POLYFENOLEN

Bekende polyfenolen zijn quercetine, kaempferol en resveratrol.

Het zijn een belangrijke antioxidanten welke cel-schade en DNA-schade voorkomen doordat ze vrije radicalen elimineren. Ze werken ontstekingsremmend, antiviraal, antibacterieel, neuro-protectief, kanker-bestrijdend en beschermen tegen straling.

Polyfenolen zitten m.n. in noten, kruiden, fruit, groenten en (groene) thee. Het zit ook in de schil van fruit etc.

In biologische producten zitten veel meer van deze stoffen. Zo zit er in biologische tomaten 78% meer quercetine en 97% meer kaempferol.

Bronnen: granaatappel, druiven, bessen, thee (groene), olijfolie, cacao, mangistan, ginkgo, walnoten, mango en pinda's.

 

QUERCETINE

Bronnen: kappertjes (m.n.), carobvezel, dille, koriander, ui (rode), radicchoi, waterkers, boekweit, boerenkoolframbozen, druiven, citrusfruit, tomaat, broccoli, groene bladgroenten, appels en cranberry.

RESVERATROL

Bronnen: rode druiven(sap), rode wijn, appels, bessen, pruimen, jackfruit, moerbeien, tomaten, pinda's, noten, cacao, zwarte olijven en soja.

KAEMPFEROL

Bronnen: kappertjes (m.n.), komijn, kruidnagel, karwij, thee, appel, tomaat en amandel.