te blokkeren. Daarbij krijgen ze hulp van Amerikaanse collega’s.

Een vrachtwagenchauffeur zei tegen de Vancouver Sun dat hij zo’n 5000 tot 10.000 trucks verwacht in Ottawa. Naar schatting 10 tot 15 procent – 12.000 tot 16.000 – van de Canadese truckers is niet gevaccineerd.

Videograaf Mocha Bezirgan van Rebel News zei dat hij ‘nog nooit zo’n enorm konvooi heeft gezien’.

 

Advocaat Bart Maes stuurt brief aan Oostenrijkse kanselier: ‘Vaccinatieplicht in strijd met hele zwik verdragen’

in CoronaBuitenland 25 januari 2022 

 

Advocaat Bart Maes heeft vorige week een uitgebreide brief aan de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer gestuurd, met een kopie aan de bondspresident, de parlementsvoorzitter en alle landelijke politieke partijen.

Als de vaccinatieplicht, die evident in strijd is met het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie én nog een hele zwik andere verdragen – in Oostenrijk daadwerkelijk zou worden uitgevoerd, dan zal Duitsland ongetwijfeld de volgende zijn. En als het regent in Berlijn, dan druppelt het in Den Haag, schrijft Maes op social media. De wet is er al door, maar er wordt pas vanaf half maart gehandhaafd.

Aangifte

Maes heeft ook aangifte gedaan van strafbare feiten tegen de verantwoordelijken bij de Zentrale Staatsanwaltschaft zur Verfolgung von Wirtschaftsstrafsachen und Korruption. Als dat onderdeel van het Oostenrijkse Openbaar Ministerie de zaak niet oppakt, dan wordt één en ander doorgeleid aan het Internationaal Strafhof, aldus de advocaat.

Hij licht toe dat de strafrechtelijke component heeft te maken met de bijwerkingen van de coronavaccins. Als ongeveer een derde van de Oostenrijkers verplicht gevaccineerd wordt, dan praat je over miljoenen verplichte vaccinaties. Het is dan een wiskundige zekerheid dat een deel van hen als gevolg hiervan zal komen te overlijden en een ander deel levenslang last van bijwerkingen zal hebben. “En dat allemaal ter voorkoming van een snotneus en wat hoofdpijn.”

Geen plek in de EU

Dat zal ongetwijfeld strafbaar zijn op grond van het Oostenrijkse strafrecht, ook voor het medisch personeel dat de prikken zet, benadrukt Maes.

Wij hebben een boodschap voor Karl Nehammer: ‘Met een overheid als de uwe is er voor Oostenrijk geen plek in de EU’, schrijft Eva Vlaardingerbroek, werkzaam voor Maes Law.

 

Beelden: Europese bevolking komt massaal in opstand tegen coronapas en prikplicht

in CoronaBuitenland 22 januari 2022 

 

Mensen gingen zaterdag massaal de straat op in Europese hoofdsteden om te protesteren tegen de coronapas en vaccinatieplicht. Onder andere in Athene, Helsinki, Londen, Parijs en Stockholm werd een enorme mensenmassa op de been gebracht.

Beelden vanuit Londen:

NOW – Large protest against vaccine passports and vaccine mandates in central #London.pic.twitter.com/fcVyQDL9MU

— Disclose.tv (@disclosetv) January 22, 2022


Bij de ambtswoning van de Britse premier gooiden zorgmedewerkers hun uniform richting de politie uit protest tegen de vaccinatieplicht:

NOW – NHS staff are throwing their uniforms in protest of the vaccine mandate at the police outside Downing Street.pic.twitter.com/2ygTwstWt4

— Disclose.tv (@disclosetv) January 22, 2022


Op maandag geldt in Frankrijk een nieuwe coronapas. Ongevaccineerden hebben niet langer toegang tot sportwedstrijden, cafés, bioscopen en vele andere plekken. In veel Franse steden werd zaterdag gedemonstreerd.

Beelden vanuit Parijs:

NOW – Large protest against vaccine passports in #Paris.pic.twitter.com/cR9vYd2Cmf

— Disclose.tv (@disclosetv) January 22, 2022


In Zweden, waar vaccinatiecertificaten nodig zijn voor evenementen, liepen mensen een mars door het centrum van Stockholm, waarna ze zich verzamelden op een plein. Het protest was georganiseerd door de Frihetsrorelsen oftewel vrijheidsbeweging. Ook in Goteborg gingen mensen de straat op.

Beelden vanuit Stockholm:

NOW – Large protest against vaccine passports in central #Stockholm, the capital of Sweden.pic.twitter.com/1EKsxL0at7

— Disclose.tv (@disclosetv) January 22, 2022


Vele duizenden mensen liepen zaterdag door de straten van Helsinki om te protesteren tegen vaccinatiepaspoorten:

NOW – Large protest against vaccine passport and vaccine mandates in #Helsinki, the capital of Finland.pic.twitter.com/HfukwGAB9e

— Disclose.tv (@disclosetv) January 22, 2022

 

Noodkreet uit Oostenrijk: ‘We hebben jullie hulp nodig, ons land verandert in een politiestaat’

in Buitenland 6 december 2021 

 

De Oostenrijkse politieke activist Alexander Tschugguel heeft op social media een noodoproep geplaatst. Hij verwijst naar een krantenartikel waarin staat dat ongevaccineerden na invoering van de vaccinatieplicht een boete kunnen krijgen tot 2000 euro. Als je weigert te betalen, kan de overheid je in een speciale gevangenis voor ongevaccineerde mensen stoppen, aldus Tschugguel. De celstraf kan oplopen tot één jaar.

“Ik heb jullie steun nodig,” zegt de activist. “Wij, als Oostenrijkers, hebben jullie hulp nodig. Benader je politici, de Oostenrijkse ambassade of jouw ambassade in Oostenrijk om zoveel mogelijk druk uit te oefenen op de Oostenrijkse regering.”

Labratten

De nieuwe bondskanselier Karl Nehammer is het voormalige hoofd van de politie en voerde in de afgelopen maanden politiestaat-achtige maatregelen door, legt Tschugguel uit. “Hij wil dat blijven doen, op een manier die alleen maar kan worden omschreven als tiranniek en totalitair.”

“We hebben jullie steun nodig,” benadrukte hij. “Help mee om te voorkomen dat de Oostenrijkse overheid ons land in een politiestaat verandert. Wij zijn de labratten van de westerse vrije wereld. Als het ons overkomt, zal het ook alle andere landen overkomen.”

Ondemocratisch

We willen geen quarantainekampen. Dit is zeer ondemocratisch en daarom moeten we ons hiertegen verzetten.

 

Kijk: Tienduizenden protesteren in Melbourne tegen ‘tirannie en dictators’

in Buitenland 14 november 2021 

 

In de Australische deelstaat Victoria, waar ook Melbourne ligt, zijn er zorgen over een nieuwe coronawet. De omstreden wet geeft de autoriteiten te veel macht, stellen juristen. Zo is er geen einddatum aan de wet en geeft hij de premier de macht om een pandemie af te kondigen en alle maatregelen te nemen die hij nodig acht.

Overtreders hangt een geldboete tot 90.000 Australische dollar of een celstraf van maximaal twee jaar boven het hoofd. De wet is al goedgekeurd door het Lagerhuis en volgende week beslist de Senaat erover.

Bijna iedere week zijn er grote demonstraties in Melbourne. Zaterdag gingen vele tienduizenden mensen, waaronder kinderen en ouderen, de straat op om te protesteren tegen de vaccinatieverplichting en de nieuwe coronawet.

Ook parlementslid Craig Kelly deed mee aan het protest. Op social media schreef hij dat de demonstratie was gericht ‘tegen tirannie, tegen dictators, tegen mensenrechtenschenders en tegen onze onderdrukkers’.

Afgelopen maand kwam er in Melbourne een einde aan de lockdown. De vijf miljoen inwoners van de stad brachten sinds het begin van de pandemie 262 dagen in lockdown door. Geen andere stad ter wereld was zo lang in lockdown.

 

 

De opstand is begonnen in Melbourne: ‘Er gebeurt iets geweldigs’

in Buitenland 10 november 2021 

 

Melbourne is in opstand gekomen, zegt ‘Aussie Cossack’ Simeon Boikov in een YouTube-video tegen zijn 125.000 abonnees. “Het is een prachtig gezicht. Ik ben apetrots,” aldus Boikov, die binnenkort ook een opstand verwacht in Sydney. “Dit is fantastisch.”

Hij bedankt in de video alle vrijheidsstrijders, onafhankelijke journalisten, de bouwvakkers, vaders en moeders. “Het komt allemaal samen. In de verte horen we de overwinningstrom.”

Bekijk de beelden van de demonstratie van afgelopen zaterdag:

https://youtu.be/sFtUwp2jicM

 

Enorme beweging

“Er gebeurt iets geweldigs in Melbourne,” benadrukt Boikov. Eind vorige maand kwam er een einde aan de langste lockdown ter wereld in de stad. “Melbourne is overgenomen door Australiërs. Mensen gaan de straat op. We hebben het niet meer over een paar bouwvakkers of een handvol betogers hier en daar; het is een enorme beweging geworden.”

Aanstaande zaterdag wordt er een massa volk verwacht in de binnenstad. “Dit is een keerpunt,” zegt hij. “De groep die protesteert, is niet langer in de minderheid. Het lijkt erop dat [premier] Dan Andrews, ‘dictator Dan’, eindelijk ten prooi is gevallen aan zijn eigen macht.”

Iedereen heeft er genoeg van

“Hij heeft de mensen zo onder druk gezet dat het niet langer gaat over links of rechts, ras of huidskleur; iedereen gaat de straat op,” zegt Boikov. Tegen de inwoners van Melbourne zegt hij: “Jullie doen dit voor het hele land. Jullie doen dit voor de hele wereld. Ik ben extreem trots op Melbourne en ik roep iedereen op om zaterdag de straat op te gaan.”

“In het begin waren we met een klein groepje, in het begin keken mensen ons raar aan, maar na twee jaar zijn we aangekomen op een punt dat iedereen er genoeg van heeft.”

 

Australiërs smeken de wereld om hulp: ‘Dit is een officieel SOS-bericht’

in Buitenland 8 november 2021 

 

Het Australië zoals we dat ooit kenden, bestaat niet meer. Australiërs zijn niet langer ‘jong en vrij’. Australiërs worden tegen elkaar opgezet, gechanteerd, onder druk gezet en gediscrimineerd.

Het is een land geworden waar je je niet langer vrij kunt bewegen en uitspreken. Protesteren is verboden, politieagenten moeten omstreden maatregelen handhaven als ze hun baan willen behouden, agenten schieten betogers in de rug terwijl ze wegrennen, artsen en verpleegkundigen die zich uitspreken, raken hun licentie kwijt, mensen raken hun baan kwijt omdat ze de prik niet willen en steeds meer kinderen proberen zelfmoord te plegen.

 

Wij zijn een gebroken natie

Mensen moeten zich identificeren als ze boodschappen willen doen, moeten eerst toestemming vragen om naar een andere deelstaat te mogen reizen, kritische parlementsleden worden gecensureerd en verguisd, zwangere vrouwen worden gearresteerd vanwege berichten op social media, activisten die strijden voor democratie belanden in de cel, mensenrechten bestaan niet meer.

“Australië kan niet langer voor zichzelf vechten,” zegt Monica Smit van Reignite Democracy Australia. “Ze hebben ons de mond gesnoerd, aangevallen, gechanteerd en psychologisch beschadigd. We proberen dit gevecht alleen te voeren. De overheid heeft mensen zoveel angst ingeboezemd dat we geen kracht meer hebben om te vechten. Wij zijn een gebroken natie.”

Wereldwijd protest

“En hoewel we nooit zullen opgeven, hebben we jullie hulp nodig om onze strijd te kunnen voortzetten,” smeekt Smit. “We hebben hulp nodig van onze internationale vrienden.”

Ze zegt op 4 december een wereldwijd protest te organiseren, zonder Australië. “Dit is een officieel SOS-bericht uit mijn prachtige land. Wij smeken jullie om gehoor te geven aan onze roep om hulp.”

Hier vind je meer informatie over het protest.

https://youtu.be/3cI0Q5UgFFU

 

Australische regio voert strengste vaccinatieregels ter wereld in: geen prik, 5000 dollar boete

in Buitenland 14 oktober 2021 

 

Veel werknemers uit de Australische regio Noordelijk Territorium moeten voor 12 november hun eerste coronaprik halen en voor 24 december hun tweede dosis. Dat heeft eerste minister Michael Gunner woensdag aangekondigd tijdens een persconferentie.

Werknemers die zich niet laten vaccineren voor de deadline moeten thuisblijven en riskeren bovendien een boete van 5000 dollar.


Je moet het vaccin halen als je op je werk in contact komt met kwetsbare mensen, als het besmettingsrisico op je werk hoog is en als je onderhoud verricht aan essentiële infrastructuur of werkzaam bent in de logistieke branche, zei Gunner.

Het Noordelijk Territorium voert hiermee de strengste vaccinatieregels ter wereld in.

Medische dictatuur

“Zeg nog eens dat dit geen medische dictatuur is,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Politiek econoom Kees van der Pijl voegt toe: “Ons plan om hier met satire op te antwoorden is ter ziele. De fascisten zijn los en Australië en Nieuw-Zeeland voeren uit wat hier nog achter de hand wordt gehouden.”

Kamerlid: ‘We zijn in de val gelokt. De ‘weg naar vrijheid’ blijkt de weg naar dictatuur’

in Buitenland 16 november 2021 16:15 16 Reacties

 

Belgische zorgmedewerkers krijgen tot 1 april om zich te laten vaccineren, anders volgt ontslag. Dat heeft de Belgische regering bekendgemaakt. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zei over zorgmedewerkers die zich nog niet hebben laten inenten: “We geven deze mensen tot 1 april van volgend jaar om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn.”

“We doen het voor de zorg!” twittert FVD-voorman Thierry Baudet. Columnist Marianne Zwagerman voegt toe: “Voor uw gezondheid ontslaan we het zorgpersoneel.”

Hoe dom moet je zijn om dat te geloven?

In België wordt zelfs al gesproken over een vaccinatieplicht voor iedereen. Het Vlaamse Kamerlid Dries Van Langenhove spreekt zich op social media zeer kritisch uit. “94 procent van de Vlamingen vaccineren heeft niet geholpen, maar die resterende zes procent verplicht vaccineren gaat het wél oplossen volgens de regering. Hoe dom moet je zijn om dat te geloven? Hoe naïef moet je zijn om te denken dat dit om volksgezondheid draait?”

Het Kamerlid stelt voor een heel aantal politici te ontslaan en in plaats daarvan extra zorgpersoneel aan te nemen. “We kunnen beginnen bij de politici die nul stemmen hebben gehaald.”

Verplichte vaccinatie is een voorwendsel voor verplichte QR-identificatie

“Waar amper over gesproken wordt in het coronadebat is de zorgcapaciteit,” aldus Van Langenhove. In 20 maanden epidemie werd niets gedaan om de IC-capaciteit uit te breiden. Integendeel, er zijn vandaag minder bedden operationeel dan voorheen door personeelstekort. Zo organiseer je je eigen krapte.”

Over de achterliggende plannen zegt het Kamerlid: “Verplichte vaccinatie is een voorwendsel voor verplichte QR-identificatie. Het draait niet om gezondheid, het draait om controle. De leugen dat de maatregelen de schuld zijn van ongevaccineerden is een verdeel-en-heersstrategie om het social credit-systeem in te voeren.”

We zijn bedrogen. We zijn in de val gelokt. De ‘weg naar de vrijheid’ blijkt de weg naar de dictatuur:

https://youtu.be/A8bBO2v3Kow

 

Rechtbank in Portugal: slechts 0,9% van ‘coronadoden’ bezweek aan corona

in Buitenland 28 juni 2021 

 

Een burgerpetitie heeft een rechtbank in Lissabon gedwongen om officiële gegevens over het aantal coronasterfgevallen te verstrekken. De ‘coronadoden’ bleken in slechts 0,9 procent van de gevallen te zijn gestorven aan Covid-19. Het grootste deel van de 17.000 gemelde ‘coronadoden’ is niet bezweken aan het virus, maar had enkel een positieve PCR-test. Tussen januari 2020 en april 2021 stierven niet 17.000, maar slechts 152 Portugezen aan corona, aldus de rechtbank.

In november vorig jaar oordeelde een Portugese rechtbank dat de PCR-test onbetrouwbaar is en dat een verplichte quarantaine op basis van testresultaten om die reden onwettig is. De rechters stelden ook dat een positieve PCR-test niet kan worden gebruikt om een besmetting vast te stellen.

Fraude van ongekende omvang

Als het percentage in andere landen in dezelfde orde van grootte ligt, en er is geen reden om aan te nemen dat dat niet zo is, dan zijn er op grote schaal misdaden tegen de menselijkheid gepleegd. Het Portugese blog andre-dias.net spreekt van ‘fraude van ongekende omvang’.

Vorig jaar onderzocht de Duitse lijkschouwer Klaus Püschel in Hamburg meer dan 140 coronadoden. Alle mensen die waren gestorven, hadden onderliggende aandoeningen en zouden sowieso snel overleden zijn, met of zonder het virus, aldus Püschel, die toevoegde dat er geen ‘killervirus’ is.

 

‘Schokkende en alarmerende’ covidcijfers uit Israël

in Buitenland 20 september 2021 

 

Kim Iversen behandelde in haar show ‘schokkende en alarmerende’ coronacijfers uit Israël. De vaccinatiegraad in het land is zeer hoog en in februari had een meerderheid van de Israëliërs al minstens één prik gehaald.

Toen de zomer aanbrak, was de immuniteit afgenomen en schoot het aantal coronagevallen de hoogte in. Na verloop van tijd kwamen er steeds meer volledig gevaccineerde mensen in het ziekenhuis terecht.

Ook de sterfte loopt verder op

Op den duur was de meerderheid van de patiënten in het ziekenhuis en op de IC, en de meerderheid van de mensen die stierven aan corona volledig gevaccineerd. Het vaccin voorkomt dus ook niet dat mensen ernstig ziek worden.

Israël besloot vervolgens om een derde dosis aan te bieden, een booster. In eerste instantie liep het aantal nieuwe gevallen, ziekenhuisopnames en overlijdens iets terug. Daar kwam snel verandering in. Deze week werden recordaantallen nieuwe ‘besmettingen’ geregistreerd. Ook de sterfte loopt verder op.

Dit is vrij alarmerend

“Dit is vrij alarmerend,” zei Iversen. Ondertussen maakt Israël zich op om een vierde dosis toe te dienen. Ze vraagt zich af of Israël het vaccineren stillegt als blijkt dat de cijfers ook na de vierde prik blijven stijgen of vol inzet op een vijfde, zesde of misschien zelfs zevende dosis.

https://youtu.be/DPLLdLzept4

Van Haga over Israël: ‘Van de 60-plussers stierf 4,4% binnen 6 weken na de eerste coronaprik’

in Buitenland 24 februari 2021

 

 

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) maakt zich net als veel anderen zorgen over het coronavaccin. In Nederland zijn inmiddels 65 mensen kort na de inenting overleden, zo meldt Bijwerkingencentrum Lareb. De sterfgevallen zijn mensen boven de 65, van wie er 55 boven de 80 waren.

Vandaag zei Van Haga tijdens het coronadebat: “Het vertrouwen in dit kabinet is zo laag dat ik een slecht gevoel heb bij de veiligheid van de huidige vaccins. In Israël, waar ze wel een vaccinatieprogramma kunnen organiseren, zijn er behoorlijk wat bijwerkingen. Van de 60-plussers overleed 4,4 procent binnen zes weken na de eerste injectie.” Het Kamerlid vroeg zich af of er in Nederland überhaupt wordt gemonitord wat de bijwerkingen zijn van de verschillende vaccinaties.

Kantelpunt in de geschiedenis

Van Haga verwees naar arts Jeffrey Hirschfield, die na onderzoek met een mortaliteitscijfer komt van 2,6 procent voor het Pfizer-vaccin en 7,7 procent voor het Moderna-vaccin.

“We staan op een kantelpunt in de geschiedenis,” benadrukte hij. “Als we een overheid zo laten omgaan met de feiten en de mensen in het land zo kapot laten maken, dan moet je in verzet komen. Dan moet je vechten voor de vrijheid die wordt afgenomen. En als we dat niet doen, dan voorspel ik dat het nog een lange, donkere periode gaat worden met een Franse variant, een Spaanse variant en een Griekse variant.”

 

 

Angst viert zege in New York City – Nederland pas op

Geplaatst op 17 november 2021 
Geschreven door Gastblogger

 

Samenvatting van het artikel

Baby’s met mondkapjes, verjaardagen met toegangscontrole, oormerken van ongevaccineerden op de werkvloer en vaccinatie-stickers in restaurants. Een greep uit het leven in de stad die ooit symbool stond voor vrijheid: New York City. Anno 2021 is daar weinig meer van over. De grootste drijver: angst. Angst in een stad waar mensen het te druk lijken te hebben om logisch na te blijven denken. Als we in Nederland de gevaren van COVID-19 niet snel relativeren zouden we in ons eens zo nuchtere landje zomaar de zelfde kant op kunnen gaan. Want in Nederland lijkt de angst voor het virus er ook nog goed in te zitten.

Lees volledig artikel:

door Youp van den Berg

Sinds 2018 woon ik in New York –  “de hoofdstad van de wereld”. Een stad die voor vele Nederlanders tot de verbeelding spreekt. Voor gevaccineerden zijn de Amerikaanse grenzen sinds 8 November 2021 weer open. Ik moedig iedere Nederlander aan om een kijkje te komen nemen zodat men zich kan voorbereiden wat er voor hen in het verschiet ligt. Voor iedereen die deze kans niet heeft, volgt hieronder een korte impressie.

Waar is onze 21e -eeuwse Franklin D. Roosevelt?

Het is Zaterdag 13 November. Over de East River kijk ik vanaf de boulevard in Domino Park uit naar de weergaloze gebouwen op Manhattan. De “FDR Drive” omlijnt de oostzijde van het eiland als belangrijke verkeersader. De autoweg is vernoemd naar Franklin D. Roosevelt. Het was FDR die in 1933 tijdens zijn inauguratie sprak:

“So, first of all, let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is … fear itself — nameless, unreasoning, unjustified terror which paralyzes needed efforts to convert retreat into advance.”

In de context van de grote depressie zijn dit de relativerende woorden, die we vandaag meer dan nodig hebben om uit de corona angst-verlamming te komen. Echter is het de burgemeester van New York, Bill de Blasio, die maar al te graag angst aanjaagt en vaccinaties aanmoedigt met gratis hamburgers. Donut-fabrikant Krispy Kreme grijpt de corona situatie met beide handen aan voor een stukje corporate marketing: gratis donuts als je je laat vaccineren. Iedereen mag door met zijn ongezonde levensstijl zolang de prik maar wordt gezet. Amerika moet blijven verdienen en “iets niet doen” is moeilijk commercieel te maken. De snelweg kan wat mij betreft beter zo snel mogelijk hernoemt worden, want de oud-president heeft zich de afgelopen twee jaar al waarschijnlijk meer dan eens omgedraaid in zijn graf.

Angst op het werk

Ik loop noordwaarts over de boulevard langs de oude Domino Suiker fabriek. Het prachtige gebouw wordt gerenoveerd tot kantoorpand. Ik vraag me af of het de investering waard is, want de kantoor cultuur lijkt al lang verziekt te zijn in de stad. Verschillende bedrijven verplichten ongevaccineerde werknemers een mondkapje te dragen op kantoor. Zo wordt de angst pandemie op de werkvloer uitgespeeld over dezelfde gepolariseerde lijn als de politiek. De maskers lijken wetenschappelijk ongefundeerd te zijn en daarmee een vals gevoel van veiligheid te geven, maar dat is geaccepteerde nevenschade voor een van de belangrijkste pressiemiddelen voor het grootschalige vaccinatie-programma. Wel zo makkelijk voor de andere collega’s om te zien waar het gevaar vandaan komt. Er overp raten mag niet, want het ligt allemaal te gevoelig. Zolang iedereen maar weet wie er zogenaamd een gevaar voor de samenleving vormt.

Angst in het openbaar

Ik loop verder langs de luxe appartementengebouwen die dit deel van Williamsburg hebben veranderd van hipster-epicentrum tot toevluchtsoord van bankiers en hun gezinnen. Twee ouders lopen mij met een baby in de kinderwagen voorbij. Het kind van nog geen jaar oud draagt in tegenstelling tot zijn angstige ouders een masker. Het kind is immers nog niet gevaccineerd en vormt daarmee een gevaar voor zichtzelf en anderen. De frisse lucht vanaf de East River waait het kind voorbij. De ouders worden warm bij de gedachte dat de FDA-approvals voor vaccinaties zich steeds sneller uitbreiden.

Bij Gran Torino, een hip restaurant op Berry Street, dienen gasten als onderdeel van het New Yorkse 1G beleid hun vaccinatiebewijs en paspoort te laten zien. De gasten krijgen een sticker van de host met het verzoek om deze zichtbaar op hun kleding te dragen. De sticker leest: “I am vaccinated”. Lachend worden de stickers opgeplakt en de eerste drankjes worden besteld. De gasten laten ondertussen de onzinnigheid van dit beleid compleet aan zich voorbij gaan. Ongevaccineerden hebben immers geen plek meer in de openbare samenleving van New York City en komen restaurants niet meer binnen. Toch voelt het management van Gran Torino zich genoodzaakt om een ongefundeerd gevoel van veiligheid voor hun nietsvermoedende gasten te versterken met deze waanzinnige sticker. Vaccinatie lijkt in in New York een “badge-of-honor” geworden in de strijd tegen een virus met een gevaar dat totaal uit proporties is getrokken.

Angst bij vrienden

Mijn telefoon gaat af en ik stop langs de kant van de weg om het appje te lezen. Het is van een vriendin die deze avond haar verjaardag viert. Een last minute verzoek in de groepsapp waar alle gasten van die avond onderdeel van zijn, luidt als volgt: ‘Graag een vaccinatiebewijs of een negatieve test voorafgaande het feest in leveren.’ Met begrip voor de angst die veel mensen nog steeds hebben, poog ik het bizarre verzoek te verantwoorden, maar besluit vervolgens de gastvrouw een bericht te sturen dat ik er vanavond niet bij zal zijn gezien het in mijn ogen beledigende toegangsbeleid. Op het verzoek tot testen of vaccinatie is al heel wat af te dingen, maar de controle daarvan in vriendelijke sfeer gaat nog een stap verder. Ik vraag me af wat voor mensen de jarige-job heeft uitgenodigd waarvoor zij deze burger-controle noodzakelijk acht. Ze laat me weten dat het een kleine moeite is om de veiligheid te waarborgen. Ik heb geen zin meer in haar feest.

Angst in Nederland

Vanuit New York City volg ik de situatie in Nederland op de voet. Ook in Nederland lijkt angst voor het virus nog steeds bij te dragen voor het draagvlak van de kortzichtige paniek maatregelen en de opeenstapeling van onlogische verhalen vanuit het kabinet. Angst is een slechte raadgever, maar angst lijkt de afgelopen twee jaar de huis-consultant van het Nederlandse volk geweest te zijn. Mensen zijn vooral bezig met het terug winnen van hun vrijheden en gaan voorbij aan het feit dat die in de eerste plaats nooit ontnomen hadden hoeven worden. Individuele vrijheid mag nooit boven volksgezondheid staan, maar in tegenstelling tot wat overheden beweren is de volksgezondheid in mijn ogen totaal nooit in het geding geweest. De middelen zijn erger dan de kwaal. Waar het middel in dit geval niet het vaccin is maar het pakket aan destructieve maatregelen.  De obsessie rondom veiligheid dringt door tot in de diepste groeven van de samenleving en maakt meer kapot dan ons lief zou moeten zijn. Dit alles aangewakkerd door overheden en instanties die tot voor kort in mijn ogen redelijkerwijs te vertrouwen waren. Die tijd lijkt voorbij te zijn nu de cijfers al weken worden misbruikt om beleid door te voeren. Ik vraag me soms hard op af of ik nog terug wil komen naar Nederland. Mijn probleem is echter dat het hier in New York niet veel beter is.

Maatregelen tegen angst

Er zijn een aantal maatregelen die ik heb genomen om de angst geen kans te geven. Ik lees al jaren geen kranten, heb dit jaar mijn TV ingeruild voor een piano en heb mijn social-media accounts verwijderd. Ik sport, ben veel buiten en eet bewust. Informatie haal ik uit boeken en artikelen. Af en toe spiek ik op mijn telefoon nog op de bekende online pers-kanalen. Ik verbaas me over de afgang van de Nederlandse journalistiek in dit debacle.

Ik ben geschrokken hoe makkelijk mensen om de tuin te leiden zijn onder invloed van angst, zelfs als de waarheid vlak onder het oppervlakte ligt. Het is triest dat het zo ver heeft moeten komen, maar het is een realiteit die we allen onder ogen moeten zien om onszelf uit de modder te trekken. Verplichte vaccinatie op de werkvloer is binnenkort een feit voor een deel van de Amerikaanse bedrijven en het gaat niet veel meer opbrengen dan een hoop ontslagen en een grotere tweedeling in de samenleving. Nederland gaat straks met 2G dezelfde kant op. De angst voor het virus heeft bij mij al geruime tijd plaats gemaakt voor grote zorgen om de richting waar de Nederlandse maatschappij naartoe beweegt.

 

Duitse advocate doet zeer dringende oproep: ‘Word eens wakker uit je corona-coma!’

in Mens en Dier 14 april 2021 

 

Op zondag 11 april deed Beate Bahner, advocate en lid van de Anwälte für Aufklärung, een dringende oproep aan het Duitse volk. Haar boodschap had betrekking op het wetsvoorstel waarmee het Duitse kabinet zelf een lockdown kan afkondigen.

Als het aantal coronabesmettingen ergens drie dragen in een week tijd boven de 100 per 100.000 inwoners komt, dan wordt aan de ‘federale noodrem’ getrokken. Er komt in de stad of regio een avondklok tussen 21.00 uur en 05.00 uur, niet-essentiële winkels gaan dicht en mensen mogen thuis maximaal één bezoeker ontvangen. Bij 200 besmettingen sluiten ook de scholen.

Mensen die de maatregelen overtreden, riskeren een boete tot 25.000 euro of een gevangenisstraf tot vijf jaar. “Hallo Duitsland, is dit werkelijk jullie rechtsstaat?” De advocate sprak van ‘willekeur en machtsmisbruik’.

Grootste bedrog uit de geschiedenis van de geneeskunde

“Alle scholen en universiteiten gesloten. Alle winkels gesloten. Iedereen thuiswerken. Alle sportscholen gesloten. Alle musea, theaters en concertgebouwen gesloten. Alle feesten verboden. Zingen verboden. Dansen verboden. Bijna alle contacten verboden,” zei Bahner.

Als 100 per 100.000 inwoners positief testen, zijn 99.900 mensen niet besmet, aldus de advocate. En ook van die 100 mensen die positief getest zijn, is 99 procent gezond. “De PCR-test is het grootste bedrog uit de geschiedenis van de geneeskunde en kan geen coronabesmetting aantonen.”

Het is volgens haar volstrekt zinloos om je meerdere keren per week te laten testen op corona. “Je gaat toch ook niet regelmatig naar het kerkhof om te kijken of je gestorven bent zonder dat je het in de gaten had? Je gaat toch ook niet drie keer per week naar de radioloog om te kijken of je een been hebt gebroken zonder dat je het merkte?”

Corona-coma

“Duitsland, word eens wakker uit je corona-coma! Word eindelijk wakker! Of wil je dat jouw kinderen en kleinkinderen in een wereld leven waarin alles gesloten is? Waarin alles dood is? Alles in quarantaine? Achter je computer? En de rest van de tijd met een mondkapje op? En veel afstand?”

Begin vorig jaar sprak de advocate zich openlijk uit tegen het coronabeleid. Ze publiceerde ook een 19 pagina’s tellende analyse getiteld ‘Waarom de lockdown ongrondwettig en het grootste schandaal uit de naoorlogse Duitse geschiedenis is’. Ze werd vervolgens hardhandig gearresteerd en opgesloten in een psychiatrische inrichting.

https://youtu.be/k5xjyxfNM-A

 

 

Lockdown voor ongevaccineerden! Oostenrijk sluit 35 procent van haar inwoners bijna volledig uit om deel te nemen aan de samenleving

 

 

 

 

 

Lege stoeltjesliften in een wintersportgebied in Oostenrijk. Bron: bez_bretelky / Shutterstock
14 november 2021

 

 

 
 
 

Oostenrijk gaat ongevaccineerden bijna volledig buitensluiten van de samenleving. Als een van de eerste landen in Europa mogen inwoners zonder coronavaccin alleen nog naar hun werk of naar de supermarkt. De Oostenrijkse regering hoopt hiermee de vaccinatiegraat omhoog te schroeven. Ongeveer 35 procent van de Oostenrijkse bevolking kan dus bijna geen kant meer op.

Het zat er al een tijdje aan te komen in het hedendaagse Oostenrijk. Inmiddels is het Alpenland getransformeerd in een totalitaire vacciniatiestaat. Het coronavaccin werd niet zo lang geleden nog aangeprezen als een vrije en persoonlijke keuze. Dat is het inmiddels al lang niet meer. De Oostenrijkse christendemocratische bondskanselier Alexander Schallenberg accepteert geen ongevaccineerden (vanaf 12 jaar en ouder) meer in zijn land.

Archieffoto Oostenrijk: De uitreisbeperkingen worden gecontroleerd door de politie in Oostenrijk. Bron: Spitzi-Foto / Shutterstock

Miljoenen Oostenrijkers mogen vanaf maandagochtend alleen nog de deur uit voor werk of om een boodschap te doen bij de buurtsuper. Ironisch genoeg meldt de Oostenrijkse regering er ook nog bij dat ongevaccineerden wél de deur uit mogen om een coronavaccin te halen.

Nederland volgt Oostenrijk op grote lijnen
Ook in Nederland zijn ze binnenkort van plan om iedereen zonder vaccin uit te sluiten. Nog niet middels een lockdown voor ongevaccineerden, maar wel door een coronapas te gaan verplichten om toegang te krijgen tot de samenleving. Het zogeheten ´testen voor toegang´ zal daarbij verleden tijd zijn. Uitzondering op de nieuwe regels is wanneer je eerder besmet bent geweest en inmiddels genezen van het coronavirus. Ook dan ben je weer welkom in de maakbare samenleving van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge.

 

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft geen goed woord over voor het naderende 2G-systeem in Nederland. “Het 2G-systeem doet denken aan de zwartste pagina van onze geschiedenis”, aldus De Hond in een kritische publicatie op de website van De Dagelijkse Standaard. Ook FVD-leider Thierry Baudet is uiterst sceptisch over de plannen van het demissionaire kabinet Rutte III en roept op tot “verzet, voordat het te laat is.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het uitsluiten van mensen -om welke redenen dan ook- past niet binnen een democratische samenleving. Alleen, behalve een steeds groter wordende tweedeling onder de bevolking (gevaccineerden versus ongevaccineerden) lijkt nu ook onze geloofwaardigheid en (nog ernstiger) onze rechtsstaat te worden aangetast.

 

In Taiwan zijn inmiddels meer mensen overleden na vaccinatie dan door corona

in Buitenland 15 oktober 2021 

 

In Taiwan zijn inmiddels meer mensen na de coronavaccinatie gestorven dan door het virus zelf, meldt NTD News. De Taiwanese gezondheidsautoriteiten lieten weten dat er tot maandag 865 mensen waren overleden na het vaccin. Het aantal coronadoden lag op dat moment op 845.

Mensen worden in Taiwan gevaccineerd met AstraZeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech en het in eigen land ontwikkelde vaccin Medigen.

Proefkonijn

De politieke oppositie hekelde de snelle goedkeuring van Medigen. Volgens de Kuomintang, de partij die decennialang de macht had, gebruikt de regering de bevolking als ‘proefkonijn’.

In het Aziatische land heeft bijna 60 procent van de bevolking minstens één prik gehaald. Slechts een vijfde van de inwoners is volledig gevaccineerd.

Van de 865 sterfgevallen na vaccinatie zijn meer dan 600 terug te voeren op het AstraZeneca-vaccin en bijna 200 op de Moderna-prik.

Kijk: Aantal ‘coronadoden’ schiet in tientallen landen omhoog na uitrol vaccins

in Buitenland 8 oktober 2021 

De Britse data-analist Joel Smalley plaatste onlangs een filmpje op social media waarin hij op basis van gegevens van de Johns Hopkins-universiteit laat zien dat het aantal coronadoden in tientallen landen explosief is gestegen na de uitrol van het vaccin.

Smalley zette het filmpje onder andere op Twitter: de blauwe lijn staat voor het aantal coronadoden vóór de uitrol van het vaccin en de rode lijn voor het aantal coronadoden ná de uitrol van het vaccin.

Forse pieken

Het filmpje toont forse pieken in het aantal coronadoden nadat het coronavaccin op grote schaal werd ingezet. Smalley verzamelde gegevens uit 40 landen. Een vaccin-emoji geeft aan op welk moment de coronaprik in een land werd geïntroduceerd.

Je kunt de video ook op YouTube bekijken:

[Infowars]

https://twitter.com/i/status/1442059898582355969

https://youtu.be/WR-pqrMWu3E

 

Wales: 87% van de ziekenhuispatiënten met corona is gevaccineerd

in Buitenland 8 oktober 2021 

 

Uit gegevens die zijn gepubliceerd in Wales blijkt dat twee weken geleden maar liefst 87 procent van alle nieuwe coronapatiënten gevaccineerd was. Dat terwijl zo’n 70 procent van de inwoners ‘volledig gevaccineerd’ is.

De gegevens laten ook zien dat 63 procent van de mensen die positief testten op corona gevaccineerd was. In 99 procent van de gevallen ging het om mensen onder de 60 jaar.

Met andere woorden: slechts 13 procent van de mensen die met corona in het ziekenhuis belandden, was ongevaccineerd.

 

Media nemen dat klakkeloos over

Toch houden Britse gezondheidsagentschappen vol dat de vaccins effectief zijn en beschermen tegen ziekenhuisopname. De media nemen dat klakkeloos over.

De BBC kopte: ‘Covid-19 in Wales: een derde van de positieve gevallen is ongevaccineerd’. De Britse publieke omroep schreef dat ‘bijna 13 procent van de ziekenhuispatiënten met corona ongevaccineerd was’.

De BBC had natuurlijk ook kunnen schrijven: ‘Covid-19 in Wales: twee derde van de positieve gevallen is gevaccineerd’. En dat ‘87 procent van de ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd is’. Maar dat komt de vaccinatiebereidheid niet ten goede, zou Hugo de Jonge zeggen.

Weinig tot geen verschil

Volgens de BBC liggen er zoveel gevaccineerden met corona in het ziekenhuis omdat er zoveel mensen gevaccineerd zijn. Ja, echt.

Ook beweert de BBC dat het vaccin werkt omdat er afgelopen winter vier keer zoveel mensen in het ziekenhuis lagen als nu. Dat klopt, maar als je de cijfers die nu bekend zijn vergelijkt met die van september vorig jaar – toen er nog geen vaccin was – dan is er weinig tot geen verschil

Spaanse regio maakt coronavaccinatie verplicht: boetes tot 60.000 euro

in Buitenland 24 februari 2021

In de Spaanse regio Galicië, waar een kleine drie miljoen mensen wonen, is een vaccinatieplicht ingevoerd. Personen die zonder geldige reden de coronavaccinatie weigeren, krijgen een boete van tussen de 1000 en 3000 euro. President Feijoo werkte sinds november vorig jaar aan het wetsvoorstel, meldt INSpanje.nl.

In sommige gevallen wordt de overtreding zwaarder bestraft, bijvoorbeeld als de vaccinatie wordt geweigerd door mensen die ‘een groot risico voor de volksgezondheid vormen’. In dat geval kan de boete oplopen tot 60.000 euro. De maatregel zal 24 uur na publicatie in het officiële staatsblad van de regio in werking treden. De wet maakt het ook mogelijk om iemand te verplichten in thuisquarantaine te gaan.

Mediaondernemer Michael Pilarczyk reageert: “60.000 euro boete als je geen vaccin neemt. Het komt gewoon in de wet, in Spanje. Geldt dat ook voor toeristen, of mag je zonder prik sowieso nooit meer vliegen of op vakantie? Lang leve de vrijheid van de dictatoriale nieuwe wereld.”

 

Duitse artsen tegen Merkel: ‘Stop met de bangmakerij over corona’

in Buitenland 9 november 2020 

 

De media en politici waarschuwden dat het coronavirus in Duitsland zou leiden tot honderdduizenden doden. Dat is niet gebeurd, schrijven meer dan 30 artsen in een open brief aan bondskanselier Angela Merkel.

De meeste mensen die besmet raken met het virus krijgen milde klachten. De ziekenhuizen zijn leger dan ooit. De ic’s zijn nooit overbelast geweest, benadrukken de artsen. Ze voegen toe dat dit virus ongeveer net zo erg is als de jaarlijkse griep. In het griepseizoen van 2017/2018 stierven er in Duitsland bijvoorbeeld 27.000 mensen aan griep. Er zijn in Duitsland, dat inmiddels weer deels op slot is, tot nu toe ruim 11.000 coronadoden gemeld. “Covid-19 vormt al maanden geen bedreiging meer voor het Duitse volk.”

De artsen pleiten er dan ook voor om weer terug te keren naar normaal, een leven zonder beperkingen, angst en hysterie. De gevolgen van de angst die wordt aangewakkerd zijn volgens hen veel ingrijpender dan de schade als gevolg van Covid-19.

Natuurlijke immuniteit is het beste wapen

De groep wil dat onafhankelijke experts alle beschikbare gegevens gaan bestuderen en dat ondoeltreffende en schadelijke coronamaatregelen per direct worden opgeheven. Deze experts moeten volgens de artsen ook onderzoeken of het massale testen überhaupt nut heeft. In Duitsland worden momenteel 1,1 miljoen coronatests per week uitgevoerd, waarvan 99,3 procent negatief. Kosten: 82,5 miljoen euro.

“Vooral kinderen en jongvolwassenen moeten in contact komen met virussen om het immuunsysteem te trainen. Coronavirussen hebben altijd bestaan en zullen altijd blijven bestaan. Natuurlijke immuniteit is het beste wapen.”

De artsen roepen politici en medische professionals op te stoppen met het aanwakkeren van angst via de media. Je moet mensen niet onnodig bang maken, zeggen ze.

 

'

Nicaragua zag af van lockdowns en mondkapjes, en verpletterde het coronavirus

in Buitenland 2 april 2021

 

Nicaragua ging niet in lockdown en maakte mondkapjes niet verplicht. Toch verpletterde het land het coronavirus. In Europa worden ondertussen nieuwe lockdowns ingesteld, wat gepaard gaat met felle protesten. Waarom leren we niets van landen waar geen lockdowns zijn afgekondigd en die het toch uitzonderlijk goed hebben gedaan?

Daniel Ortega, de president van Nicaragua, zei dat inwoners van zijn land zelf mochten kiezen. Wil je een mondkapje dragen? Prima. Wil je geen mondkapje dragen? Ook prima. Hetzelfde gold voor bedrijven. Wil je openblijven? Geen probleem.

Dag in dag uit konden we in de media lezen dat dergelijk beleid zeer schadelijk zou zijn. Ortega werd hard aangevallen. Sommige kranten schreven zelfs dat hij mensenrechten schond door geen lockdowns in te stellen.

Politiegeweld

In het medische tijdschrift The Lancet verscheen een artikel waarin de corona-aanpak in Nicaragua werd vergeleken met die in buurlanden El Salvador en Honduras, waar wel strenge maatregelen van kracht waren.

Nayib Bukele, de president van El Salvador, zei dat mensen in zelfisolatie moesten gaan. De lockdown in dat land werd gehandhaafd door bendes met knuppels, schreef de Los Angeles Times. In Honduras leidde de avondklok tot veel politiegeweld: meer dan 1000 mensen werden gearresteerd en bijna 900 auto’s in beslag genomen.

Horen we niets over

Desondanks lag het aantal besmettingen in beide landen veel hoger dan in Nicaragua. Ook de coronasterfte lag in Honduras en El Salvador veel hoger.

Hier horen we niets over, want dit is niet de uitkomst waar de media en farmaceutische bedrijven op hadden gehoopt, stelt onderzoeksjournalist Ben Swann. “Uit de data blijkt dat mondkapjes en lockdowns niet beschermen tegen de verspreiding van corona. Daarnaast blijkt dat landen die geen strenge maatregelen afkondigden er beter vanaf kwamen dan landen die dat wel deden.”

https://youtu.be/0mFGOFQd97Y

 

Zonder vaccinatie, zonder massale sterfte: Oekraïne heeft groepsimmuniteit bereikt!

in Buitenland 11 februari 2021 11:40 32 Reacties

De Oostenrijkse publieke omroep ORF meldde afgelopen week dat 44 tot 60 procent van de Oekraïense bevolking in januari antistoffen tegen het coronavirus had. Er werden in totaal 140.000 antilichaamtesten afgenomen. In juli vorig jaar had negen procent van de bevolking antistoffen, in oktober was dat al 33 procent. Oekraïne heeft mogelijk al groepsimmuniteit bereikt.

De coronamaatregelen zijn in Oekraïne lang niet zo streng als in Nederland. De restaurants zijn daar elke dag geopend van 07.00 uur tot 23.00 uur. Het coronavirus liet op zijn reis door het land geen spoor van dood en verderf achter: massale sterfte bleef uit.

Groepsimmuniteit is het doel

De strategieën van de overheid zijn erop gericht om groepsimmuniteit te bereiken. Die kun je enerzijds opbouwen door besmet te raken met het virus en antilichamen aan te maken, en anderzijds door vaccinaties. Het is nog niet duidelijk hoelang je immuun bent als je besmet bent geweest of als je volledig gevaccineerd bent.

50-70 procent

In maart 2020 zei immunoloog Ursula Wiedermann-Schmidt van de Medische Universiteit Wenen tegen ORF dat 50 tot 70 procent van de bevolking besmet moet zijn geweest om natuurlijke immuniteit op te bouwen. Vanaf dat moment zou het coronavirus zich niet meer kunnen verspreiden, aldus de immunoloog.

Geen vaccin nodig?

In Oekraïne komt het vaccineren moeizaam op gang. Er zijn 1,9 miljoen doses besteld in China en het land weigert het Russische vaccin. Op deze manier kan groepsimmuniteit niet worden bereikt in Oekraïne, waarschuwde nieuwszender Tagesschau onlangs. Maar Oekraïne heeft dus al groepsimmuniteit bereikt of is heel dichtbij.

Geen massale sterfte

Het land telt op dit moment zo’n 23.000 coronadoden. Dat betekent dat 0,06 procent van de bevolking is overleden met corona. Ter vergelijking: in Nederland stierven zo’n 14.000 mensen met corona. Dat is 0,08 procent van de bevolking. De Oekraïners komen dus zonder veel kleerscheuren door de coronacrisis heen.

 

 

Succesaanpak IJsland: heel veel testen en voorzichtige eilandbewoners

“(…)Basisscholen en veel restaurants zijn nooit dicht geweest…”
https://nos.nl/collectie/13841/artikel/2332882-succesaanpak-ijsland-heel-veel-testen-en-voorzichtige-eilandbewoners

 

Artsen en wetenschappers doen oproep aan Duitse regering

 

“Volledige en onmiddellijke opheffing alle maatregelen”

De Duitse “Vereniging van Artsen en Wetenschappers voor Gezondheid, Vrijheid en Democratie” doen een dringende oproep aan de regeringen van de Bondsrepubliek en de deelstaten. Ze eisen nakoming van hun verplichting om te handelen in het belang van de bevolking. De maatregelen dienen onmiddellijk en volledig opgeven te worden.

In de open brief van de vereniging staat dat bij het nemen van de maatregelen ongetwijfeld naar eer en geweten gehandeld is met als doel de bevolking beschermen. “Op basis van de huidige stand van kennis is het nu echter hoog tijd dat de beleidsmakers aan de bevolking toegeven dat de maatregelen onzinnig, disproportioneel en geen wetenschappelijke basis hebben. Indien de maatregelen voortduren, moet aangenomen worden dat niet gehandeld wordt in het welzijn van de bevolking.”, aldus de vereniging.

Indien aan de oproep geen gevolg gegeven wordt, zal de organisatie een onderzoek eisen om de verantwoordelijke beleidsmakers en adviseurs ter verantwoording te roepen. De vereniging roept de Duitse bevolking op om in verzet te komen tegen de maatregelen. “Dit is het recht van elke burger”, aldus de artsen en wetenschappers.

Initiatiefnemers zijn onder meer wetenschapper en emeritus prof. Sucharit Bhakdi van de Johannes Gutenberg Universiteit Mainz en de directeur van het Instituut voor openbare financiën Prof. Dr. Stefan Homburg van de Leibniz Universiteit Hannover. Homburg heeft eerder een oproep gedaan aan het Duitse openbare ministerie tot een strafrechtelijk onderzoek en bewijsmiddelen veilig te stellen. De vereniging heeft inmiddels meer dan 16.000 leden en heeft als doel de rechtsstaat en democratie te beschermen met geweldloze middelen.
Meer lezen

Herzlich Willkommen

Download

 

Positief getest op antistoffen en je mag terug in de maatschappij

Germany will issue coronavirus antibody certificates to allow quarantined to re-enter society

Researchers to test thousands for immunity as Berlin plans exit strategy for pandemic lock down

German researchers plan to introduce coronavirus ‘immunity certificates’ to facilitate a proper transition into post-lockdown life, as Chancellor Angela Merkel’s handling of the crisis has led to a boost in the polls. The antibodies will indicate that the test participants have had the virus, have healed and are thereby ready to re-enter society and the workforce. The researchers plan to test 100,000 members of the public at a time, issuing documentation to those who have overcome the virus.
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/29/germany-will-issue-coronavirus-antibody-certificates-allow-quarantined/

 

Duitse huisarts schudt mensen wakker: ‘Dit zit er achter de coronacrisis’

In de Duitse stad Oldenburg wordt al wekenlang iedere zaterdag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Afgelopen zaterdag deed ook huisarts Katrin Korb mee aan het protest. Ze is naar eigen zeggen woedend omdat men angst gebruikt om controle uit te oefenen.

“Daar teert het gezondheidssysteem op,” zei de arts tijdens haar speech. Ze voegde toe dat geld en macht hierbij een rol spelen. Korb uitte ook kritiek op de farmaceutische industrie en de artsenlobby.
lees verder in het Nederlands:

https://www.ninefornews.nl/huisarts-schudt-mensen-wakker-dit-zit-er-achter-de-coronacrisis/

En anderen:

https://youtu.be/dwJSNPz_8uk

Bezorgde Duitse huisarts:

Je neemt het, zie er helaas weinig van, kijk naar Duitsland daar dendert de Corona trein sneller door dan hier. Werkgevers die nu verplicht hun werknemers moeten vaccineren en een arts die verklaart wat de definitieve schade is van een Corona vaccinatie. Aan allen die het nog steeds weigeren te geloven...

Tot 31 juli 2021 moeten alle werkgevers in Duitsland de vaccinatiebescherming van hun werknemers kunnen aantonen .
(Ärzteblatt) .

Dus de samenzweringstheorieën zijn waarschijnlijk waar...?!

Ook hier weer een uitleg van het vaccin van een dokter die ik niet ken, maar ik ben er 100% zeker van dat hij de Hippocrates-eed heeft begrepen.

(Vertaald vanuit het Duits:)
"Aan al mijn patiënten:

Nu al wil ik uw aandacht vestigen op belangrijke zaken met betrekking tot een aanstaande Covid-19 vaccinatie:

In de afgelopen 20 jaar kwamen patiënten die na vaccinaties klachten hadden ontwikkeld steeds weer naar mij toe, die ik toen moest behandelen. Natuurlijk waren dergelijke kunstmatig veroorzaakte symptooms/ziekten altijd een bijzondere uitdaging in individuele gevallen en iets moeilijker te behandelen dan de overheersende ziekten die voortkomen uit de aard van de patiënt, d.w.z. van natuurlijke oorsprong zijn.

Omdat de gevolgen van vaccinatie tot nu toe echter vooral gebaseerd waren op de reeds vaak genoemde adjuvantia (boosters van werkzame stoffen, ook wel boosters genoemd), waarvan het lichaam de uitscheiding in individuele gevallen niet aankon en daarom een overeenkomstige lichte tot ernstige symptomatologie ontwikkelde, was een homeopathische therapie waarbij de individuele vitale kracht werd gestimuleerd om de giftige stoffen uit het lichaam uit te scheiden uiteindelijk succesvol en verdwenen de gevolgen van de vaccinatie, al was het vaak pas na vele maanden.

Door de nieuwe werkingswijze van het toekomstige coronavirusvaccin zullen dergelijke genezingssuccessen in de toekomst echter niet meer mogelijk zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van de vaccinatie grijpen de zogenaamde mRNA-vaccins van de laatste generatie rechtstreeks in het genetisch materiaal van de mens/patiënt in en veranderen zo het individuele genetische materiaal in de zin van een tot nu toe verboden, zelfs criminele, genetische manipulatie. Deze interventie kan worden vergeleken met die van genetisch gemanipuleerd voedsel, die ook zeer controversieel is. Aangezien de media en de politici de kwestie momenteel bagatelliseren en zelfs onbezonnen pleiten voor een dergelijke nieuwe vorm van vaccinatie om terug te kunnen keren naar de normaliteit, is een dergelijke vaccinatie problematisch in termen van gezondheid, morele en ethische kwesties en ook in termen van genetische schade, die, in tegenstelling tot de schade die is veroorzaakt door eerdere vaccinaties, nu onomkeerbaar, onomkeerbaar en onherstelbaar zal zijn.

Beste patiënten, na zo'n nieuwe mRNA-vaccinatie zullen ze de symptomen van de vaccinatie niet meer op een alternatieve manier kunnen laten genezen. Ze zullen met de gevolgen moeten leven, omdat ze niet meer kunnen worden behandeld door simpelweg giftige stoffen uit het menselijk lichaam te verwijderen, net zoals men een persoon met een genetische afwijking (bijvoorbeeld een kankerpatiënt) niet kan behandelen. b.v. trisomie 18 of 21, Klinefelter-syndroom, Turnersyndroom, genetische hartziekten, hemofilie, cystische fibrose, Rett syndroom etc.), omdat de genetische afwijking ooit voor altijd aanwezig blijft!

In gewone taal betekent dit: Als u na een mRNA-vaccinatie een vaccinatiesymptomatologie ontwikkelt, zal noch ik, noch een andere therapeut u kunnen helpen, omdat de schade van de vaccinatie genetisch onomkeerbaar is.

Naar mijn mening vormen deze nieuwe vaccins een misdaad tegen de menselijkheid die nog nooit eerder in zo'n brede vorm in de geschiedenis is gepleegd.

Zoals Dr. Wolfgang Wodarg, een ervaren arts, het gisteren zei:

In werkelijkheid is dit "veelbelovende vaccin" voor de overgrote meerderheid van de mensen in feite een verboden genetische manipulatie!

Door Dr. Kaiser (huisarts uit Parsberg)

 

IERLANDS CORONA-PASPOORT

https://www.youtube.com/watch?time_continue=145&v=U88ZKJhztiM&feature=emb_logo

 

In ITALIË, een land waar het antibiotica gebruik veel hoger ligt als bij ons (Spanje etc. idem), met als gevolg een flinke aanslag op het immuunsysteem, had in eerste instantie de meeste sterfgevallen. Echter tot nu toe had 99 % van de overledenen ook andere ziekten (gehad). Daarbij sterven er jaarlijks in Italië 10.000 mensen aan ziekten opgelopen in ziekenhuizen vanwege de slechte hygiëne etc. Men sterft daar m.n. niet aan corona, maar met corona. Van belang is te kijken hoe cijfers worden geïnterpreteerd en of ze correct worden gebruikt.

More than 99% of Italy’s coronavirus fatalities were people who suffered from previous medical conditions, according to a study by the country’s national health authority.

After deaths from the virus reached more than 2,500, with a 150% increase in the past week, health authorities have been combing through data to provide clues to help combat the spread of the disease.

Prime Minister Giuseppe Conte’s government is evaluating whether to extend a nationwide lockdown beyond the beginning of April, daily La Stampa reported Wednesday. Italy has more than 31,500 confirmed cases of the illness.

Italy Coronavirus Deaths

 

By prior illnesses (%)

Source: ISS Italy National Health Institute, March 17 sample

The new study could provide insight into why Italy’s death rate, at about 8% of total infected people, is higher than in other countries.

 

The Rome-based institute has examined medical records of about 18% of the country’s coronavirus fatalities, finding that just three victims, or 0.8% of the total, had no previous pathology. Almost half of the victims suffered from at least three prior illnesses and about a fourth had either one or two previous conditions.

More than 75% had high blood pressure, about 35% had diabetes and a third suffered from heart disease.

 

Threat to the Elderly

The median age of the infected is 63 but most of those who die are older.

Source: ISS Italy National Health institute, March 17 sample

 

The average age of those who’ve died from the virus in Italy is 79.5. As of March 17, 17 people under 50 had died from the disease. All of Italy’s victims under 40 have been males with serious existing medical conditions.

While data released Tuesday point to a slowdown in the increase of cases, with a 12.6% rise, a separate study shows Italy could be underestimating the real number of cases by testing only patients presenting symptoms.

According to the GIMBE Foundation, about 100,000 Italians have contracted the virus, daily Il Sole 24 Ore reported. That would bring back the country’s death rate closer to the global average of about 2%.

 

Artikel uit De Morgen (België):

Onze maatschappij is in de greep van een verhaal over een virus. Maar op welke feiten is dat verhaal gebaseerd?

Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent.

Het hoeft niet meer gezegd: onze maatschappij gaat door een ongeziene crisis. Een crisis waarvan we de politieke, economische, sociale en psychologische gevolgen nog niet kunnen inschatten. Ze is in de greep van een verhaal over een virus. Een verhaal dat ongetwijfeld op feiten gebaseerd is. Maar welke? 

We vingen voor het eerst een glimp op van ‘de feiten’ via een verhaal over een virus in China dat de lokale overheden tot de meest drastische maatregelen noopte. Hele steden werden in quarantaine geplaatst, in allerijl werden nieuwe ziekenhuizen gebouwd, figuren in witte pakken desinfecteerden de publieke ruimte, enzovoort. Hier en daar klonk dat de totalitaire Chinese staat over-reageerde en dat het nieuwe virus niet erger was dan een griep. Ook het omgekeerde werd gesuggereerd: dat het veel erger moest zijn dan men liet doorschemeren want dat geen enkele overheid anders dergelijke verregaande maatregelen zou treffen. Toen speelde alles zich nog ver van ons bed af en gingen we ervan uit dat het verhaal ons niet toeliet om de precieze feiten te kennen.

Tot het virus in Europa arriveerde. We registreerden nu zelf het aantal besmettingen en het aantal doden. Er werden beelden getoond van overvolle spoeddiensten in Italië, van colonnes legervoertuigen die lijken afvoeren, van ruimtes vol met doodskisten. Verhaal en feiten leken vanaf dan samen te vallen en onzekerheid maakte plaats voor zekerheid. 

Terecht? Dat is voor discussie vatbaar. Hoe bepaal je wie er sterft aan corona? Als iemand op gezegende leeftijd met wankele gezondheid het coronavirus krijgt en sterft, sterft hij dan aan dat virus? Is de laatste druppel meer de oorzaak van het overlopen van de emmer dan de eerste?

Idem dito voor het bepalen van het aantal besmette personen. Ook dat blijkt niet evident. Zoals onder anderen viroloog Marc Van Ranst zei: het reële aantal besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer hoger dan het aantal gediagnosticeerde besmettingen. Dat betekent onder andere dat de schatting van de mortaliteitsgraad, oftewel de gevaarlijkheid van het virus, enorm varieert: 100 besmette personen met 4 overlijdens geeft een mortaliteit van 4 procent; 1.000 besmette personen met 4 overlijdens geeft een mortaliteit van 0,4 procent. Als men van dat laatste getal vertrekt – dat statistisch gezien het correcte is – ziet het coronavirus er plots veel minder gevaarlijk uit. 

Hetzelfde geldt voor de ‘appreciatie’ van het aantal dodelijke slachtoffers. Op dit moment gaat men uit van 16.000 dodelijke slachtoffers wereldwijd. Is dat veel? Op het eerste gezicht wel. Tot je beseft dat er volgens The Lancet elk jaar tussen de 290.000 en de 640.000 mensen sterven aan de griep. Zestienduizend klinkt plots minder indrukwekkend.

Verhaal construeren

Het is belangrijk dat we stilstaan bij iets waar we ondertussen in paniek aan voorbij hollen: wat onze reactie op het virus bepaalt, zijn niet de feiten op zich maar wel het verhaal dat omtrent de feiten geconstrueerd wordt. Dat verhaal wordt geconstrueerd door hulpverleners die oprecht hun best doen, door mensen die hun medemensen niet willen zien lijden, door politici die de juiste beslissingen willen nemen, door academici die zo objectief mogelijke informatie willen verstrekken. Maar het verhaal wordt ook geconstrueerd door politici die onder druk staan van de publieke opinie en zich genoodzaakt voelen om krachtdadig op te treden, door leiders die de controle kwijt waren over de samenleving en nu door het virus de teugels weer in handen kunnen krijgen, door experts die hun onwetendheid moeten verbergen en de vlucht vooruit kiezen, door academici die een gelegenheid zien om zich te laten gelden, door de in de mens inherent aanwezige neiging tot hysterie en dramatiek, door farmaceutische bedrijven die een gouden kans ruiken, door media die gedijen op sensationele verhalen, door getuigenissen van unieke gevallen bij wie het ziekteverloop uitzonderlijk zwaar was…

Het verhaal wordt vooral geconstrueerd door een angst en een psychische ontreddering die al geruime tijd in alle geledingen van de maatschappij aan het groeien waren. In de jaren en maanden voor de uitbraak van de coronacrisis vielen de tekenen dat de maatschappij op een psychologische crisis afstevende nauwelijks nog te ontkennen. 

Ziekteverlof door psychisch lijden en gebruik van psychofarmaca volgden een exponentiële curve; de diagnose burn-out nam epidemische vormen aan en bedreigde het functioneren van hele organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen; het toekomstbeeld werd meer en meer getekend door pessimisme en perspectiefloosheid. Als onze samenleving niet zou worden weggespoeld door de wassende zeeën, dan wel door de vluchtelingenstroom. Het Grote Verhaal van deze maatschappij, het verhaal van de verlichting, leidde om het zacht uit te drukken niet langer tot het optimisme en positivisme van weleer. Vanuit een hedendaags psychoanalytisch perspectief is dat precies het punt waarop de angst zich situeert: het punt waar men niet langer zekerheid vindt in een verhaal over de eigen identiteit.

Mensbeeld

Dit is mijn stelling: deze crisis is in de eerste plaats een psychologische crisis, een massieve doorbraak van angst in de maatschappij. Angst wordt slechts in heel beperkte mate veroorzaakt door reële problemen, maar ze rechtvaardigt zichzelf door reële problemen te creëren. 

Die problemen voelen we nu al aan: op politiek vlak het oprijzen van de dictatoriale staat; op economisch vlak de recessie en het failliet van talloze bedrijven en kleine zelfstandigen; op sociaal vlak een blijvende aantasting van de (fysieke) band tussen mensen; op psychologisch vlak nog meer angst en depressie; en jawel, op lichamelijk vlak, in de nasleep van de psychologische en sociale stresstoestand, een collaps van de immuniteit en de fysieke gezondheid. Lees er de literatuur omtrent psychogene dood, placebo’s en hypnotische sedatie op na om u ervan te vergewissen hoe onvoorstelbaar sterk de impact van psychische factoren op lichamelijke ziekte en gezondheid kunnen zijn. Zonder dat we de spiraal van angst en psychisch onbehagen kunnen doorbreken waarin we als maatschappij al decennia aan het wegglijden zijn, kunnen virussen die nu nog relatief onschadelijk zijn in de toekomst wel degelijk ravages aanrichten.

We moeten de huidige angst als een probleem op zich beschouwen, een probleem dat zich niet laat herleiden tot ‘de feiten’ van ‘een virus’ maar een oorzaak op een volledig ander niveau heeft, op het psychologische niveau, het niveau van het (falen van het) Grote Verhaal van onze maatschappij. Het Grote Verhaal van onze maatschappij is het verhaal van de mechanistische wetenschap; een verhaal waarin de mens gereduceerd wordt tot een biologisch organisme. Een verhaal ook dat de psychologische en symbolische dimensie van het menselijke wezen totaal miskent. Dat mensbeeld is de kern van het probleem. Elke behandeling van welke epidemie ook die vanuit dit mensbeeld vertrekt, zal het probleem uiteindelijk alleen maar erger maken. Of zoals Einstein het stelde: men kan een probleem niet oplossen door hetzelfde soort denken dat het veroorzaakte.

Dit is de échte opgave waar we als individu en als maatschappij voor staan: een nieuw verhaal construeren, een nieuwe grond voor onze identiteit, een nieuwe grond voor onze maatschappij, een nieuwe grond voor het samenleven met anderen. Hannah Arendt had dat al door in 1954, dat het oude verhaal aan het aflopen was en dat we daarom geconfronteerd werden met “the elementary problems of human living-together”. Er moet niet in de eerste plaats een materiële barrière tegen een virus opgeworpen worden, maar wel een symbolische barrière tegen de angst. Dat in gedachten houden kan misschien helpen om op het juiste niveau te handelen in deze crisis.

https://www.topics.nl/onze-maatschappij-is-in-de-greep-van-een-verhaal-over-een-virus-maar-op-welke-feiten-is-dat-verhaal-gebaseerd-a14199835demorgen/da3df053d551e89256f0b20f1e4f5fb2477c97586738c48f733960aceb5bd269/?referrerUserId=faf31e83cd31423781468e043fb18cb4&context=playlist/m-992675781768474aa9fb72b6383b92a3/

 

 

 

What? Only 14 pandemic deaths out of 35 million people in a state in India? How did they do it?

June 6, 2020 By 

14 deaths out of a population of 35 million. How did they do it?

Kerala, in India’s south-west, has achieved what other countries could only dream of. Its Health Policy is simple yet powerful.

Not only do rates of infant mortality keep improving, but life expectancy also keeps getting better. Now, with such success with Covid-19, the world surely must ask: “What are they doing right?” The Kerala Health Policy has been described as respectful, sustainable and harmonious. These are huge adjectives for any public healthcare system.

Quite simply, the government encouraged people’s participation, respectfully listened to what their population asked of them and then acted upon it. It goes without saying, in the midst of this Coronavirus Pandemic, that only 14 deaths is just gobsmacking.

The statistics speak of success, even though Kerala faces the challenges of:

 • High unemployment rates
 • 35 million people in a geographically small state
 • High proportion of the elderly
 • Recent financial constraints due to two major floods and Nipah virus outbreaks in 2018 and 2019. 

How they did it

 

The government’s robust response in the pandemic included many not-so-small efforts designed to support and care for its people:

 • Each district was asked to dedicate two hospitals to Coronavirus patients, while each medical college set aside 500 beds. Separate entrances and exits were designated
 • Thousands of shelters for stranded migrant workers were built
 • Accredited Social Health Activists went house to house checking on people and delivered staples
 • Distributed millions of cooked meals to those in need
 • Encouraged the use of homeopathy by distributing millions of preventative medicines
 • Provided logistical support to quarantined people to access food and supplies
 • Offered counselling
 • Negotiated with Internet Service Providers to give better internet data packages for those in isolation.

The state has won praise for its handling of a pandemic that has overwhelmed other health systems in resource-rich countries like Europe and the USA which have suffered high mortality rates. 

Last edited 6/6/2020. The information in the table below is from news.google.com

 

 

 

 

Covid statistics in the state of Kerala (India) compared to USA, UK and India as of 2/6/2020

State or country Population Confirmed Cases Recovered Cases Deaths
Kerala 35 million 1,588 690 14
UK 66 million 283,311 N/A 40,261
USA 328 million 1,936,967 453,846 110,708
India 1.38 billion 236,657 114,073 6,642

What changes have been made by government of Kerala to improve healthcare facilities and achieve what many developing countries could only dream of:

 • Success with sanitation and drinking water provision
 • Kerala has the highest life expectancy in India of 72.5 years and 77.8 years for males and females respectively, due to general improvement in health care facilities
 • Kerala has the lowest infant mortality in India
 • In 1991, Kerala became the first totally literate state in India
 • Everyone is assured access to health care. A primary health care facility in every panchayat (an aggregation of villages), above 1000 in number. Most of them have government run facilities of modern medicine, homeopathy and Ayurveda. People can choose any system of medicine for their treatment. Out of 941 panchayats only 32 don’t have homeopathy at the moment
 • Accredited Social Health Activists
 • Rapid Action Epidemic Control Cell, Homoeopathy (RAECH) since 2004
 • 34 homeopathy hospitals in Kerala alone.

 map showing Kerala, a state in south west India where the Kerala Health Policy has been successful

Some pandemic questions remain unanswered 

Perhaps we can look at how Germany and South Korea tested widely to try to identify cases, compared to some countries such as India which offered testing (at least early on) to only people who had travelled or had close contact with a known case. But, this doesn’t help explain differences in mortality of coronavirus cases in different countries. 

It has also been suggested that because Asian and African populations have been exposed to many coronaviruses previously, it may have given them some cross-immunity. There are many questions but the facts remain and from them Kerala get the thumbs up.

The importance of people’s participation and community in health care

The success of the present system started in 1996 when the People’s Plan Campaign for decentralised governance was adopted. In a democratic way, the system relies on people’s participation in planning and decision-making regarding local development. Working groups on health bring together community members, health workers and experts in a forum to plan projects together. These bodies of local self-government exist alongside the state government. This arrangement has been decades in the making, beginning with social justice movements which prioritised the welfare of the ‘Malayali’ over narrow caste and communal identities.

Kerala’s health policy design has long been informed by listening and learning from people’s experience of healthcare, rather than treating people as passive ‘targets’ of interventions. The government relies on a combination of transparent communication, people’s participation and empathy. This has measured up to the challenges posed by health emergencies such as the nipah virus and the coronavirus pandemic.

Kerala learned a lot from the Nipah outbreak

Nipah virus outbreaks in Kerala showed everyone that transparency is an essential part of communication with the public. Regular information was unflinchingly given out about the number of people under observation, numbers tested and deaths. This was no small thing because whilst Nipah virus infection may be asymptomatic in humans it also may cause a fatal encephalitis and has been described as “sort of like a new-age plague.” Nipah has no known vaccine or cure.

How do you communicate this to your population and stir them into taking the necessary precautions at the same time as not wanting to scare them senseless. So the Kerala Government decided on the path of giving accurate information in the press. This is remembering that they have total levels of literacy and that there is state wide pride in reading the newspapers daily. Mainstream media was co-opted and in another plus for Kerala, journalists literally try hard to ensure as much as possible that sensationalism is avoided and instead the emphasis is on accurate health education.

Health activism in India

In Kerala, health care is easily accessible at the grassroots level in the form of Accredited Social Health Activists (ASHAs) who help people with minor ailments. The ASHA’s are local women who are chosen by the community. They work in their own village to help improve the health of their community and help increase access healthcare services.

Agi Mary Joseph is a Brisbane homeopath, who grew up in Kerala. She has seen first hand the impact the ASHA’s have on local people, especially marginalised people. She says “The ASHA’s are kind of like a volunteer but they do get paid. At present they are getting a minimum of RS 5000 a month. In rural areas there is one ASHA for every 1,000 people. They co-ordinate government health and social welfare programmes.” What is the ASHA worker training?  Agi Mary says “They are given training in modules, according to community needs. One ASHA I know has done 8 different modules so far – things like prenatal and postnatal care, communicable diseases etc. They look after pregnant women and babies and do home visits, in a very I’m-here-with-you way. People really like them, they  are well accepted. During the pandemic they have been going from house to house checking on people and delivering staples. At the beginning of the lockdown everyone, rich or poor, all got a kit of food. 15kgs of rice; tea; coffee; lentils; kerosene; hand sanitisers. This was initiated by the state government.”

Accredited Social Health Activists talking to Indian Village women

 

 

 

 

Kerala’s current health minister Shailaja the ‘Rockstar’

 

 

There have been articles saying that the Hon. Minister Shailaja Teacher who is the Minister of Health and Social Welfare of Kerala is the reason why they have such good statistics when it comes to the pandemic. She has even been called Coronavirus Slayer and Rockstar Health Minister. Perhaps she actually does deserve the accolades because the truth is Kerala came through two Nipah virus epidemics under her watch. This highly contagious disease for which there is no treatment, was a true preparation for managing Covid-19.

When asked about the Kerala Health Minister, Agi Mary Joseph said “Shailaja is really understanding. Everyone can see that she gets the job done and efficiently.”

Shailaja came from a lineage of freedom fighters with a background as a Communist and she was encouraged to study a Bachelor of Science and a Bachelor of Education. Her grandmother was a campaigner about untouchability. So as a child Shailaja grew up surrounded by activism when the ‘Kerala model’ was being designed. The foundations of this health activism in India were built from the start to include a decentralised public health system and investment in public education. So the Kerala model was ready to respond to Coronavirus.

 

Shailaja is the health minister in Kerala who advised using homeopathy in the pandemic as well as staying inside the Kerala Health Policy

Hon. Minister Shailaja Teacher, is the Minister of Health and Social Welfare in Kerala.

 

 

Shailaja included the use of homeopathy in Kerala’s plan

Tactics used by Shailaja included encouraging the use of homeopathy. In a recent media meeting, she talked about the need “to improve the immunity and resistance power of each individual not yet positive to Coronavirus, with the help of Homeopathic/ Ayurvedic medicines. That will help them resist the Coronavirus infection, help them to tide over the infection well, if at all they contract it…… everyone should take Homeopathic & Ayurvedic preventative treatments available.” [thank you to Dr Sam Punnoose for this translation of a video of the press conference.] 

According to Dr E.S.Rajendran who practices in Kerala “The total number of people who received the homeopathic preventive medicine Ars alb 30 through Kerala government as on June 1st was 10 million. The remaining population is expected to receive the preventive medicine in another one month.” This distribution was carried out in each district with the help of resident associations and achievable because there is a huge demand for homeopathy from the people.

Rapid Action Epidemic Control Cell – Homeopathy

The Government of Kerala started the Rapid Action Epidemic Control Cell Homoeopathy (RAECH) in 2004. RAECH supervised recent epidemic control measures using homeopathy:

 • Distributed preventive medicines
 • Conducted medical camps
 • Designed health awareness programmes
 • Conducted seminars throughout Kerala, wherever epidemics break out.

Homeopathy floating dispensary using peoples participation

One of the Kerala Government floating homoeopathy dispensaries – the most efficient way to access villagers living in the mangroves. 2018. Dr Isaac Golden (left), Dr Muhammed Rafeeque (middle) and Dr. Leena (right).

For the past five years they were successful in ‘contributing a remarkable role in prevention activities.’ According to RAECH, the efficacy of Homoeopathic prophylaxis medicine in prevention of epidemics was well established during an epidemic of Chikungunea.

The people and the government of Kerala has appreciated the work of RAECH in prevention of Cholera, Gastroenteritis, Japanese encephalitis, Dengue, and Chikungunea.

Respectful, sustainable and harmonious

 

To summarise, Kerala health care deserves the praise it gets. It has achieved a lot through decentralised governance and people’s participation in community development as well as the use of homeopathy as prevention. As with any state in India there are remaining challenges and progress continues towards making health care affordable, accessible, respectful, sustainable, harmonious and responsive especially in epidemics.

 

 

 

'