Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

in Mens en Dier 1 december 2021 

 

De EU moet het hebben over het verplichten van het coronavaccin, zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Een vaccinatieplicht is volgens haar ‘logisch en gepast’. Ze voegt er wel aan toe dat het aan de EU-landen zelf is om het vaccin te verplichten.

Onder andere in Oostenrijk en Duitsland wordt een verplichte vaccinatie inmiddels voorbereid. De Griekse autoriteiten gaan 60-plussers verplichten om zich te laten inenten. Weigeraars kunnen iedere maand een boete krijgen.

Dit is een Europese machtsgreep

Er wordt kritisch gereageerd op de uitspraken van de EU-baas. “Een gesprek voeren over een vaccinatieplicht in de gehele EU, zoals Von der Leyen voorstelt, betekent dat die vaccinatieplicht er gewoon gaat komen. Laten we ons geen illusies maken, dit wordt de toekomst – tenzij we nu in verzet komen uiteraard. De tijd dringt,” zegt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

De EU zet langzaam stappen tot een vaccinatieplicht. De boetes en celstraffen voor ongevaccineerden, die we in Oostenrijk al zien, komen ook naar Nederland. Dit is een Europese machtsgreep. We moeten onze rug recht houden, ze kunnen ons nooit dwingen,” schrijft Forum voor Democratie.

Dystopische nachtmerrie

“FVD krijgt helaas wéér gelijk. Voor alle mensen die het nog steeds niet doorhebben: het is geen complottheorie, maar gewoon de werkelijkheid. Word wakker!” aldus de partij.

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Goh. En is mevrouw Ursula von der Leyen ook gekozen als bestuurder? Nee, toch? En zij wil zoiets met dwang opdringen aan de gehele bevolking? Maak me wakker uit deze dystopische nachtmerrie.”

Dit moet stoppen!

“Gruwelijk vooruitzicht. Dit moet stoppen!” twittert FVD-politicus Ralf Dekker. Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek stelt: “Meer dan ooit is het tijd voor een nexit.”

De afgelopen dagen hebben meerdere OMT-leden zich uitgesproken voor een vaccinatieplicht. Zo zei Marc Bonten in het radioprogramma Sven op 1: “We komen hier niet uit zonder dwang of vaccinatieplicht.”

Daarnaast zei OMT-lid Menno de Jong op AT5 dat het ‘de hoogste tijd’ is dat de samenleving en de politiek gaan praten over een vaccinatieplicht.

 

Inentingsplicht Duitsland wekt zorgen: ‘We moeten het tij nú keren’

in Buitenland 3 december 2021 

 

De Duitse regering wil per 1 februari een vaccinatieplicht voor alle Duitsers invoeren. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de 16 deelstaten, scheidend bondskanselier Merkel en haar beoogde opvolger Scholz. De bondsdag moet het voorstel nog steunen.

Mensen die niet zijn ingeënt, worden voor een groot deel uit het openbare leven in Duitsland verbannen. Veel mensen vrezen dat de vaccinatieplicht ook in Nederland zal worden ingevoerd.

We moeten onszelf beschermen

“Ik begin me oprecht zorgen te maken. Het stopt alleen als we allemaal ‘nee’ zeggen,” schrijft journalist Annelies Strikkers. Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “De trein dendert onverminderd hard door. Is hij nog te stoppen? Dat is afhankelijk van ons allemaal: het is nu of nooit.”

“Vaccinatieplicht gaat nu viraal. Van Oostenrijk naar Duitsland. Wat is de volgende stop, ons land?” vraagt Kamerlid Tunahan Kuzu. “We moeten onszelf beschermen tegen dit soort ongewenste buitenlandse beïnvloeding.”

Forum voor Democratie reageert: “De vraag is niet óf dit ook naar Nederland komt, maar wanneer. Boetes en celstraffen voor ongevaccineerden zijn onacceptabel. We moeten het tij nú keren.”

It’s that time of the century again

Slim één-tweetje tussen Oostenrijk en Duitsland inzake de vaccinatieplicht. Oostenrijk kondigt het als eerste aan, want historisch minder beladen, maar wel Duitstalig; zodat dé EU-grootmacht Duitsland ongegeneerd kan volgen. Daarna volgt de rest van de EU, met laf Nederland voorop,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

Statenlid Martin Bos vraagt zich af: “De integriteit van het menselijk lichaam is blijkbaar een fundamenteel recht uit het verleden. Straks ook in Nederland? Immers als het regent in Berlijn, druppelt het in Den Haag.”

“It’s that time of the century again,” twittert tekstschrijver Inge Nysten.

 

Pepijn van Houwelingen over weggestemde moties: ‘Dit laat zien wat ze met u van plan zijn’

in Mens en Dier 10 november 2021 

 

De druk op ongevaccineerden wordt steeds verder opgevoerd, merkt ook Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “Daarom hebben we als Forum voor Democratie gisteren in de Tweede Kamer twee moties in stemming laten brengen,” zegt hij in een videoboodschap.

De eerste motie betrof het uitsluiten van het invoeren van een 2G-systeem. 2G betekent dat je alleen ergens naar binnen mag als je óf gevaccineerd bent óf genezen. De motie werd verworpen: D66, VVD, GroenLinks, Volt, PvdA, Den Haan, CU en CDA stemden tegen.

 

Elke keer gaan ze een stapje verder

De tweede motie ging over het uitsluiten van het invoeren van het coronatoegangsbewijs voor essentiële voorzieningen, bijvoorbeeld een supermarkt, het openbaar vervoer of een ziekenhuis. Ook deze motie werd verworpen: D66, VVD, Volt, PvdA, Den Haan, CU en CDA stemden tegen.

“Hiermee hebben we de Kamer gedwongen zijn ware gezicht te laten zien,” benadrukt Van Houwelingen. “Ze weigeren om dit te verwerpen en dat laat denk ik zien wat het partijkartel met u van plan is. Elke keer gaan ze een stapje verder. En dit weigeren ze ook uit te sluiten.”

Gevecht van ons leven

“We zitten in het gevecht van ons leven,” zegt het Kamerlid. “We moeten ons hier met hand en tand tegen blijven verzetten, want langzaam maar zeker pakken ze al uw vrijheden af.”