Vergoedingen

 De meeste (aanvullende) ziektekostenverzekeringen zullen de kosten deels vergoeden. Voor de mate van vergoeding kunt u kijken op de site www.nvkh.nl onder "behandeling" (in de groene balk) en dan onder "vergoedingen" (linker menu).

De aanvullende verzekeringen vergoeden elk jaar echter steeds minder en het is de vraag of dat wel interessant is. Het is de afweging waard om te bekijken wat interessanter is; of zelf betalen of via een aanvullende verzekering slechts een deel vergoed te krijgen.

Zoals het er nu voor staat wens ik me niet meer aan de eisen van bepaalde verzekeringsmaatschappijen te conformeren. Steeds weer komen ze met nieuwe irrelevante eisen en de vergoedingen worden steeds slechter en daar pas ik voor.

Ik wens niet in een keurslijf te worden geperst. Dit betekent dat mijn consulten vanaf 2017 dan wellicht door enkele ziektekostenverzekeraars niet meer vergoed zullen worden. Echter er zijn er nog vele die wel vergoeden. 

U kunt bij uw ziektekostenverzekering aangeven dat ik aangesloten ben bij de NVKH en dan navragen in hoeverre vergoeding zal plaatsvinden.

 

Per 1 januari van elk jaar kunt u veranderen van ziektekostenverzekeraar.

Verder vindt u informatie op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/homeopathie

en https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/homeopathie.aspx